- I jula skal jeg kose meg med mat uten å få dårlig samvittighet

Sandra Lyng gleder seg over å ha funnet en balanse i hverdagen etter flere år med spiseforstyrrelser.

HAR FUNNET BALANSE I HVERDAGEN: Sandra Lyng har tidligere slitt med kostholdet, men sier til Seoghør.no at hun nå gleder seg over å ha funnet balanse i kostholdet sitt og ser frem til julematen. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
HAR FUNNET BALANSE I HVERDAGEN: Sandra Lyng har tidligere slitt med kostholdet, men sier til Seoghør.no at hun nå gleder seg over å ha funnet balanse i kostholdet sitt og ser frem til julematen. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Artisten Sandra Lyng har fått mye ros fra sine fans etter at hun tirsdag skrev et blogginnlegg om juletiden for folk med spiseforstyrrelser.

Sandra - som nylig slapp videoen til låten «Night After Night»- har tidligere vært åpen om at hun slet med bulimi i mange år fra 13-årsalderen.

«Jeg vet at for mange med spiseforstyrrelser kan julen være den vanskeligste tiden. For de som sliter med overspising (som jeg gjorde) finne[s] fristelser på jobben, i lunchen, på julebord og julefest» skriver Sandra i blogginnlegget «Til de som gruer seg til julematen»

I 2010 fortalte hun til Seoghør.no at hun var 100 prosent frisk, etter å ha hatt spiseforstyrrelser i ni år.

Har funnet balanse i hverdagen

Nå sier den tidligere «Idol»-deltageren til Seoghør.no at hun gleder seg til jul etter å ha funnet en balanse i hverdagen.

LYKKELIG: I dag stortrives Sandra Lyng med seg selv. På Se og Hørs Kjendisgalla i november strålte hun sammen med kjæresten Lasse Joachim Langerud. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
LYKKELIG: I dag stortrives Sandra Lyng med seg selv. På Se og Hørs Kjendisgalla i november strålte hun sammen med kjæresten Lasse Joachim Langerud. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Jeg har heldigvis funnet en fin balanse i hverdagen og gleder meg til jul. Jeg har klart å få et sunt kosthold som jeg som regel holder i ukedagene, året rundt, så i jula skal jeg kose meg uten å få dårlig samvittighet.

Ikke alene

Sandra Lyng er ikke den eneste norske kjendisen som har delt sine erfaringer med spiseforstyrrelser og julefeiring.

Se Sandras nye musikkvideo «Night After Night» her:

Søndag var forfatter Linnéa Myhre (25) blant gjestene i TV3-programmet «Hjem til jul». Der fortalte hun om hvordan hun var tvangsinnlagt i jula for ni år siden:

- Det var cirka et halv år etter at jeg begynte å bli syk, og gikk veldig mye ned i vekt. Vekten var så lav at det ble farlig, så jeg hadde ikke noe valg. Først var det snakk om at jeg skulle være der i én uke, men så ble det en måned og to måneder, og så kom desember, sa Linnéa Myhre i programmet.

Samtidig røpet 25-åringen at hun ikke føler seg frisktmeldt fra spiseforstyrrelsen, og at hun gruer seg litt til alle juleselskapene der mat står i fokus.

Se klippet med Linnéa Myhre fra «Hjem til jul» nedenfor:

Skryter av venninnen

Sandra Lyng sier til Seoghør.no at hun ikke har fått med seg Linnéas program, men roser henne for å stå frem som et forbilde for andre jenter:

- Jeg synes det er supert at hun snakker om det. Hun er sterk og jeg beundrer henne som en venninne, som et forbilde for andre jenter, ja - hun er rett og slett en super kvinne.

 

LES OGSÅ: - Ble i dårligere form av «Farmen»