David Beckham:

I hardt vær etter nytt bilde med datteren

Nok en gang får David Beckham kritikk for bilder av lille Harper.

FÅR HØRE DET: I sosiale medier har David Beckham delt et nytt bilde med datteren, Harper. Det er det ikke alle som er like fornøyde med. Foto: NTB Scanpix
FÅR HØRE DET: I sosiale medier har David Beckham delt et nytt bilde med datteren, Harper. Det er det ikke alle som er like fornøyde med. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Barna til David (43) og Victoria Beckham (44) er så godt som vokst opp i rampelyset. Helt siden Brooklyn (19), Romeo (16), Cruz (13) og Harper (7) kom til verden, har de reist verden rundt med foreldrene, og deltatt på flere offentlige tilstelninger.

At den berømte familien på seks til stadighet blir fulgt med argusøyne, er ingen hemmelighet, og fansen er langt ifra nådeløse.

Tirsdag delte David et sjarmerende bilde sammen med sin eneste datter på Instagram, og det er ikke vanskelig å se hvilket nært forhold Harper og 43-åringen har.

- Julen nærmer seg. La oss stå på skøyter, skriver David i bildeteksten.

- Ikke riktig

På bildet kysser den tidligere fotballstjernen datteren forsiktig på leppene, noe som ikke har falt i god jord hos enkelte blant fansen.

Flere sliter nemlig med å anse det at en far gir datteren sin et kyss som noe uskyldig, og velger heller å kritisere ham for det de mener er svært upassende oppførsel.

- Dette er ikke riktig, lyder en av kommentarene under bildet.

- Rart. Det er upassende for en forelder å kysse barnet sitt på leppene. Pannen og kinnene er derimot søtt, skriver en annen.

Til tross for at det er mange som mener kysset fra 43-åringen er problematisk, tar flere ham i forsvar i kommentarfeltet.

- Det er bekymringsverdig at noen ser på dette som feil, skriver en.

- (...) Ikke rart mange barn er usikre og deprimerte. I det minste ser Harper lykkelig ut og virker trygg med faren sin, skriver en annen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Kritisert tidligere

Dette er for øvrig ikke første gang Beckham-familien har fått høre at det å kysse barna er galt.

For to år siden skapte eksempelvis Victoria Beckham store overskrifter da hun la ut et bilde av seg selv, hvor hun kysser datteren på munnen.

Den gang la flere mødre ut lignende bilder av seg og sine barn for å vise sin støtte til Beckham.

En rekke eksperter kastet seg også inn i diskusjonen.

Liz Brewer, ekspert på sosial etikette, uttalte blant annet at det å kysse barna er en uvanlig praksis.

- Jeg hadde følt meg ukomfortabel med å gjøre det, og jeg tror folk flest er enige. Om hun føler at det sømmer seg, så får det være. Jeg vil ikke si at hun er noen god rollemodell, sa Brewer til BBC den gang.

Den norske barnepsykologen Kerstin Söderström ved Høgskolen i Lillehammer, uttalte imidlertid at man bør slippe kjærligheten fri.

- Slipp foreldrekjærligheten fri, det er selve kilden til vekst og velvære, fortalte hun til Dagbladet og fortsatte:

- Men respekter hva barnet liker og ikke liker. Det handler om å være obs på barnets reaksjon og huske på at barn, hvor søte de enn er, ikke er fritt vilt for voksnes kose- og kyssebehov.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

TETTE BÅND: Beckham-familien har ved flere anledninger vist at de står hverandre svært nær. Her var David og barna støtte for Victoria som hadde moteshow i 2016. Foto: NTB Scanpix
TETTE BÅND: Beckham-familien har ved flere anledninger vist at de står hverandre svært nær. Her var David og barna støtte for Victoria som hadde moteshow i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Forskrudd dømmekraft

Det er langt ifra noe nytt fenomen at fansen reagerer kraftig på det flere kjendiser velger å dele i sosiale medier.

Fansen viser ingen nåde, og da den amerikanske skuespilleren Hilary Duff (31) delte et uskyldig kyssebilde med sønnen Luca (6) på Instagram i 2016, fikk hun i likhet med de ovennevnte hard medfart.

Flere ga, i likhet med under bildet til Beckham, sterkt uttrykk for at man som forelder ikke skal kysse barna sine på munnen, og stemplet det hele som «upassende».

Reaksjonene var så mange at skuespilleren så seg nødt til å ta til motmæle, gjennom et nytt innlegg på profilen.

- De av dere som har kommentert at et kyss på munnen med fireåringen min er «upassende», kjør på: klikk «unfollow» med deres forskrudde dømmekraft, skrev hun.

Her til lands har blogger Marna Haugen, bedre kjent som «Komikerfrue», vært åpen om at hun kysser barna sine.

I blogginnlegget «Klart jeg kysser ungene mine på truten» fra 2016, skrev hun blant annet at det ikke er galt å kysse barna, så lenge de synes det er greit selv.

- Jeg er oppvokst i en familie der nussing og sussing er helt normalt, det være seg kyss på munnen, kinnet, på hodet, inni håndflatene, i nakken eller slengkyss for den saks skyld. Det er et kjempefint kjærtegn, og en måte å vise at man er oppriktig glad i noen på. Samtidig åpner man opp for nærhet og trygghet, uttalte hun også til VG.

LES OGSÅ: Advarer Meghan før julefeiringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer