Barbra Streisand:

I hardt vær etter Jackson-utspill

- Begge har giftet seg og fått barn, så det tok ikke livet av dem

SJOKKERER: Barbra Streisands kommentarer om de to mennene som hevder de ble misbrukt av Michael Jackson, sjokkerer dokumentarfilmskaperen. Foto: Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix
SJOKKERER: Barbra Streisands kommentarer om de to mennene som hevder de ble misbrukt av Michael Jackson, sjokkerer dokumentarfilmskaperen. Foto: Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden hadde HBOs fire timer lange dokumentar om avdøde Michael Jackson, «Leaving Neverland», premiere i USA.

I dokumentaren møter vi Wade Robson (36) og James Safechuck (41), som begge hevder popkongen begikk overgrep mot dem da de var barn.

Michael Jacksons familie benekter de to mennenes anklager, og har gått til frontalangrep mot HBO i forbindelse med dokumentaren.

LEAVING NEVERLAND: I mars har den omstridte dokumentar-serien «Leaving Neverland» premiere på HBO. Dokumentaren har mottatt en del kritikk fra Michael Jacksons familie, men HBO velger å ikke trekke den. Nå står flere av de angivelige ofrene fram, og snakker om livet på Neverland. Video: HBO Vis mer

Mener de ikke tok skade av overgrepene

Og nå tar også et annet kjent fjes bladet fra munnen for å omtale dokumentaren, nemlig Hollywood-ikonet Barbra Streisand (76).

Til den britiske avisa The Times forteller hun at hun har sett dokumentaren, og at hun tror på anklagene de to mennene kommer med. Men så sier hun det som har fått flere til å reagere.

- Hans (Michael Jacksons, journ.anm.) seksuelle behov var hans seksuelle behov, noe som kommer fra hva slags oppvekst han hadde eller hva slags DNA han hadde. Du kan si «overgrep», men barna, som du hørte dem si, de var begeistret over å være der. Begge har giftet seg og fått barn, så det tok ikke livet av dem, sier Streisand.

Etter utspillet har Streisand fått en rekke reaksjoner.

«Det tok ikke livet av dem. @BarbaraStreisand sa du virkelig det?», tvitrer regissøren for den mye omtalte dokumentaren, Dan Reed.

«Jeg får vondt i magen», tvitret Huffington Post-journalisten Yashar Ali .

At «overgrepene», som Streisand altså tror fant sted, «ikke tok livet av dem», var ikke det eneste kontroversielle Hollywood-ikonet sa i intervjuet. Hun mener nemlig foreldrene må ta my av ansvaret for de påståtte overgrepene.

- Jeg synes synd på barna. Jeg synes synd på ham. Jeg legger skylda på, tror jeg, foreldrene, som lot barna sine sove med ham. Hvorfor trengte Michael disse barna som var kledd som ham og i disse skoene og dansingen og hattene, spør Streisand.

Hevder overgrepene gikk over flere år

Når det gjelder Robson og Safechucks anklager så hevder de i dokumentaren at Jackson utsatte dem for seksuelle overgrep over flere år. Det skal ha startet da de var henholdsvis sju og elleve år gamle, og påstandene deres blir støttet av familiene deres.

I 2004 måtte Jackson møte i retten etter anklager om seksuelle overgrep mot barn. Han ble frikjent, men ryktene fortsatte å gå helt fram til hans død i 2009.

Begge de to mennene nektet for å ha blitt utsatt for overgrep under en rettssak i 2005. I en årrekke holdt de fast ved dette. Helt til de selv ble fedre.

- Da sønnen min fylte sju år, fikk jeg en intens følelse av kjærlighet og lettelse over å vite at han var tryggere enn jeg noen gang var, har Wade Robinson sagt til The Guardian, som begrunnelse for hvorfor han nå står fram.

Først i 2013, fire år etter popkongens bortgang, gikk Wade Robson til sak mot Jackson-familien. I søksmålet hevdet han at han hadde blitt seksuelt misbrukt fra alderen sju til 14, i hele sju år. Året etter, i 2014, sto også James Safechuck fram, og hevdet at han hadde blitt misbrukt av Jackson i fire år, fra 1988 til 1992.

Avviser pengemotiv

Flere har ifølge Oxygen spekulert på om Robson gikk til sak mot Jackson-familien i desperasjon etter penger, som følge av at et show han jobbet med gikk i vasken. Dette har han avvist overfor Vanity Fair.

- Det er helt feil. Jeg var midt i et nervøst sammenbrudd. Jeg falt sammen, og trakk meg fra prosjektet. De anklagene er helt feil, hevdet han nylig.

Robson jobber nå som danser, koreograf, produsent og låtskriver, og har blant andre jobbet med Britney Spears.

Safechuck lever, i motsetning til Robson, et liv utenfor rampelyset, og jobber med IT. Han er gift og har to barn, noe som skal ha påvirket valget om å stå fram.

I rettsdokumenter fra 2014 står det at Safechucks refleksjoner rundt sine erfaringer med Jackson, samt å se sine egne barn, fikk ham til å innse at det Jackson gjorde mot ham var «sykt».

LES OGSÅ: - Pappa var min verste fiende

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer