Steve Harvey:

I hardt vær. Deltaker måtte «mjaue»

- Veldig frustrerende!

KONTROVERSIELL: Mange synes spørsmålet programleder Steve Harvey stilte Miss Universe-vinneren var upassende. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Youtube / Miss Universe Vis mer
Publisert

Det skal som regel lite til før utenlandske missekåringer skaper overskrifter internasjonalt, og Miss Universe-kåringen er intet unntak.

Harnaaz Sandhu (21) fra India stakk nemlig av med seieren i missekåringen nylig, men nå får programleder Steve Harvey (64) passet sitt påskrevet.

MISS NORWAY: I disse dager skal Miss Universe kåres, og norske Nora Emilie er vårt bidrag i kampen om førsteplassen. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Måtte mjaue

Ifølge blant andre Independent skal Harvey ha fått Sandhu til å mjaue på scenen, ettersom han var klar over at hun er god til å lage dyrelyder.

- La oss få høre din beste, skal han blant annet ha sagt, hvorpå vinneren svarte:

- Å herregud, Steve. Jeg forventet ikke å gjøre dette på verdensscenen.

- KAN DU MJAUE?: Steve Harvey og Miss India på scenen. Foto: Menahem Kahana/AFP/NTB
- KAN DU MJAUE?: Steve Harvey og Miss India på scenen. Foto: Menahem Kahana/AFP/NTB Vis mer

Hun skal ifølge avisen ha sett skrekkslagen ut, men innså at hun ikke hadde noe valg. Programlederen skal deretter, i motsetning til det han spurte Sandhu om, ha spurt andre deltakere om deres utmerkelser.

Dette til tross for at vinneren blant annet er en talsperson for kvinners rettigheter og myndighetsgjøring i India.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Lei

Dette har altså ikke havnet i særlig god jord, og på Twitter er det flere som mener at programlederens oppførsel under finalen var helt uakseptabel.

«Herregud. Miss India som mjauer på Steve Harvey er ikke hva jeg forventet å se i kveld. Ganske sikker på at Miss Universe-organisasjonen kunne ha stilt et bedre spørsmål. Veldig frustrerende, men hun var i det minste selvsikker», skriver en på Twitter.

HÅRREISENDE VENDING: Da vinneren av den største missekonkurransen på Sri Lanka skulle kåres, fikk tilskuerne mer show enn de har betalt for. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Youtube. Vis mer

«På den annen side er jeg lei av Steve Harvey. Kunne ikke Miss Universe ha funnet en annen programleder som ikke fornærmer kulturer? Lol», skriver en annen.

Han fikk også hard medfart for å blande Portugal og Paraguay.

Steve Harvey har foreløpig ikke uttalt seg om kritikken.

LES OGSÅ: Mistet missetittel etter Twitter-meldinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer