David Beckham

I hardt vær: - Hykler

Magasin går til angrep på superstjernen David Beckham.

KRITISERES: David Beckham er i hardt vær. Foto: Shutterstock Editorial / Keizo Mori / UPI / Shutterstock / NTB
KRITISERES: David Beckham er i hardt vær. Foto: Shutterstock Editorial / Keizo Mori / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år sto den 17 år gamle fotballspilleren Jake Daniels frem som homofil. Daniels spiller til daglig i Championship, nest øverste nivå i engelsk fotball. Han er den første mannlige, profesjonelle fotballspilleren i England til å stå frem som homofil siden Justin Fashanu i 1990.

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

Ga støtte

Den 17 år gamle midtbanespilleren fikk hyllest over hele fotballverden for å snakke åpent om sin seksuelle legning. En av dem som hyllet ham var fotballegenden David Beckham.

- Det er synd at det er så rart når noen kommer ut. Jeg har alltid ment at det ikke burde være slik. Til syvende og sist er det mange homofile personer i idretten, og hvorfor skulle de være annerledes enn andre? sa Beckham i et intervju med Evening Standard ifølge Expressen.

OVERRASKER: Victoria Beckham har for lengst byttet ut dansesko og popstjerne-liv med stiletthæler og et nytt liv som motedesigner. Men det betyr ikke at hun har glemt gamle kunster. Video: Victoria Beckham / Instagram Vis mer

Kritiseres

Men nå kommer det sterke reaksjoner på Beckhams uttalelser.

Magasinet Attitude, som skriver for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, går på sin Instagram-profil til frontalangrep på 47-åringen.

Den tidligere Manchester United-spilleren har nemlig tatt seg jobb som ambassadør og ansikt utad for det kommende verdensmesterskapet i fotball i Qatar som spilles i slutten av 2022.

Et land hvor det er straffbart å være homofil, ifølge Amnesty risikerer homofile personer inntil syv års fengsel. Flere medier har meldt at briten skal tjene rundt to milliarder norske kroner på å jobbe for Qatar de neste 10 åra.

YDMYKES: David Beckham fikk virkelig kjørt seg da James Corden regisserte en spøk av høyeste klasse. Vis mer

«David Beckham lar pengene snakke når det kommer til LHBT-miljøet. En grunn til at det kan være annerledes å komme ut enn hva David synes er fordi homofile mange plasser i verden ikke bare blir marginaliserte og mislikt, men til og med forfulgt. Qatar er et sånt sted. Det er et ekstremt homofobisk land», skriver magasinet på sin Instagram-profil.

Beckham la opp som fotballspiller i 2013. Han avsluttet karrieren i Paris Saint Germain, eide av den qatarske forretningsmannen Nasser al-Khelaifi - med sterke bånd til qatarske myndigheter.

LES OGSÅ: Stoppet av politiet på familieferie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer