Henrik Elvejord Borg:

I hardt vær: - Forstår at folk reagerer

Reklamestunt slaktes.

EKTE KJÆRLIGHET?: Henrik Elvejord Borg og Orkla får kritikk etter Grandiosa-reklame. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
EKTE KJÆRLIGHET?: Henrik Elvejord Borg og Orkla får kritikk etter Grandiosa-reklame. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Realityprofil Henrik Elvejord Borg (27), kjent fra blant annet «Ex on the Beach», giftet seg i vår med sin svenske Lisa Anckarman (32). Forholdet har ført til at Borg pakket sakene og flyttet til Uppsala i Sverige, men han er stadig på besøk i hjemlandet.

Hans siste besøk har imidlertid fått flere til å reagere.

Kampanje omtalte saken først.

Ifølge en video på Borgs Instagram tok han flyet fra Sverige til Norge for en helt spesiell ting: frossenpizzaen Grandiosa.

- I dag kjente jeg at jeg må ha «Grandis», jeg har ikke noe annet valg. Men jeg bor jo i Sverige, så da blir det morgenflyet til Oslo, sa Borg i videoen som var tagget med emneknaggene ad og grandiosa.

GIFT: Realitystjernen Henrik Borg giftet seg med Lisa Anckarman i Sverige, og kan nå avsløre prislappen. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

- Vi beklager

Den korte flyturen skal derfor tilsynelatende vært en del av en kampanje Borg hadde for Orkla, som produserer den populære pizzaen.

Til Kampanje forteller kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen at han reagerer sterkt på reklamen.

- Seriøse virksomheter må ta miljøkampen seriøst. Enten har Henrik skrytt på seg at han er blitt sponset av Orkla, eller så er det noen i markedsavdelingen deres som har godtatt at det er en god idé i 2022 å fly tur-retur Oslo-Stockholm utelukkende for å kjøpe en Grandiosa, sier Nygård-Hansen.

DRAMATISK: Det ble dramatisk da realityparet Lisa Anckarman og Henrik Borg var på juleferie i Thailand. Lisa ble lagt inn på sykehus, og nå får vi endelig se hva som egentlig skjedde i deres YouTube-serie «Lisa&Henrik». Video: «Lisa og Henrik»/Steffen Pettersen Vis mer

Senior markedssjef i Orkla, Ingrid Rønneberg Næss, har fått med seg kritikken fra Nygård-Hansen. Hun legger seg flat og beklager på vegne av Orkla.

- Vi beklager og har stoppet kampanjen, forteller Næss til Kampanje.

Videre forteller hun at det ikke stemmer at Borg fløy tur-retur bare for en Grandiosa, men at videoen var en «humoristisk idé».

HAR/HAR IKKE: Henrik Borg og Lisa Anckarman forteller hvilke verdensstjerner de har chattet med, hva de angrer på og hva de aldri trodde de skulle gjøre. Video: Rød Løper / Celina Morken / Discovery Vis mer

Borg bekrefter til Se og Hør at videoen bare var ment som en spøk, men at han likevel skjønner at folk reagerer.

- Jeg skulle til Oslo for et møte, ikke bare for en Grandiosa. Jeg forstår jo reaksjonene når man tenker seg litt om i ettertid og jeg forstår at folk reagerer. Det er bare å legge seg flat og ta det med seg videre.

Mandag formiddag er videoen fjernet fra Borgs Instagram.

LES OGSÅ: Slik svarer hun på kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer