Kim Kardashian:

I hardt vær etter bildetabbe

Familien ønsker seg nå en offentlig beklagelse etter realityprofilens fototabbe.

TABBE: Kim Kardashian er kjent for å vise sin støtte til organisasjoner og kampanjer på sosiale medier. Denne gangen gikk det imidlertid galt. Foto: NTB Scanpix
TABBE: Kim Kardashian er kjent for å vise sin støtte til organisasjoner og kampanjer på sosiale medier. Denne gangen gikk det imidlertid galt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I flere byer over hele verden er pride-festival et fast innslag i juni måned. I år er det imidlertid flere ting som gjør at markeringen blir noe preget.

I forbindelse med de pågående «Black Lives Matter»-protestene, er det flere aktivister som nå retter fokuset mot det som hevdes å være en spesielt utsatt gruppe, nemlig svarte transkvinner.

I forrige uke rettet nemlig drapene på to unge kvinner, Riah Milton og Dominique “Rem’mie” Fells, et lys på den forventede levealderen for svarte transkvinner, som i USA skal være på rundt 35 år, ifølge blant andre Vogue.

Dermed tok flere tusen demonstranter til gatene i New York for å vise sin støtte. Også i sosiale medier har emneknaggen «Black Trans Lives Matter» gått sin rundgang, og Kim Kardashian (39) var naturligvis en av de første som ga saken oppmerksomhet ved å dele et bilde av de to kvinnene.

Det viste seg imidlertid at bildet av den ene kvinnen, Riah Milton, ikke er av henne, ifølge Buzzfeed News.

Bildet ble deretter liggende på 39-åringens Twitter-konto i tre dager, noe som har satt sinnene i kok hos flere, deriblant Miltons familie.

FORVIRRING: Kim Kardashian og resten av hennes berømte familie har flere ganger blitt anklaget for å redigere bildene sine. Her er noen av bildene som har fått mest tyn for nettopp dette. Video: Rød Løper / Instagram Vis mer

Feil person

Det hele skal ha startet da Human Rights Campaign feilaktig hentet et bilde av Miltons avdøde tante, Shanna, fra Facebook. Etter at Miltons søster, Ariel Mary Ann kontaktet organisasjonen, beklaget de og fjernet bildet.

Da hadde allerede kunstneren Alán Pelaez Lopez rukket å bruke bildet til en minneplakat, som igjen ble delt av Kardashian. Både Shannas datter, Maurisha, og Mary Ann forsøkte dermed å få kontakt med 39-åringen for å få bildet fjernet - uten at noe skjedde.

«Kvinnen til høyre på denne plakaten er ikke kusinen min Riah. Det er moren min som nylig døde. Vær så snill å få tak i Kim Kardashian, og fortell henne at Twitter-meldingen må ned!», skriver datteren på Twitter.

«De som tvitrer bildet til høyre og tror det er søsteren min må fjerne det fordi det er ikke min søster. Det er et bilde av noen andre», skriver Miltons søster.

REAGERER: Kim Kardashian prøver å jobbe hjemmefra, men det er ikke så enkelt når datteren North West også er til stede. Vis mer

Ønsker beklagelse

Til Buzzfeed News forteller søsteren at 39-åringens fototabbe sendte sjokkbølger gjennom henne.

- Dette førte til et helt nytt nivå av stress, på toppen av alt annet jeg måtte håndtere, spesielt fordi jeg så at bildet hadde blitt delt.

Maurisha, som mistet moren i april, forteller at det hele har fått hun til å tvile på om Kim Kardashian i det hele tatt bryr seg om transkvinner.

- Alle andre brukte samme bilde av Riah, bortsett fra Kim. Det hele får meg til å sette spørsmålstegn ved hvorvidt hun faktisk bryr seg om svarte transkvinner. Moren min og kusinen min Riah ligner ikke i det hele tatt, forteller hun til nettstedet.

Realitystjernen fjernet bildet tre dager etter at tabben var et faktum. I skrivende stund har imidlertid ikke 39-åringen gitt noen offentlig uttalelse om hendelsen, noe familien reagerer sterkt på.

«Jeg ble fortalt at Kim slettet Twitter-meldingen fordi PR-rådgiveren hennes tvang henne. Ikke fordi Kim selv så at folk prøvde å få henne til å slette det. I tillegg ønsker jeg meg en offentlig jævla beklagelse fra Kim Kardashian for skaden og den emosjonelle angsten hun har forårsaket. Du kan ikke bare slette dritt og ikke bli holdt ansvarlig. Så hvor er du, Kim? Jeg venter …», delte Mary Ann i en Twitter-melding.

VANSKELIG: Kim Kardashian er kjent for å sjokkere med sine antrekk, og under Paris Fashion Week var det intet unntak. Video: Youtube/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Vurderer å flytte ut for å unngå skilsmisse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer