- I perioder har jeg vært kjørt og sliten

Guro Fostervold Tvedten mener det er viktig å ikke bli selvsentrert i parforholdet.

STØTTER HVERANDRE: Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten mener de er flinke til å støtte hverandre opp.
STØTTER HVERANDRE: Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten mener de er flinke til å støtte hverandre opp. Vis mer

SEOGHØR.NO: Håndballspiller Håvard Tvedten (36) takker kona Guro Fostervold Tvedten (40) for at han har kunnet drevet med håndball på toppnivå så lenge. Nå gir han seg på landslaget etter 14 år og 809 mål - og vil få mer tid med familien.

Sammen har de barna Lukas Tobias (4) og Daniel Leander (3). Eldstemann ble født i Spania, og den yngste ble født i Molde like før familien flyttet til Aalborg i Danmark.

- Den eneste grunnen til at jeg har kunnet spille så mye håndball, er at Guro har vært så mye hjemme og tatt ansvar for barna. Familien har alltid backet meg og støttet at jeg er på landslaget. Guro har aldri sagt at nok er nok. Jeg er taknemmelig, sier Håvard til Dagbladet.

- Godt team

Guro, som jobber som programleder i Viasat, sier det ikke akkurat kom som noen overraskelse at ektemannen ville reise mye, siden de to tross alt møttes på et mesterskap. Men hun innrømmer at det til tider har vært tungt å være alene med barna.

- I perioder har jeg vært kjørt og sliten, men vi har aldri snakket om at han må slutte. Vi er flinke til å backe hverandre. Vi er et godt team, sier Guro til Dagbladet.

Hun mener to ting har vært spesielt viktig i forholdet deres.

- Humor er avgjørende. Og vi er opptatt av raushet ved at vi ser ting fra den andres ståsted. Det er enkelt å tenke på seg selv og bli selvsentrert i et parforhold, sier Guro.

Hun har tidligere snakket til Se og Hør om hva hun er mest stolt av i livet.

- Håvard og barna våre. Og at vi har klart å få til en hverdag der vi begge får gjort noe som gir oss noe individuelt, samtidig som vi begge setter barna først og satser på familien vi har skapt. Det er jeg stolt av, sa Fostervold.

LES OGSÅ: - Jeg vet jeg delere disse tankene med mange