- I kveld skal jeg stolt kle meg i pels

Sandra Borchs utsagn vekker reaksjoner, dagen etter dokumentar om pelsdyrnæringen.

PELS: Sandra Borch la ut dette bildet på Instagram, noen timer før hun skrev den allerede mye omtalte kronikken: - Derfor går jeg i pels.  Foto: Privat
PELS: Sandra Borch la ut dette bildet på Instagram, noen timer før hun skrev den allerede mye omtalte kronikken: - Derfor går jeg i pels. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fylkestingsrepresentant for Senterpartiet i Troms, Sandra Borch (26), har lenge vært en av de som støtter norsk pelsdyrnæring.

Dagen etter NRK Brennpunkt viste dokumentaren «Pels», publiserte Nrk.no en kronikk skrevet av Borch.

PELS: Sandra Borch la ut dette bildet på Instagram, noen timer før hun skrev den allerede mye omtalte kronikken: - Derfor går jeg i pels.  Foto: Privat
PELS: Sandra Borch la ut dette bildet på Instagram, noen timer før hun skrev den allerede mye omtalte kronikken: - Derfor går jeg i pels. Foto: Privat Vis mer

- Jeg skal i hvert fall stolt på fylkestingets julebord i kveld kle meg i min flotte minkjakke, produsert i Norge av mink fra norske gårder, skriver hun i kronikken hvor hun forsvarer hvorfor hun går i pels.

Kritikken har strømmet på. En skriver blant annet at hun ikke tar innover seg hvor grusomt noen av dyrene i Norge har det.

Har vært på mange pelsdyrfarmer

Til Seoghør.no sier politikeren at hun ikke synes pelsdyrnæringen er grusom.

POLITIKER: Sandra Borch fikk mye kritikk for sin kronikk på nrk.no.  Foto: Se og Hør
POLITIKER: Sandra Borch fikk mye kritikk for sin kronikk på nrk.no. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg er uenig i påstanden om at jeg ikke tar inn over meg hvor grusom næringen er. For det første synes jeg ikke næringen er grusom. For det andre tar jeg sterk avstand fra all dyremishandling, også enkelte av opptakene som ble vist i går. Folk som ikke klarer drive etter regelverket bør ikke få drive, og det gjelder all dyrehold.

I kronikken skriver hun at dokumentaren var alt annet enn objektivt journalist-arbeid, noe hun fortsatt står ved.

- Jeg har vært på mange pelsdyrfarmer, og vet at helheten i næringen ikke er slik den fremstilles i dokumentaren, skriver politikeren i en sms til Seoghør.no.

- Nei, Borch. Du er ingen dyrevenn

Sandra Borchs kronikk på NRK.no blir beskylt for å være skrevet kun for å provosere. Her er noen av kommentarene:

- Nei Borch. Du er ingen dyrevenn når du synes det er greit å holde ville dyr i bur, der deres tilværelse blir et eneste langt mareritt av stress og lidelse, så lenge du får minkpelsen din og produsentene tjener mest mulig penger. Og dine uttalelser i kronikken tjener ikke til annet enn å provosere, samt bringe norsk landbruk (som stort sett er flinke på dyrevelferd) og senterpartiet (som for det meste er et bra parti med gode saker) i vanry.

- Jeg har stemt på dere ved fire valg. Så lenge du representerer Senterpartiet har dere fått deres siste stemme fra meg.

LES OGSÅ: Se Sandra Borchs private bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer