Kendall Jenner:

I hardt vær hos modell-kollegaene

Bryter tausheten etter den uheldige uttalelsen om sine modellkolleger.

KENDALL JENNER: De siste dagene har det haglet kritikk mot Kendall Jenner etter hennes uttalelser om sine modellkolleger. Nå svarer hun på kritikken. Foto: NTB Scanpix
KENDALL JENNER: De siste dagene har det haglet kritikk mot Kendall Jenner etter hennes uttalelser om sine modellkolleger. Nå svarer hun på kritikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka skapte supermodell og realitykjendis Kendall Jenner (22) rabalder i utenlandsk presse og sosiale medier etter en noe uheldig uttalelse til magasinet Love Magazine.

I det nå slettede Instagram-innlegget til magasinet sin konto, kom det fram uttalelser fra Jenner som hennes modellkolleger reagerte sterkt på.

- Helt fra begynnelsen har jeg vært veldig selektiv når det kommer til hvilke jobber jeg takker ja til. Jeg har aldri vært en av de jentene som går 30 show i løpet av en sesong eller hva søren de der jentene holder på med, skal Jenner ha uttalt til magasinet, ifølge Independent.

Sterke reaksjoner

På kort tid høstet uttalelsen flere reaksjoner fra modeller som reagerte spesielt sterkt på ordbruken som «de jentene» og «de der jentene».

- Jeg har aldri blitt så indirekte og offentlig fornærmet i hele mitt liv, skrev supermodell Irina Djuranovic (20) på Instagram-stories, samtidig som flere kastet seg på.

SUPERMODELL: Til tross for den unge alderen har Kendall Jenner gått på catwalken for flere kjente motehus. Her fra Versace sin visning i juni. Foto: NTB Scanpix
SUPERMODELL: Til tross for den unge alderen har Kendall Jenner gått på catwalken for flere kjente motehus. Her fra Versace sin visning i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant andre modell Daria Strokous (27) hadde også sitt å si om uttalelsene til Jenner.

- Uansett hva søren de der jentene gjør så gjør de sitt beste for å gjøre det bra, og får tjene nok penger til å sørge for seg selv og deres familier, skrev den 27 år gamle modellen og la til:

- Og det er forresten 70 show i løpet av en sesong, og vi alle er veldig stolte over hver enkelt jente som har gjort det.

Saken fortsetter under bildet:

FORNÆRMET: Modell Daria Strokous var blant flere av Kendall Jenner sine modellkolleger som ble fornærmet av den uheldige uttalelsen. Her er Strokous avbildet under filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FORNÆRMET: Modell Daria Strokous var blant flere av Kendall Jenner sine modellkolleger som ble fornærmet av den uheldige uttalelsen. Her er Strokous avbildet under filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Helt ut av kontekst

Mens Instagram-innlegg har blitt slettet, tar nå Jenner bladet fra munnen via sin representant.

Om det kan kalles en unnskyldning eller ei, er opp til de fornærmede å dømme, men ifølge representanten hennes skal ikke intensjonen til Jenner ha vært å såre noen.

- Sitatet ble tatt helt ut av kontekst. Hun har også forstått at antall show flere jenter går i løpet av en sesong er opp mot 80, sier representanten overfor Independent, og legger til:

- Poenget var at det er deres vei å gjøre det på, og applaus til dem. Hun beundrer deres harde arbeid og engasjement. Det er en prestasjon.

Saken fortsetter nedenfor.

Ikke første gang

Det er imidlertid ikke første gang den unge supermodellen er i hardt vær.

I april i fjor herjet det som verst rundt den verdenskjente modellen da en Pepsi-reklame, et prosjekt som utvilsomt kostet selskapet millioner av dollar, gikk rett vest. Filmen ble slaktet av flere seriøse medier, og ble omtalt som et tonedøvt forsøkt på å skape en politisk motstandsbevegelse.

Kampanjen ble trukket tilbake etter all kritikken, og selskapet måtte legge seg flate. Pepsi beklaget seg også overfor Jenner, som «ble satt i denne posisjonen» av brusgiganten selv.

Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer

Supermodellen fikk likevel ikke være i fred etter den katastrofale reklameblemma. På sosiale medier ble det stadig publisert flere humoristiske memer omhandlende filmen, og paparazzien fulgte konstant etter stjerna.

Jenner selv uttalte seg aldri om skandalen, men fikk imidlertid støtte fra en rekke andre kjendiser, blant andre komiker og skuespiller Alec Baldwin (60).

I en rekke meldinger på sosiale medier skrev komikeren at man ikke måtte rette skyld mot den daværende 21-åringen, heller reklameselskapet.

LES OGSÅ: På sykehus etter vitamin-overdose