I dyp sorg etter «Harry Potter»-stjernens dødsfall

- Det finnes ikke ord for å uttrykke hvor sjokkert og knust jeg er over å høre om Alan Rickmans bortgang.

DØD AV KREFT: Alan Rickman har vunnet en rekke priser for sine roller på lerretet. Torsdag døde han og etterlot seg kona Rima Horton som han har vært samboer med i 40 år. De fikk ingen barn sammen.  Foto: Zuma Press
DØD AV KREFT: Alan Rickman har vunnet en rekke priser for sine roller på lerretet. Torsdag døde han og etterlot seg kona Rima Horton som han har vært samboer med i 40 år. De fikk ingen barn sammen. Foto: Zuma Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Torsdag kom den triste nyheten om at den britiske skuespilleren Alan Rickman hadde gått bort etter kort tids kreftsykdom.

«Skuespiller og regissør Alan Rickman døde av kreft i en alder av 69 år. Han var omgitt av familie og venner», bekreftet familien til BBC.

Rickman har gjennom sin karriere spilt i en rekke filmer, men er kanskje best kjent som professor Slur i de populære «Harry Potter»-filmene, som skurken Hans Gruber i «Die Hard» og som familiefaren Harry i den romantiske julefilmen «Love Actually».

Saken fortsetter under bildene.

STOR STJERNE: Alan Rickman (i midten) er best kjent som professor Slur i Harry Potter-filmene. Her sammen med Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliffe.
STOR STJERNE: Alan Rickman (i midten) er best kjent som professor Slur i Harry Potter-filmene. Her sammen med Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliffe. Vis mer

Nå sprer hyllestene fra skuespillerkollegaer og venner seg på sosiale medier.

«Alan Rickman er utvilsomt en av de største skuespillerne jeg noen gang vil jobbe med. Han er også en av de mest lojale og støttende menneskene jeg noen gang har møtt i filmindustrien. Han var så oppmuntrende for meg både på settet og i årene etter Harry Potter. Jeg er ganske sikker på at han så alt jeg gjorde på teaterscenen, både i London og New York. Det hadde han ikke trengt», skriver blant annet Daniel Radcliffe (26) på sin Google Plus-side.

«Harry Potter»-forfatteren J. K. Rowling (50) tok også Rickmans død med stor sorg.

«Det finnes ikke ord for å uttrykke hvor sjokkert og knust jeg er over å høre om Alan Rickmans bortgang. Han var en fantastisk skuespiller og en vidunderlig mann»

 

Emma Watson (25), som spilte Hermine i «Harry Potter», utrykker sin smerte i en Facebook-post.

«Jeg er veldig lei meg over å høre om Alan i dag. Jeg føler meg utrolig heldig som fikk jobbe og tilbringe tid med en så spesiell mann og skuespiller. Jeg kommer virkelig til å savne våre samtaler. RIP Alan. Vi elsker deg».

Hun har også delt flere sitater av sin kjære kollega på Twitter.

JULEKLASSIKER: I filmen "Love Actually" spilte Alan Rickman ektemannen til Emma Thompson.
JULEKLASSIKER: I filmen "Love Actually" spilte Alan Rickman ektemannen til Emma Thompson. Vis mer

- Et sjeldent og unikt menneske

Hollywood-stjernen Emma Thompson (56), som spilte Rickmans kone i «Love Actually», fant det spesielt vanskelig å skrive en hyllest til ham.

«Alan var min venn, så dette er hardt å skrive for jeg har akkurat kysset ham farvel», starter hun, ifølge BBC.

«Det jeg husker best i denne smertefulle avskjeden er hans humor, intelligens, visdom og godhet. Hans mulgihet til å felle deg med et blikk eller løfte deg med et ord», fortsetter hun blant annet, og beskriver ham videre som et sjeldent og unikt menneske som hun stolte fullstendig på.

Se hele teksten her:


 

Alan Rickman har vunnet en rekke prestigefylte priser for sitt talent som skuespiller, blant annet en Golden Globe, en Emmy og en SAG-awards.

Se flere hyllester under bildet.

SKURK: I to "Die Hard"-filmer hadde Alan Rickman (til høyre) rollen som skurken Hans Gruber. Foto: NTB Scanpix
SKURK: I to "Die Hard"-filmer hadde Alan Rickman (til høyre) rollen som skurken Hans Gruber. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nyheten om Rickmans dødsfall kom samme uke som britene mistet enda en av sine største celebriteter; legenden David Bowie. Også han døde av kreft 69 år gammel.

Begge dødsfallene kom som et sjokk på de fleste ettersom både Rickman og Bowie holdt sykdommen skjult for resten av verden.

Se flere Twitter-hyllester til Alan Rickman nedenfor:

 

 

 
 
 
 

LES OGSÅ: Ena-Marie (15) trodde hun skulle dø