- I kveld skal gjestene behandles som kongelige

Petter og Gunhild Stordalen strålte i «Mariusgenser»-inspirerte antrekk på 16.mai-festen.

SEOGHØR.NO: Fredag kveld var det nok en gang duket for Petter og Gunhild Stordalens årlige 16.mai-fest, og tema var i år norske helter.

- Det spiller ingen rolle om du er jøde, homo eller hetro. La oss bevare mangfoldet! I kveld skal vi behandle gjestene som kongelige, og vi skal feire nye venner, gamle venner, jubileet, fortalte en festglad Stordalen til pressen.

Tradisjonen tro hadde ekteparet og deres kjendisvenner kledd seg ut, og Herr og Fru Stordalen ankom festen i «Mariusgenser»-inspirerte antrekk.

- Mønsteret er fra 1953, og ble laget til filmen «Troll i ord» som jeg er veldig fan av. Dette var jo et moteplagg på 50-tallet - og er fremdeles et moteplagg, fortalte han videre.

Gunhild Stordalen fikk endelig Mariusgenser-kjolen hun hadde drømt om:

- Mariusgenser er noe av det norskeste av det norske. Da jeg var liten fikk jeg alltid Mariusgenser på meg da jeg skulle på tur, men jeg fikk aldri en kjole. Så det har jeg i kveld!

Festen arrangeres hvert år på hotellkjeden Choice's hovedkontor i Bygdøy Allé, som Stordalen er hotellsjef for, og i år var murbygningen gjort om til selveste «slottet» - og var en tro kopi av kong Harald og dronning Sonjas hjem.

- Det er jo kong Harald vi ser mot i harde tider. Regjeringer kommer og regjeringer går, men slottet består, fortalte en engasjert Stordalen til pressen.

- Føler du deg som en dronning i kveld, Gunhild?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det er langt opp til dronning-nivå.

I løpet av kvelden er det flere artister som skal opptre for gjestene, men Stordalen holdt kortene tett til brystet om hvilke artister det dreier seg om:

FESTKONGEFAMILIEN: Petter Stordalen og Gunhild på vei opp den røde løperen foran sitt nye slott. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GJENNOMFØRT: Gunhild Stordalen med mariussokker i skoa. Foto: FameFlynet Norway
NYPYNTET SLOTT: Slik er Choice Hotellets hovedkvarter forvandlet til festen. Foto: Espen Solli/Se og Hør
GRØNN TIGHTS: Jan Fredrik Karlsen er med å arrangere festen som vanlig. Foto: FameFlynet Norway

- Det blir selvfølgelig stjerner som har vært stjerner gjennom mange tiår, og det blir «det nye Norge».

 

Utenfor «slottet» sto vakter kledd ut som hotellkongens egen garde, i tillegg til at flere gjester var kledd i bunad. Et skolekorps sto for underholdningen, og lagde stemning med poplåter gjort om til korps-rytmer.

Se høydepunktene fra den røde løperen her!


 

Også Stordalen selv var en del av underholdningen, og svingte med drillstaven til jubel fra gjestene.

[views:embed:node_embed:block:71518]

KORPS: Gjestene ble tatt i mot av et skolekorps som lagde skikkelig 17. mai stemning. Foto: Sølve Hindhamar / Se og Hør
KORPS: Gjestene ble tatt i mot av et skolekorps som lagde skikkelig 17. mai stemning. Foto: Sølve Hindhamar / Se og Hør Vis mer

Blant de celebre gjestene var stylist og Se og Hørs motepoliti Jan Thomas (47) og ektemannen Christopher Mørch Husby (25), modell Kathrine Sørland (34) og ektemannen Andreas Holck, Guri Schancke, Janne Formoe, Bjærn Dæhlie og Norwegian-direktør Bjørn Kjos.

Petter og Gunhild Stordalen sendte ut invitasjonene i april:

«Velkommen den 16. mai til storstilt feiring av Norge. La oss hylle dem som har vært med på å bygge Norge. Det kommer helt garantert til å bli helt konge».

Tidligere har kjendisekteparet arrangert svenskefest, togaparty, hippiefest og maskeradeball.

LES OGSÅ: - Petter insisterte på at vi skulle date