Jan Thomas:

I heftig nabokrangel

Jan Thomas' oppussing har blusset opp en voldsom uro.

HYLLER: I siste episode av «Jan Thomas pusser opp» er det endelig klart for innflytningsfest. Og under festen holder Jan Thomas en liten tale til Ari Behn. Vis mer
Publisert

En varmepumpe til besvær har sørget for særdeles dårlig stemning mellom kjendisstylist Jan Thomas (53) og styret i det nye sameiet hans på Frogner i Oslo. I løpet av våren har fans kunnet følge 53-åringens oppussingsprosjekt i Seoghør.no-serien «Jan Thomas pusser opp», som hittil har fått over 400 000 visninger.

Temaet har, med andre ord, fenget, og nå er snart den gamle stallen på Frogner klar for ferdig avduking. Det var mye som måtte fikses for at bygget skulle komme i orden, som at varmekabler måtte legges, badet måtte pusses opp og mye av husets innhold måtte rives. Prosessen har tidvis vært krevende, men stylisten kunne ikke ane at tiden etterpå også ville by på trøbbel.

Nå er han nemlig i en vill nabokrangel med styrelederen i sameiet. Det viser dokumentasjon Se og Hør har sett, samt uttalelser fra stylisten og hans advokat.

EPISODE TRE: I tredje episode av «Jan Thomas pusser opp» avslører Jan Thomas hvordan han holder seg ung og kjekk, og får endelig installert sitt hemmelige våpen. Vis mer

I sinne

- Nå skal jeg gjøre en lang historie kort, sier 53-åringen, før han bruker en halvtime på å fortelle om den urolige situasjonen i nabolaget.

Det har seg nemlig slik at kjendisstylisten, etter tips fra flere venner, bestemte seg for å installere en varmepumpe på utsiden av huset på Frogner. Han sliter med allergier, og fikk fortalt at pumpen både ville sørge for varme på vinterstid og at den ville fjerne støv fra huset. På den måten slapp Jan Thomas å ha vinduene åpne, og dermed kunne han bokstavelig talt puste lettet ut i sitt eget hjem.

Dessuten mener han at det er bedre for miljøet og at det bruker mindre strøm.

Likevel er det ikke «bare» å få installert en såpass synlig hvit boks på husets fasade. Rent praktisk gikk det, med hjelp fra selskapet Miba, problemfritt for seg. Installeringen ble også dokumentert i «Jan Thomas pusser opp». Problemet var bare at han ikke hadde fått lov til å henge denne varmepumpen opp.

- Teamet mitt og jeg sendte inn masse informasjon til styret i søknaden vår. Vi informerte om at denne ikke bråket noe, og at den ville henge på en side av huset som ikke var til sjenanse for andre. Den er på veggen mot min parkeringsplass, der absolutt ingen andre befinner seg, sier han, og fortsetter:

- Det fikk vi derimot ikke lov til. Jeg er ikke en bølle eller en person som gjør noe poeng ut av å bryte reglene, men akkurat i dette tilfellet rådførte jeg meg med folk som mente at det var greit. Vi bestemte oss for å henge den opp.

JAN THOMAS MED PUMPA: Det er denne varmepumpa som har skapt strid i kjendisstylistens sameie på Frogner i Oslo. Foto: Privat
JAN THOMAS MED PUMPA: Det er denne varmepumpa som har skapt strid i kjendisstylistens sameie på Frogner i Oslo. Foto: Privat Vis mer

Må ned

Styret i sameiet var ikke spesielt fornøyde med dette. Jan Thomas hevder at styreleder Amund Wilhelm Skau flere ganger siden han flyttet inn har bedt om å få se huset på innsiden, og at han har spurt om hvorvidt fagfolkene stylisten bruker er gode nok. Installeringen av varmepumpen var ifølge 53-åringen det som fikk styrelederens beger til å renne over.

- I fellesskap med min advokat hadde vi bestemt oss for å ikke godta avslaget, og heller installere den. Det ble starten på enormt mye bråk, sier han.

KJEMPEVANSKELIG: Det er duket for siste episode av «Jan Thomas søker drømmeprinsen», og nå har Jan Thomas endelig bestemt seg for hvem han vil satse på. Vis mer

Stylisten hevder at det pågikk krangling på gårdsplassen utenfor huset, og at det kom flere henvendelser på mail angående pumpen. Det ble etter hvert bestemt at de skulle møtes for å diskutere saken.

- Jeg er ikke kjent for å være noe vanskelig, men dette møtet var en katastrofe. Vi hadde møtet i min salong i Parkveien etter mye om og men. Der kom vi ingen vei. Vi tilbød sameiet rundt 50 000 kroner som en slags kompensasjon, men det ville de ikke ha, sier han, og fortsetter:

- Dersom naboene klager og det kan dokumenteres at denne pumpen bråker, river jeg den ned selv i morgen. Men det kan de ikke dokumentere, og jeg synes avslaget er urimelig. De ville ikke godta tilbudet vårt, og bestemte at pumpen måtte ned, sier han og sukker.

53-åringen har fått frist på seg til 15. mai med å rive varmepumpen fra veggen. Han har planer om å overholde det, men han er helt ferdig med sameiets styreleder. Han mener at han ikke orker mer drama.

- Jeg har bedt advokaten min ta all kommunikasjon med styreleder Skau. Det betaler jeg gladelig for. I mitt hode er han nå usynlig, sier stylisten kontant.

FLØRTER: I episode 6 av «Jan Thomas pusser opp» hjelper Finn Schjøll til med blomstrer i Jan Thomas sitt nye hus. Og det blir ganske hett over kjøkkenbenken. Vis mer

- Alt på det rene

Kjendisstylistens advokat, Ole Johan Prytz, forteller i en kommentar til Se og Hør at styret har alt på det rene hva gjelder det juridiske ved installeringen av varmepumpen.

- Sameiet har i sine sameievedtekter forbudt denne type installasjoner. Jan ba om dispensasjon, noe han ikke fikk. Han fikk derimot en midlertidig tillatelse, med beskjed om at den skulle ned i løpet av mai, sier Prytz, og fortsetter:

PÅSKECHALLENGE: Se og Hør har laget en påske-challenge med ulike kjendiser, der målet er å spise opp opp en kvikk lunsj og en Appelsin først, samt drikke opp en flaske med solo. Tredje par ut er Jan Thomas og Harlem. Vis mer

- Dersom han ikke fjerner den selv, vil de gjøre det og sende ham regningen. Jussen er helt klar her. I et sameie kan man i prinsippet vedta hva man vil. De er i sin fulle rett til å be om at varmepumpen fjernes, forteller han.

Se og Hør har vært i kontakt med styreleder i sameiet, Amund Wilhem Skau, som ikke ønsker å kommentere saken. Han sier at dette er en privatsak mellom sameiet og Jan Thomas.

LES OGSÅ: «Åj, det var datteren til programlederen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer