Marna Haugen:

I hardt vær etter coronatest

39-åringen fikk passet påskrevet da hun delte en videosnutt der hun brukte munnbind på feil måte.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

For noen dager siden la influenser og «komikerfrue» Marna Haugen (39) ut en videosnutt på Instagram der hun tok en coronatest - slik som svært mange andre nordmenn gjør i disse dager. I videoen sitter hun i en bil mens hun tar testen.

Bakgrunnen for at hun valgte å sjekke seg for corona, er at 39-åringen har hatt vondt i halsen de siste dagene - og dermed ønsket hun å være på den sikre siden.

I kommentarfeltet har det imidlertid strømmet inn med negative tilbakemeldinger. Haugen har nemlig på seg et munnbind mens hun gjennomfører testen, og flere av influenserens følgere har bemerket at hun bruker munnbindet feil, samt at hun plukker på det underveis.

«Lite vits med munnbind når du driver og tar på det, fine du», er det én som skriver.

Se video øverst i saken!

VIRALHIT: «Komikerfrue» Marna Haugen vekker oppsikt, også i utlandet. Video: Instagram / @komikerfrue Vis mer

- Betent tema

39-åringen sier til Se og Hør at tanken bak videoen var å avskremme coronatesten litt - som mange synes er svært ubehagelig. Hun ville også oppfordre folk til å sjekke seg dersom de har symptomer.

- Tanken med videoen var bare å avskremme coronatesten litt, siden det florerer med skrekkhistorier, og at flere som burde ha testet seg, utsetter det fordi de ikke tør, sier hun.

Etter at hun publiserte videoen, har imidlertid kritikken haglet i kommentarfeltet. Det viste seg også at Haugen hadde på munnbindet feil vei, noe hun også fikk passet påskrevet for.

- Jeg traff tydeligvis et betent tema, for munnbindpolitiet og helsepolitiet var raskt på plass. Det at de ikke engang var enige, viser hvor variert opplyst folk er, inkludert meg, som hadde munnbindet på feil vei, sier 39-åringen til Se og Hør, og legger til:

- Jeg fant ingen informasjon om det på pakken eller annet sted, og tenkte at det hvite skulle ut, akkurat som en engangsmopp.

Marna Haugen tar imidlertid kritikken med et smil, og sier at flere har brukt videoen hennes som referanse når de skal teste seg, samtidig som hun har fått mange spørsmål om hvordan man skal gå fram når man skal ta en coronatest.

FÅR HØRE DET: Blogger Marna Haugen fikk krass kritikk etter at hun brukte munnbind feil nylig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FÅR HØRE DET: Blogger Marna Haugen fikk krass kritikk etter at hun brukte munnbind feil nylig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I kommentarfeltet har hun også fått ros for å vise at det kan være ubehagelig å teste seg.

- Og det er jo noe, sier 39-åringen til Se og Hør.

Testen viste seg for øvrig å være negativ.

I ettertid har 39-åringen skrevet på Instagram at hun ikke hadde trengt å ha på munnbind da hun tok testen, men at hun valgte å gjøre det siden hun ikke visste hva som ventet henne på testsenteret.

- Skremt

Før coronaviruset slo til for fullt i mars, uttalte Haugen til Dagbladet at hun var svært skremt for den verdensomspennende pandemien.

- Kroppen min og hjertet mitt blir veldig skremt av det som står i avisene, der det står forskjellige ting i forskjellige aviser - noen hausser det opp, andre dysser det ned, sa bloggeren til Dagbladet i februar, og fortsatte:

- Så det er naturlig at man tenker litt naturlig framover. Men så vil man jo gjerne være fornuftig og tenke «nei, nå skal vi være realistiske, det er bare en følelse, det er ikke farlig». Jeg blir litt fram og tilbake da, så jeg tenker at det er bedre å være forberedt enn å ikke være forberedt.

Bloggeren innrømmet den gang også at hun hadde hamstret inn en del mat, samtidig som hun sa at hun ønsket å beskytte familien og ta situasjonen på alvor.

LES OGSÅ: Konkurrerer i «Camp Kulinaris»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer