I fritt fall

Når Per Asle Rustad tester berg-og-dal-baner gjør han det skikkelig. Florida-attraksjonen SheiKra stuper rett ned!

TO TOMLER OPP: Hadde Per Asle Rustad hatt hår på hodet hadde nok det også stått rett opp etter en heisatur i berg-og-dal-banen SheiKra. Foto: Trond Mæland/Se og Hør
TO TOMLER OPP: Hadde Per Asle Rustad hatt hår på hodet hadde nok det også stått rett opp etter en heisatur i berg-og-dal-banen SheiKra. Foto: Trond Mæland/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
TVNorges Per Asle Rustad (44) får kjempekick av å kjøre berg-og-dal-bane. Men krimreporteren kjent fra ”Følelse for mord” innrømmer at følelsen av karusellspenning mange ganger kan være kjempeskummel.

- Jeg ble bitt av basillen for flere år siden. Nå er jeg nødt til å prøve alle berg-og-dal-baner jeg kommer over. Den første runden er som regel den verste, forteller Per Asle som har testet samtlige av Floridas råeste karuseller. Nylig prøvde han den ferske berg-og-dal-banen SheiKra i forlystelsesparken Busch Gardens utenfor Tampa. Det ble en skrekkartet opplevelse.

Ubeskrivelig følelse
- Denne karusellen har to 90 graders stup på 42 meter. De sekundene vi hang på toppen er ubeskrivelige. Det bærer utforbakke i 113 kilometer i timen! Nærmere det en jagerflyger opplever tror jeg ikke det er mulig å komme. Det er helt rått, forteller Per Asle Rustad opprømt. Både han og stedatteren Martine var overbegeistret.

- Selv om den berømte Hulken som ligger i Islands of Adventure i Universal studios er adskillig lengre, mer fartsfylt og har tøffere looper, så kan den ikke måle seg med SheiKra når det gjelder halsbrekkende stup, understreker TV-kjendisen som har kommet ut av tellingen på hvor mange berg-og-dal-baner rundt i verden han har prøvd.

- Å kjøre karusell kan sammenlignes med å sitte i en rask sportsbil. Jeg elsker den utrolige akselerasjonen, farten og spenningen., sier Per Asle – som selvsagt er bilgal også!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer