GIKK BORT: Kjendiskokk Karla Siverts. Her er hun avbildet i forbindelse med TV 2-programmet «Kokkenes kamp». Foto: TV 2
GIKK BORT: Kjendiskokk Karla Siverts. Her er hun avbildet i forbindelse med TV 2-programmet «Kokkenes kamp». Foto: TV 2Vis mer

- I dag tenker vi først og fremst på hennes nærmeste

Kjendiskokk Karla Siverts (29) tapte kampen mot kreften.

Karla Siverts er død, 29 år gammel.

TV-kokken hadde slitt med kreftsykdom i lang tid. Det var Siverts ektemann, teaterinstruktør Thorleif Linhave Bamle, som kunngjorde dødsbuskapet på Facebook torsdag kveld.

«Tusen takk for all støtten! Karla reiste videre i kveld kl 2135. Kjærlighet», skriver han.

Hissig eggstokkreft

Siverts har figurert i programmer som «Kokkenes Kamp», «Hellstrøms mesterkokk» og «Mitt kjøkken ruler» - i tillegg til å ha kokkelert på direkten for «Sommeråpent» og «Sommertid».

Hun var også kjøkkensjef på restauranten Smalhans i Oslo, som fikk utmerkelsen «Bib Gourmand» av den nordiske Michelinguiden, og hadde en matspalte i Endelig fredag-seksjonen i Dagbladets papiravis sammen med Arne Brimi.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i april åpnet Siverts opp om den tøffe kampen mot eggstokkreften.

- På den forrige kontrollen så de at det hadde vokst. Selv etter cellegift. Og det tenker jeg er sinnssykt skummelt. At det er en eller annen sterk jævel inni der som herjer med kroppen min. Som kjemper imot selv de heftigste giftene, sa hun.

Kreften ble oppdaget i desember 2013, under hastekeisersnittet som gjorde Karla og ektemannen til foreldre til datteren Juno.

Tidligere i år kom beskjeden fra legene ekteparet fryktet: Heller ikke den tredje cellegiftkuren hadde hatt noen effekt. I kveld tapte Siverts altså kampen mot kreften.

- En fighter over grytene

- Karla har vært en profil vi har vært stolte av i Dagbladet, og en viktig formidler av matkultur. Hun hadde reist mye og kunne mye om internasjonal mat, men først og fremst markerte hun seg som en som formidler norsk matkultur og hvordan vi kan bruke det vi har av spennende råvarer her hjemme, forteller Magasinet-redaktør Karine Østtveit.

Hun minnes Siverts som ei jente med en unik formidlingsevne, og en stor formidlingsglede som leserne også la merke til.

- Til og med da hun var syk, leverte hun spalter. Da vi rekrutterte henne inn i Dagbladet i 2013, var vi glade for at vi fant en så uredd, ung jente som utfordret de gamle gourmetgutta på kjøkkenet.

- Hun var annerledes, trendy og startet sin egen restaurant tidlig i tjueårene. Hun hadde et mildt vesen, men var en skikkelig fighter over grytene i kokkekampene på TV, forteller Østtveit, og legger til:

- Det engasjementet hun skapte nå på slutten, viser også hvilket fotavtrykk hun har satt i norsk matbransje og hvor mye hun har betydd for mange. Det har hun også gjort for oss i Dagbladet. Vi vet at leserne satte stor pris på henne som spaltist – og de som har jobbet med henne her, har satt stor pris på henne som menneske. I dag tenker vi først og fremst på hennes aller nærmeste.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Jeg har ikke noen hverdag igjen