Petter Stordalen:

I nabokrangel

Hotellkongen har hyret advokater for å få stoppet et nybygg på nabotomta.

SIER NEI: Petter Stordalen vil ikke at naboen skal bygge på tomta si. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SIER NEI: Petter Stordalen vil ikke at naboen skal bygge på tomta si. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Petter Stordalen (59) har hyret advokater for å forsøke å stoppe en byggeprosess på nabotomten til villaen han bor i på Bygdøy utenfor Oslo. Det skriver Avisa Oslo.

Ifølge avisen har hotellkongen i flere år vært i strid med naboen det gjelder. Bakgrunnen for denne striden var at Stordalen ville bygge tak over et antall parkeringsplasser han deler med et annet hus.

Nå er det en ny sak Stordalen og naboen hans er uenige om. Naboen vil nemlig bygge et nytt hus på tomten sin, som Stordalen nå prøver å stoppe.

FORNEMT VILLASTRØK: Petter Stordalen bor i den erværdige Pausvillaen på Bygdøy. Det er til høyre i bildet at Stordalens nabo vil bygge et nytt hus. Foto: Cornelius Poppe / NTB
FORNEMT VILLASTRØK: Petter Stordalen bor i den erværdige Pausvillaen på Bygdøy. Det er til høyre i bildet at Stordalens nabo vil bygge et nytt hus. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Lokal reguleringsplan

Avisen har fått tilgang til et tre sider langt brev fra advokat Linn Drejer-Dølvik i Ro Sommernes advokatfirma, som bistår Stordalen i byggesaken. I skrivet til kommunen begrunner hun hvorfor mener kommunen ikke bør tillatte husplanene.

Det er naboen øst for Stordalen som ønsker å bygge et hus i to etasjer pluss kjeller med en grunnflate på 126,7 kvadratmeter. I tillegg vil de anlegge to parkeringsplasser på tomta.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Det mener Drejer-Dølvik bryter med den lokale reguleringsplanen som tillater en tomteutnyttelse på 15 prosent.

«Det er vår oppfatning at tiltaket er i strid med gjeldende reguleringsplan», skriver advokaten, ifølge avisen.

- Kunne vært avklart

Naboen skriver derimot i sitt tilsvar at flere av opplysningene advokaten sikter til er feil, og at spørsmålet om utnyttelse kunne ha vært avklart om de hadde tatt kontakt med dem.

– Vi har overlatt dette til arkitekten som kan dette, og så får vi se hvordan det går, sier Merethe Jodalen, som er naboen det gjelder, til Avisa Oslo.

OM KJÆRESTEN: Petter Stordalen var blant gjestene på «Senkveld», og der åpnet han seg om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

Nå skal Plan- og bygningsetaten behandle søknaden og naboklagene.

Børsen har vært i kontakt med Petter Stordalen, som ikke ønsker å kommentere saken.

LES OGSÅ: Avslører alkoholvaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer