I fritt fall

Når Per Asle Rustad tester berg-og-dal-baner gjør han det skikkelig. Florida-attraksjonen SheiKra stuper rett ned!

TO TOMLER OPP: Hadde Per Asle Rustad hatt hår på hodet hadde nok det også stått rett opp etter en heisatur i berg-og-dal-banen SheiKra. Foto: Trond Mæland/Se og Hør
TO TOMLER OPP: Hadde Per Asle Rustad hatt hår på hodet hadde nok det også stått rett opp etter en heisatur i berg-og-dal-banen SheiKra. Foto: Trond Mæland/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
TVNorges Per Asle Rustad (44) får kjempekick av å kjøre berg-og-dal-bane. Men krimreporteren kjent fra ”Følelse for mord” innrømmer at følelsen av karusellspenning mange ganger kan være kjempeskummel.

- Jeg ble bitt av basillen for flere år siden. Nå er jeg nødt til å prøve alle berg-og-dal-baner jeg kommer over. Den første runden er som regel den verste, forteller Per Asle som har testet samtlige av Floridas råeste karuseller. Nylig prøvde han den ferske berg-og-dal-banen SheiKra i forlystelsesparken Busch Gardens utenfor Tampa. Det ble en skrekkartet opplevelse.

Ubeskrivelig følelse
- Denne karusellen har to 90 graders stup på 42 meter. De sekundene vi hang på toppen er ubeskrivelige. Det bærer utforbakke i 113 kilometer i timen! Nærmere det en jagerflyger opplever tror jeg ikke det er mulig å komme. Det er helt rått, forteller Per Asle Rustad opprømt. Både han og stedatteren Martine var overbegeistret.

- Selv om den berømte Hulken som ligger i Islands of Adventure i Universal studios er adskillig lengre, mer fartsfylt og har tøffere looper, så kan den ikke måle seg med SheiKra når det gjelder halsbrekkende stup, understreker TV-kjendisen som har kommet ut av tellingen på hvor mange berg-og-dal-baner rundt i verden han har prøvd.

- Å kjøre karusell kan sammenlignes med å sitte i en rask sportsbil. Jeg elsker den utrolige akselerasjonen, farten og spenningen., sier Per Asle – som selvsagt er bilgal også!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer