Emma Watson:

I hardt vær

Skuespiller og aktivist Emma Watson satte fyr på både Twitter og Instagram etter et propalestinsk Instagram-innlegg.

AKTIVIST: Emma Watson er kjent for å være en aktivist for blant annet likestilling og klima. Foto: Cyril Pecquenard / Shutterstock Editorial / REX / NTB
AKTIVIST: Emma Watson er kjent for å være en aktivist for blant annet likestilling og klima. Foto: Cyril Pecquenard / Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Emma Watson (31) er kjent for sin kamp for feminisme. «Harry Potter»-stjernen har blant annet lansert HeForShe-kampanjen sammen med FNs tidligere generalsekretær Ban Ki-moon (77), for å fremme likestilling over hele verden.

31-åringen har tidligere havnet i hardt vær for sin aktivisme, blant annet da hun delte tre svarte bilder etter hverandre på Instagram under «Blackout Tuesday».

BLEMME: I HBO Max-serien «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» så en observant seer en stor bildeblemme. Vis mer

Bevegelsen oppsto etter at afroamerikaneren George Floyd mistet livet etter at han ble pågrepet av tre politimenn - der én av dem presset kneet sitt mot Floyds nakke, slik at han til slutt ikke lenger fikk puste.

Mange mente den gang at Watson, ved å dele tre bilder istedenfor ett, brydde seg mer om estetikken på Instagram-profilen sin enn om budskapet bak bildene.

Anklages for antisemittisme

Nå får skuespilleren nok en gang kritikk etter å ha ytret seg.

Denne gangen blir hun anklaget for antisemittisme, en betegnelse for fiendtlige holdninger og handlinger rettet mot jøder, av Israels tidligere FN-ambassadør, Danny Danon (50). Det melder The Guardian.

Anklagen kom som følge av et innlegg skuespilleren delte på Instagram. Bildet viser en banner fra en propalestinsk demonstrasjon med teksten «Solidaritet er et verb».

Dette fikk den israelske politikeren Danny Danon til å se rødt, og han tok raskt til Twitter for å vise sin misnøye.

«Ti poeng til Griffing for å være antisemitt», skrev Danon med en velkjent «Harry Potter»-referanse.

Over en million likes

Israels nåværende FN-ambassadør Gilad Erdan har også kritisert Watsons budskap.

«Fiksjon funker i «Harry Potter,» men ikke i virkeligheten», skriver han på Twitter.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Danons kommentar om antisemittisme har også blitt møtt med motstand.

«En perfekt demonstrasjon av den fullstendig kyniske og ondsinnede bevæpningen av antisemittisme for å stenge grunnleggende uttrykk for solidaritet med det palestinske folket», skriver Leah Greenberg, daglig leder for Indivisible Project, på Twitter.

Det var politiker og advokat Sayeeda Warsi enig i, og slang seg på Twitter-diskusjonen.

«Disse konstante forsøkene på å kvele enhver og all støtte til palestinere må bli snakket om», skrev Warsi.

MILLIONER AV FØLGERE: Den australske influenceren Celeste Barber har gjort suksess på Instagram med å etterligne og gjøre narr av kjendiser. Det har fått blandede reaksjoner. Video: Kine Falch / Instagram Vis mer

Bildet som ble delt på Watsons Instagram ble opprinnelig laget av aktivistgruppen «Bad Activist Collective» i forbindelse med et sammenstøt i fjor, der israelske jetfly bombet Gaza som svar på et rakettangrep. På den tiden uttrykte andre kjendiser inkludert Bella Hadid (25), Dua Lipa (26) og Susan Sarandon (75) sin solidaritet med Palestina.

Instagram-bildet har i skrivende stund over en million likerklikk og mer enn hundre tusen kommentarer, mange av enten Israelske eller Palestinske flagg.

LES OGSÅ: Slaktes: - Burde være i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer