- I noen øvelser har ikke jentene sjans

Alle jentene ble slått ut på rekke og rad i «Mesternes mester».

PÅ REKKE OG RAD: Etter at Thomas Hansvoll røk ut, har Bente Nordby, Trude Dybendahl, Astrid Lødemel, Linda Cerup-Simonsen og Linda Grubben røket ut. Foto: NRK
PÅ REKKE OG RAD: Etter at Thomas Hansvoll røk ut, har Bente Nordby, Trude Dybendahl, Astrid Lødemel, Linda Cerup-Simonsen og Linda Grubben røket ut. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I lørdagens program av «Mesternes mester» var det Astrid Lødemel som måtte reise hjem, etter å ha tapt natt-testen mot Tor-Arne Hetland.

Det betyr at alle de kvinnelige deltagerne har blitt slått ut på rad. Med unntak av Thomas Hansvoll, som røk ut aller først, har altså damene måtte gi tapt på rekke og rad.

- Grunnen til hvorfor det er slik, er nok sammensatt. Det er aldri bare én grunn til det. Men det er jo klart at de som klarer øvelsene best, er de som får være med videre, sier Trude Dybendahl (46), som røk ut i episoden før Lødemel, til Seoghør.no.

Dybendahl forklarer at programmet er tilrettelagt slik at kjønnsforskjellene i minst mulig grad skal merkes. Men i alle øvelser er ikke det like lett.

- Det er flere av øvelsene som er nøytrale i forhold til kjønn. I tillegg er det lagt inn forskjeller i flere øvelser på om man er gutt eller jente. Så ting er blitt gjort for å jevne ut kjønnsforskjeller, men det er kanskje ikke alle øvelsene de klarer å gjøre det på. I enkelte av øvelsene er det vel sånn at man ikke har sjans når man er jente, sier Dybendahl.

Og mye avhenger av natt-testen, som går på refleks. Som Sune Wentzel allerede har vist, kan man komme langt om man er rask og har gode reflekser. Wentzel har i skrivende stund gått seirende ut av tre natt-tester.

- Det er klart at mye er styrt av natt-testen, der det handler om å være kjapp. Så om det er mange andre kvaliteter man ikke er så god på, men samtidig er god på den ene tingen - da kommer man langt, sier hun til Seoghør.no.

Prosjektleder for «Mesternes mester», Barbara Jahn, skulle ønske at en kvinne stod igjen til slutt som vinner for det populære programmet.

- Jeg skulle gjerne ha sett en kvinnelig mester, men vi har lagt opp konkurransen slik at den ikke skal være styrt av produksjonen, men av innsatsen som gjøres av deltagerne. Så da går det som det går, sier hun til Seoghør.no.

Om Dybendahls kommentarer har hun følgende å si:

- Vi har prøvd å gjøre det kjønnsnøytralt, men det er klart at hun som har vært med i konkurransen er høyt kvalifisert til å si noe om det.

«Mesternes mester» sendes lørdager klokken 20.25 på NRK1. Se vår store TV-guide her!
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Tenkte ikke over at han gråt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer