Brad Pitt:

I hardt vær: - Bor i råtne hus

Brad Pitts organisasjon Make it Right Foundation saksøkes for svindel etter å ha bygget hus for orkanofre.

SAKSØKT: Skuespiller Brad Pitt og organisasjonen hans saksøkes etter å ha bygd hus til ofrene for orkanen Katrina. Grunnen er at husene skal ha vært i dårlig stand, og blant annet inneholdt skadedyr. Foto: Matteo Chinellato / Shutterstock Editorial / NTB
SAKSØKT: Skuespiller Brad Pitt og organisasjonen hans saksøkes etter å ha bygd hus til ofrene for orkanen Katrina. Grunnen er at husene skal ha vært i dårlig stand, og blant annet inneholdt skadedyr. Foto: Matteo Chinellato / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brad Pitt (58) er en av verdens mest kjente skuespillere. Til tross for stor suksess har han gått gjennom flere utfordringer de siste årene - blant annet et skilsmisseoppgjør med eksen Angelina Jolie (46).

Problemene ser heller ikke ut til å stoppe der.

Pitt og organisasjonen Make it Right har nå blitt saksøkt for husene de bygde etter orkanen Katrina som rammet New Orleans hardt i 2005. Det melder flere medier, blant andre Independent og Newsnation.

Orkanen var en av de verste naturkatastrofene i USA noensinne. Omtrent 1 200 mennesker mistet livet, og den skal ha kostet omtrent 108 milliarder dollar i skader på eiendommer, ifølge National Geographic.

BYGDE HUS: Dette er et av husene som Pitts organisasjon bygde etter orkanen Katrina. Foto: NTB
BYGDE HUS: Dette er et av husene som Pitts organisasjon bygde etter orkanen Katrina. Foto: NTB Vis mer

Skadedyr

I etterkant av orkanen valgte Pitt og organisasjonen å bygge hus til ofrene etter orkanen. I 2008 bygde organisasjonen mer enn 100 hus. Husene skulle kunne kjøpes for en «rimelig» pris. Ifølge News.com var prisen på et hus omtrent 150 000 dollar

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Beboerne skal derimot ikke være fornøyd med de nye husene. I 2018 ble organisasjonen saksøkt av beboerne, som mente husene hadde strukturelle mangler og inneholdt mugg og termitter.

De saksøkes dermed for både svindel og «urimelig handelspraksis». Senere har saken blitt flyttet til en føderal domstol i USA.

Ifølge Newsnation er det i dag bare seks av de 109 husene som er i «rimelig god stand».

AVSLØRER: Justin Theroux er en amerikansk skuespiller og var tidligere gift med Jennifer Aniston. Nå avslører onkelen at «alle» har uttalt navnet hans feil. Video: Se og Hør Vis mer

- Brutte løfter

Det har foreløpig ikke kommet noen løsning ut av rettsforhandlingene.

Ron Austin representerer beboerne, og hevder i et intervju at de har blitt «solgt en haug med brutte løfter» av Brad Pitt.

- De trodde på Brad Pitt, sier Austin til Newsnation.

- De trodde på drømmen han solgte dem. Dessverre var det de fikk en haug med brutte løfter - de bor i råtne hus som skulle blitt revet ned til grunnen og startet på nytt, sier Austin.

Pitts advokater har imidlertid prøvd å flytte ansvaret fra Pitt. De mener han ikke bør være en del av søksmålet, og har søkt om å få navnet hans fjernet fra dokumentene. Bakgrunnen er at Pitt ikke bygde husene.

LIK: Dette er Tiktok-brukeren, Lisa Tranel. Hun går viralt fordi hun er svært lik Jennifer Aniston. Vis mer

LES OGSÅ: - Tar ikke hensyn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer