HYKLERSK? Scarlett Johansson angrep James Franco i en tordentale under lørdagens kvinnemarsj i Los Angeles. Nå får hun selv kritikk. Foto: NTB Scanpix
HYKLERSK? Scarlett Johansson angrep James Franco i en tordentale under lørdagens kvinnemarsj i Los Angeles. Nå får hun selv kritikk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Scarlett Johansson:

I hardt vær etter angrepet på James Franco: - Hyklersk

Fansen anklager Scarlett Johansson for å være dobbeltmoralsk.

(Se og Hør): Under lørdagens kvinnemarsj i Los Angeles, var det en tydelig oppskaket Scarlett Johansson (33) som stilte seg foran den enorme folkemassen for å holde tale.

TIME'S UP: Scarlett Johansson under kvinnemarsjen i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
TIME'S UP: Scarlett Johansson under kvinnemarsjen i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kvinnemarsjen i filmbyen var ett av mange arrangementer som ble holdt i forbindelse med ettårsdagen for Donald Trumps innsettelse som president.

I talen gikk Scarlett blant annet hardt ut mot skuespiller James Franco (39), som den siste tiden er en av mange som har blitt anklaget for seksuell trakassering i Hollywood.

Nå kritiserer fansen derimot Scarlett Johansson selv, som ved flere anledninger både har arbeidet med, og forsvart filmregissør Woody Allen (82).

Dette til tross for at 82-åringen i en årrekke har vært anklaget for seksuelt misbruk av sin egen datter.

James Franco er beskyldt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner. Nå mener flere han er hyklersk. Video: Se og HørVis mer Vis mer

Hevder hun kaster stein i glasshus

Ifølge Paper MAG hjalp Mila Kunis (34) sin medsøster Scarlett opp på scenen, hvor «Black Widow»-stjernen holdt sin forrykende tale:

- Jeg er forvirret. Hvordan kan en person stå offentlig frem og støtte en organisasjon som hjelper og støtter opp om ofre for seksuell trakassering, mens han privat utnytter maktesløse mennesker?, sa Scarlett fra scenen, til stor jubel fra de oppmøtte.

Deretter fortsatte Scarlett:

- Forresten, jeg vil ha tilbake nålen min, James Franco!

Nålen filmstjernen etter alt å dømme sikter til, er «Time's Up»-nålen Franco brukte på jakkeslaget sitt under Golden Globe-utdelingen nylig. Flere reagerte på at han brukte nålen, ettersom Franco altså skal ha utnyttet maktposisjonen sin overfor flere kvinner. ​

Ikke uttalt seg

Det har i over 20 år vært kjent at Woody er anklaget for å ha seksuelt misbrukt sin egen datter, selv om dette aldri er bevist.

I lys av #metoo-kampanjen, og etter at Woody Allens datter, Dylan Farrow (32), nok en gang har fortalt sin historie i tv-programmet «CBS This Morning», har anklagene fått ny oppmerksomhet.

Etter Scarletts tordentale lørdag, har flere kritisert skuespilleren for å være hyklersk. Scarlett har selv spilt i tre av Woody Allens (82) filmer. I motsetning til flere andre profilerte skuespillere som har jobbet med ham, har hun ikke uttalt seg noe om anklagene denne gangen.

Etter lørdagens hendelse har flere fans vist sin vrede på Twitter. En fan skrev følgende:

«Scarlett Johansson kastet seg over James Franco, men hvor mange ganger har hun jobbet med Woody Allen? Når det handler om penger og karriere så virker det som Time's Up forsvinner ganske fort.»

Forsvarte Woody Allen

Scarlett, som spilte i filmene «Match Point,» «Scoop» og «Vicky Cristina Barcelona,» fikk spørsmål rundt dette i 2014, kun én måned etter at Woodys datter Dylan Farrow hadde gått ut med beskyldningene mot sin far.

Den gang svarte Scarlett The Guardian:

- Dette er ikke en mann som er blitt stilt for retten og funnet skyldig, slik at man kan si at man ikke støtter opp om en slik livsstil, eller lignende. Jeg mener, det er jo bare gjetting.

​I det siste har flere av skuespillerne som jobbet med Woodys siste film «A Rainy Day in New York» donert alle pengene de tjente på filmen til blant annet «Time's Up», og flere har kommet ut og sagt at de aldri vil jobbe med regissøren igjen.​

- Hyklersk

Det var like etter at James Franco (39) hadde gått på den rød løperen med «Time's Up»-nål festet på kragen, og vunnet Golden Globe for rollen i «The Disaster Artist», at anklagene mot ham begynte å rulle.

Kvinner som Ally Sheedy og Violet Paley, sto frem og anklaget James for å seksuelt trakassert dem. Sistnevnte skrev på Twitter:

- Søt «Time's Up»-nål, James Franco. Husker du da du presset hodet mitt inntil en bil og viste meg penisen din? Eller den andre gangen du inviterte en venn av meg til hotellrommet ditt da hun var 17 år gammel? Etter at du allerede hadde blitt tatt i å gjøre det samme med en annen 17-åring?

James kommenterte anklagene blant annet på «The Late Show with Stephen Colbert», der han sa at han ikke forstår hva han har gjort, men at han støtter opp om de som kommer ut og forteller sine historier.

Droppet rød løper

Selv om skuespilleren droppet å stille opp på Critics' Choice Awards for et par uker siden, dukket han opp på prisutdelingen SAG (Screen Actors Guild) sammen med kjæresten sin, Isabel Pakzad, på søndag, hvor han var nominert til en pris for sin rolle i filmen «The Disaster Artist.»

Han valgte imidlertid å droppe den røde løperen, for å slippe å gjøre intervjuer.

Saken fortsetter under bildet.

DRATT I MASKA: Det så ikke ut som James Franco var helt bekvem i salen under SAG Awards søndag. Foto: NTB Scanpix
DRATT I MASKA: Det så ikke ut som James Franco var helt bekvem i salen under SAG Awards søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De få gangene kamera var rettet mot ham inne i salen, var det en alvorlig mine som preget ansiktet hans. Han satt heller ikke ved siden av sin lillebror, Dave Franco (32), slik han gjorde under Golden Globe. De to spiller mot hverandre i «The Disaster Artist.»

«James Franco er skamløs», skrev Page Six, som også kommenterte at hans bror valgte å sitte ved siden av kona Alison Brie (35), som var nominert for Netflix-serien «Glow».

Før showet spurte E! News-reporter Giuliana Rancic James Francos svigersøster om hva hun føler rundt anklagene mot ham, hvorpå hun svarte:

- Jeg støtter så klart min familie, og alt som er blitt sagt så langt har ikke vært helt riktig. Så jeg tror vi venter på å få all informasjonen. Men dette er tiden for å lytte, og det er det vi alle prøver å gjøre.

LES OGSÅ: - Pappa mishandlet meg både fysisk og psykisk