Hailey og Justin Bieber:

I hardt vær etter baby-spøk

Nå beklager Bieber på Instagram.

FÅR KRITIKK: Verdensartisten Justin Bieber (25) og kona Hailey Bieber (22) får hard medfart etter en 1. april-spøk som ikke falt i smak hos alle. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Verdensartisten Justin Bieber (25) og kona Hailey Bieber (22) får hard medfart etter en 1. april-spøk som ikke falt i smak hos alle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var mange som reagerte da popstjernen Justin Bieber (25) i går la ut et ultralydbilde på Instagram - noe som kunne tyde på at han og kona Hailey Bieber (22) ventet sitt første barn.

Det hersket først full forvirring om hvorvidt stjerneparet skulle bli foreldre eller ikke - ikke minst på grunn av datoen nyheten ble gjort kjent, nemlig 1. april, som jo er en luredag for mange.

Ungpikeidolet publiserte også en rekke andre bilder som kunne tyde på at et barn var på vei, der kona tilsynelatende ligger i en sykeseng og holder hendene rundt magen sin.

Senere, da Bieber publiserte det samme ultralydbildet med en hund redigert inn på fosterets plass, ble det klart at det hele bare var en spøk fra det berømte paret.

Selv om det altså viste seg at Instagram-innleggene bare var en god, gammeldags aprilspøk, falt ikke vitsen i smak hos alle. For de fleste framstår nok Bieber-parets påfunn som en harmløs vits, men innleggene provoserte også svært mange.

Nå får superparet hard kritikk for at de har vitset med graviditet. Flere mener de kan ha såret kvinner som sliter med å få barn, og at de ikke viser respekt overfor foreldre som har mistet barna sine. Det skriver People.

På Twitter hagler kritikken mot Justin og Hailey.

Se dette innlegget på Instagram

Wait omg is that a,,, APRIL FOOLS

Et innlegg delt av Justin Bieber (@justinbieber)

- Selvfølgelig tror Justin Bieber at en baby-nyhet vil være en morsom aprilsnarr. 1 av 7 kvinner har tatt en spontanabort, for ikke å nevne de som lider av infertilitet, er en av tilbakemeldingene på Twitter.

- Jeg har aldri vært sint på Justin Bieber, men i dag er jeg skuffet for at han har lagt ut en falsk graviditetsnyhet, skriver en annen.

- Ikke en morsom vits når millioner av kvinner sliter med infertilitet og liknende problemer. Trist, mener en tredje.

Se dette innlegget på Instagram

If U thought it was April fools

Et innlegg delt av Justin Bieber (@justinbieber)

- Justin Bieber iscenesatte en kunngjøring om at de ventet barn. Hvorfor? Folk sliter med tap og infertilitet hver eneste dag. Dette er ikke en spøk, skriver en annen Twitter-bruker.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Ufølsomt og frastøtende

Også i Storbritannia har aprilspøken vekket harme, og tabloidavisen The Sun melder at den tidligere «Love Island»-deltakeren Malin Andersson (26) er blant dem som reagerer kraftig på den falske babynyheten.

- Med tanke på at han har en så stor følgerskare, så er det der ganske skammelig. Det er ufølsomt, frastøtende og kan være en trigger for folk som er infertile, som ikke kan få barn, som har spontanabortert eller som har mistet et barn, sier reality-stjernen.

TUNG TID: Malin Andersson (t.h.) avbildet sammen med en venninne i Milton Keynes i England før helgen. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix
TUNG TID: Malin Andersson (t.h.) avbildet sammen med en venninne i Milton Keynes i England før helgen. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Bieber-parets aprilspøk kom for øvrig dagen etter at britene feiret morsdagen, en merkedag som utvilsomt var vond for Andersson. 26-åringen opplevde nemlig marerittet i slutten av januar, da hun mistet datteren sin, Consy. Den lille jenta ble født syv uker før tiden, og gikk bort like før hun fylte én måned.

Andersson fikk datteren med kjæresten Tom Kemp, men avslørte nylig overfor OK! Magazine at hun hadde avsluttet forholdet, ifølge Mirror.

Beklager

Tirsdag la sangstjernen ut nok et bilde på Instagram, der han skriver at han har lagt merke til reaksjonene spøken har fått.

- Det vil alltid være noen som blir fornærmet. Det er også folk som ikke tåler en spøk. Jeg er en skrøner, og det var en aprilsnarr. Jeg mente virkelig ikke å være ufølsom overfor folk som ikke kan få barn, skriver han i innlegget.

- At man venter barn, er for mange er den første aprilspøken de forteller foreldrene sine for å få en skikkelig reaksjon. Men jeg beklager uansett, og tar ansvar og sier unnskyld til de som ble fornærmet. Jeg ønsker virkelig ikke at noen skal bli såret over en spøk, legger han til.

Virvelvindromanse

Etter et årelangt vennskap innledet paret et romantisk, men kortvarig forhold i 2016. Etter bare noen måneder ble det slutt, og modellen uttalte kort tid etter bruddet at det var komplisert å være sammen med en verdensberømt stjerne.

I juni i fjor tok duoen derimot opp kontakten igjen, og denne gangen gikk det fort i svingene for turtelduene. Kun en måned senere forlovet de seg, og i september giftet de seg i all hemmelighet i et rettslokale i New York.

I februar avslørte Bieber og Baldwin, som begge er religiøse, at deler av grunnen til at de valgte å gi hverandre sine ja så raskt var fordi de hadde valgt å vente med sex til ekteskapet.

- Gud ber oss ikke la være å ha sex fordi han vil ha regler. Han gjør det for å beskytte oss mot å bli såret. Jeg tror sex kan forårsake mye smerte. Noen ganger har mennesker sex fordi de ikke føler seg bra nok. Fordi de mangler egenverd. Både kvinner og menn gjør dette, forklarte popstjernen i et intervju med Vogue.

RYKTESTORM: Justin Bieber gikk nylig ut mot de som mente ekteskapet til han og Hailey Bieber var en bløff. En fersk video med de to turtelduene viser hvordan forholdet mellom han og Hailey virker å være mer enn bare oppspinn. Vis mer

Gravidspekulasjoner

Videre avslørte Bieber til bladet at han før han traff Baldwin igjen hadde han levd i et selvpålagt sølibat i over ett år fordi han hadde «et reelt problem med sex». Han beskrev det som en avhengighet som hadde sluttet å gi ham glede, og ved å avstå fra sex følte han seg nærmere Gud.

- Jeg ville på den måten dedikere meg til Gud på nytt fordi jeg følte virkelig at det var bedre for min sjels tilstand. Og jeg tror at Gud velsignet meg med Hailey som et resultat av dette. Det finnes fordeler. Man blir belønnet for god oppførsel, sa han den gangen.

Etter at den raske ekteskapsinngåelsen ble kjent har det blitt spekulert på om duoen giftet seg fordi Baldwin var gravid. Dette avkreftet paret i intervjuet, og 22-åringen sa at hun ønsker å vente et par år til før hun blir mor.

LES OGSÅ: - Dette er historien bak sjokk-forlovelsen