Kim Kardashian:

I hardt vær etter «ufølsomt» innlegg

- Litt hjelp eller bevissthet vil bli satt pris på i stedet.

REFSES: Realitystjernen Kim Kardashian West får fansen til å se rødt etter at hun delte et innlegg på Twitter som flere anser som upassende. Foto: NTB Scanpix
REFSES: Realitystjernen Kim Kardashian West får fansen til å se rødt etter at hun delte et innlegg på Twitter som flere anser som upassende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I disse dager er flere regioner i delstaten New South Wales i Australia preget av skogbranner.

Ifølge Dagbladet er det over 83 skogbranner som har oppstått i delstaten, hvorav 50 av dem er ute av kontroll. Mer enn 300 hjem er ødelagt, og flere tusenvis av mennesker er blitt tvunget til å evakuere fra hjemmene sine.

En som imidlertid kan se ut til å ikke ha fått med seg den alvorlige situasjonen, som hittil har kostet minst tre menneskeliv, er realitystjernen Kim Kardashian West (39). I en video delt på Twitter mandag, forteller hun at Australia kan glede seg over et nytt prosjekt hun har jobbet med.

- Hei, Australia. Jeg har noen spennende nyheter som kommer snart, akkurat i tide for høytiden. Kan dere gjette hva det er? Hold dere oppdatert for den store annonseringen, skriver hun til videoen, der hun forteller at hun skal sende noe spesielt til Australia, og at det vil komme før juletider.

BRANN: Det brenner i store deler av California, og flere av verdens største stjerner står i fare for å miste alt de eier. Reporter Kjersti Flaa forteller om ødeleggelsene. Video: Kjersti Flaa, NTB scanpix Vis mer

Raser mot stjernen

Det tok ikke lang tid før fansen raste mot Kim for at hun fokuserer på sine egne prosjekter fremfor å hjelpe Australia med skogbrannene.

Flere gjør 39-åringen oppmerksom på situasjonen, og mener det er upassende at hun annonserer en slik nyhet når situasjonen er så alvorlig som den er.

- Det er spennende, men i dag er ikke den beste dagen for å dele dette. Seks millioner mennesker på østsiden av Australia står overfor katastrofale skogbranner, og er i unntakstilstand. Litt hjelp eller bevissthet vil bli satt pris på i stedet, skriver en av følgerne til firebarnsmoren på Twitter.

- Vel, Kim. Jeg håper ikke det er noe skjønnhetsgreier. Australia er i tørke og i stor brann som bare vil bli verre. La oss håpe at flere mennesker ikke mister livet eller husene sine. Det er så tørt og varmt, og vi har en ring med flammer rundt oss, skriver en annen, ifølge Mirror.

ALVORLIG: I disse dager opplever Australia en av de verste skogbrannene i landets historie. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG: I disse dager opplever Australia en av de verste skogbrannene i landets historie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
MASSIVE ØDELEGGELSER: Brannene som herjer i Australia har krevd minst tre menneskeliv og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere fra hjemmene sine. Foto: NTB Scanpix
MASSIVE ØDELEGGELSER: Brannene som herjer i Australia har krevd minst tre menneskeliv og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere fra hjemmene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Landet vårt er bokstavelig talt i flammer, vi trenger mer hjelp og støtte med brannene som foregår enn alt annet. Liv er tapt, og flere millioner dyr og mennesker er i fare. Landet vårt er i krise, poengterer en tredje, før en fjerde følger opp med at det er fullstendig «tonedøvt» av henne å komme med en slik nyhet.

Flere fans kommer også med en desperat bønn til firebarnsmoren om å sende hjelp til landet.

- Er det private brannmenn du skal sende oss? For det er det vi trenger.

Kim har foreløpig ikke svart på kritikken, men valgte tirsdag å annonsere hva slags nyhet hun har holdt hemmelig. Det viser seg nemlig at Kim skal lansere sitt andre sminkesamarbeid med sminkøren Mario Dedivanovic (36). Det delte hun i et nytt innlegg på Twitter.

- I over elleve år har jeg og Mario jobbet sammen og skapt noen utrolige glam-øyeblikk. Jeg er så spent på å endelig kunngjøre vårt andre samarbeid sammen. Jeg har sett ham jobbe lidenskapelig det siste året med denne kolleksjonen og kampanjen.

Leide inn private brannmenn

Både realitystjernen og resten av den velkjente Kardashian/Jenner-klanen har tidligere opplevd å bli evakuert fra hjemmene sine som følge av skogbrann. Skogrannen som herjet i California i fjor sørget for store skader, og ble omtalt som den verste brannen i delstatens historie.

Flere menneskeliv gikk tapt og tusenvis av hjem ble ødelagt. Kim og ektemannen Kanye West (42) besluttet den gang å leie inn private brannmannskaper som kunne passe på millionvillaen deres.

Dette var det flere som reagerte sterkt på, og avgjørelsen til paret ble omtalt som «egoistisk». Da Kim gjestet talkshowet til Ellen DeGeneres (61) ved en senere anledning valgte hun å forsvare det.

- Jeg føler at vi var velsignet som fikk den hjelpen vi gjorde. Huset vårt er rett ved enden av en stor park, så hele parken hadde tatt fyr, og om huset vårt hadde gjort det samme, ville annethvert hus også gått, sa hun.

GALLA: Da Kim Kardashian møtte opp på årets MET-gala, var det flere som sperret opp øynene. I etterkant har også leger kritisert antrekket hennes. I denne ukens episode av «Keeping up with the Kardashians», får vi se alt strevet som krevdes for å få på kjolen. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Realitystjernen anerkjente samtidig at hun er fullt klar over at ikke alle har råd til å gjøre som de gjør. Hun fortalte også at de var klar over tilbakemeldingene i sosiale medier, men sto ved at beslutningen ikke var egoistisk motivert.

- De reddet hjemmet vårt, men også nabolaget. Jeg passet på at de hadde kontroll over hvert hus i gata, så det var ikke sånn at jeg sa «bare ta vare på vårt hus». Ta vare på alt, fordi når de forsvinner, når vårt forsvinner, kan hele nabolaget forsvinne, sa hun i programmet.

LES OGSÅ: «Seinfeld»-stjernens bisarre død oppklart

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer