SKRIVER OM HOLE: Jo Nesbø røper nå at han holder på med en ny roman med Harry Hole i hovedrollen.  Foto: NTB scanpix
SKRIVER OM HOLE: Jo Nesbø røper nå at han holder på med en ny roman med Harry Hole i hovedrollen. Foto: NTB scanpixVis mer

- I full gang med ny Harry Hole-bok

Jo Nesbø røper at han er godt i gang med en ny bok om den populære politimannen.

SEOGHØR.NO: Krimforfatter Jo Nesbø (55) har opplevd enorm suksess verden over med romanene om antihelten Harry Hole. I forfatterens siste bøker har den populære politimannen glimret med sitt fravær, men nå avslører Nesbø at han skriver en ny bok med Hole i hovedrollen.

- Jeg er ikke sikker på når den kommer, men jeg er i full gang med en ny Harry Hole-bok. Jeg har planlagt den i et halvt års tid, sier Nesbø til Hallgeir Opedal i ukens bokpod på Dagbladet og legger til at boken kan være klar allerede til neste år.

Det er gode nyheter for Nesbø-fansen. De kan også glede seg over filminnspillingen av Hole-boken «Snømannen» som starter i hovedstaden i midten av januar.

- Mange har jobbet mye for å få Harry Hole til Oslo, og at det skulle bli noe av filmen. Men jeg har aldri vært overbevist om at det kom til å skje, ikke før for et par dager siden da produksjonsselskapet ga offisielt grønt lys for filmen, sier forfatteren til avisen.

Film-legenden Martin Scorsese skal produsere filmen og Michael Fassbender skal ifølge avisen The Guardian ha hovedrollen som Harry Hole.

Tirsdag ble det også kjent at krimforfatteren er nominert til Brageprisen i åpen klasse med kriminalromanen «Mere blod».

I HOVEDROLLEN?: Michael Fassbender skal være en de aktuelle kandidatene til å spille Harry Hole. Her er han sammen med kollega Kate Winslet på «Steve Jobs»-premieren i oktober.  Foto: Demotix
I HOVEDROLLEN?: Michael Fassbender skal være en de aktuelle kandidatene til å spille Harry Hole. Her er han sammen med kollega Kate Winslet på «Steve Jobs»-premieren i oktober. Foto: Demotix Vis mer

LES OGSÅ: Derfor sluttet Jo Nesbø som låtskriver