OL-KOLLEKSJON: I 2009 var danser Gitte Lill Paulsen modell for OL- og Paralympics-kolleksjonen til de norske OL-utøverne under lekene i Vancover i Canada. Bak til høyre skimtes fjorårets «Skal vi danse»-vinner Egor Filipenko. Foto: NTB scanpix
OL-KOLLEKSJON: I 2009 var danser Gitte Lill Paulsen modell for OL- og Paralympics-kolleksjonen til de norske OL-utøverne under lekene i Vancover i Canada. Bak til høyre skimtes fjorårets «Skal vi danse»-vinner Egor Filipenko. Foto: NTB scanpixVis mer

I møte med Sport Illustrated

«Plus size»-modell Gitte Lill Paulsen hadde aldri trodd at hun kunne bli signet av internasjonalt modellbyrå.

SEOGHØR.NO: Bergens-jenta Gitte Lill Paulsen (26) er det siste, norske stjerneskuddet i den internasjonale motebransjen.   

Til Dagbladet forteller den 178 cm høye 26-åringen, som bruker størrelse 38 i klær, at hun aldri hadde trodd at en med hennes former, som blir regnet for å være en såkalt «plus size»-modell, skulle gjøre suksess som internasjonal modell.

- At jeg skulle få jobbe med Vogue, det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få oppleve. Jeg visste at jeg ikke var en typisk modellstørrelse, og tenkte vel aldri på å bli modell. (...) Jeg trodde ikke det var mye å gjøre for sånne som meg, forteller hun til avisen.

Paulsen ble headhuntet av modellbyrået Ford Models i 2009, og har siden jobbet for blant andre Elle Russia, Glamour Magazine og gått catwalkmodell for designer Elena Miro under moteuken i Milano.

Nylig var 26-åringen i samtaler med amerikanske Sport Illustrated, som den tidligere norske supermodellen Vendela Kirsebom (46) har prydet coveret på, i forbindelse med at magasinet nå vurderer å bruke modeller i nettopp størrelse 38.

- De sa imidlertid at det ikke var alle som var enige innad ennå, men det skjer ting, hevder hun.

LES OGSÅ: Kate Upton kastet klærne for Sport Illustrated - i Antarktis!