Melina Johnsen sier seg skyldig:

I retten: - Lekte kul

Realityprofilen er tirsdag i Oslo tingrett for å tilstå forholdene hun er siktet for.

TILSTÅR LOVBRUDD: Melina Johnsen møter i retten tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB
TILSTÅR LOVBRUDD: Melina Johnsen møter i retten tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reality-deltaker Melina Johnsen (25) ble i august i fjor tatt for ruskjøring, kjøring uten førerkort og kroppskrenkelse. Hun har erkjent forholdene hun er siktet for, og møter tirsdag i retten for å tilstå.

Påtalemyndigheten ber om at hun straffes med 100 dager ubetinget fengsel.

I retten, som Se og Hør følger via videolink, erklærer hun seg skyldig på alle punkter.

Johnsens forsvarer Cecilie Nakstad opplyser til Se og Hør i forkant at 25-åringen ikke har noen kommentar.

- Det som skjedde under voldssaken var at jeg og to andre var på Bislett kebab. Jeg var inne en periode med de og det var en klinsj frem og tilbake der inne. Da gikk jeg ut og da starten en slåsskamp. Av ren reaksjon av meg blandet jeg meg inn, og handlet i sinne og panikk og mente at dette ikke er greit, sier Johnsen i sin forklaring om siktelsespunktet som omhandler kroppskrenkelse.

Hun mener imidlertid hun sparket fornærmede i beinet, og ikke i skrittet.

PROGRAMLEDERTALENT: Alt går ikke helt som planlagt når Melina Johnsen prøver seg som programleder. Vis mer

- Handlet i panikk

Forholdene Johnsen møter i retten for fant sted natt til søndag 23. august i fjor. Nærmere halv tre på natta sparket hun en mann i skrittet på et gatekjøkken i Oslo.

Kort tid etterpå, nærmere sagt en time senere, satt hun bak rattet på en Porsche Cayenne mens hun var påvirket av rusmidler.

Hun ble forsøkt stanset av politiet, men kjørte videre. Politiet måtte avbryte forfølgelsen da de mente det ikke var forsvarlig å fortsette. To timer senere fikk politiet kontroll på bilen, realityprofilen og eieren av bilen.

Johnsen innrømmer å ha sparket én. Hun forklarer seg også om ruskjøringen.

- Da jeg kjørte den bilen tenkte jeg ikke, jeg tok et dumt valg og lekte kul, om jeg kan si det sånn, sier hun om ruskjøringen.

Johnsen innrømmer at hun hadde drukket flere enheter, samt tatt en stripe med kokain.

LIVREDD: Det blir dramatisk når tidligere «Ex on the beach»-deltaker Melina Johnsen må utfordre frykten sin i «71 grader nord kjendis». Vis mer

- Jeg var jo påvirket, jeg var jo det. Jeg handlet i panikk.

Overfor retten avviser hun at hun har førerkort, men at hun har øvelseskjørt mye. I bilen var en medpassasjer, som hoppet ut av bilen underveis. Johnsen mener dette var for å unngå å bli tatt av politiet.

- Det var for å redde sitt eget skinn, mener realityprofilen.

Mener straffepåstand er for streng

Forsvarer Nakstad spurte klienten sin om hvilket miljø hun vanket i i sommer.

- På den tiden var jeg i et drittmiljø, veldig overflatisk miljø med folk som doper seg mye og ikke har noen fremtidsplaner.

Hun hevder hun har tatt seg sammen, tatt avstand fra miljøet og flyttet hjem.

- Jeg fikk en wake up-call. Det er ikke greit at jeg har gått så langt i å ta så dumme valg. Det har ikke vært noe gøy å leve med det. Jeg har angst. Jeg angrer veldig, sier hun.

GRENSA: Melina Johnsen har overrasket mange i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», men måtte trå på bremsen. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Påtalemyndigheten har som nevnt langt ned påstand om 100 dagers ubetinget fengsel, samt bot på 1,5 ganger månedslønnen hennes.

- Jeg synes det er altfor strengt, sier Johnsen til dommeren.

Det mener også forsvarer Nakstad, som også mener tilståelsesrabatten bør være høyere. Den har ligget på 15 prosent, Nakstad ber om 20 prosent rabatt.

FORSVARER JOHNSEN: Cecilie Nakstad er Melina Johnsens forsvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORSVARER JOHNSEN: Cecilie Nakstad er Melina Johnsens forsvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Forsvareren mener at fengelsstraffen bør 45 til 60 dager i henhold til andre dommer i lignende saker. Hun viser også til at det finnes overvåkningsvideo av kroppskrenkelsen på gatekjøkkenet, og at sparket tilsynelatende er svakt. Hun mener derfor at kroppskrenkelsen bør få minimal betydning for straffeutmålingen.

- Min påstand blir at Johnsen dømmes på mildest mulig måte, sier hun avslutningsvis.

Ut på Instagram

Johnsen har selv forholdt seg relativt taus om hendelsene, med unntak av at hun i helgen gikk ut på Instagram for å kritisere omtalen av saken.

«Media-Norge suger, de har ikke en shit å skrive om i disse tider. Jeg ler så jævlig av journalistene i Norge», lød budskapet.

«Hvor ofte skal de skrive om den egentlig? Skulle nesten tro jeg var Kim Kardashian. Har egentlig ikke behov for å uttale meg om saken min. Gjort er gjort, og spist er spist, jeg står i det og rydder opp etter feilen min. Alle mennesker gjør feil. Dette gjør meg bare ti ganger sterkere», skrev hun videre.

LES OGSÅ: Tordner mot eksen etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer