RUND BURSDAG: Anne Marie Ottersen synes det er stas å runde 70 år.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
RUND BURSDAG: Anne Marie Ottersen synes det er stas å runde 70 år. Foto: Tor Lindseth/Se og HørVis mer

I dag runder Anne Marie Ottersen 70 år

- Jeg er glad jeg har beholdt helsa, sier den folkekjære skuespilleren til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: I en årrekke har hun vært en av landets mest avholdte skuespillere på både scene, film og TV. I dag runder Anne Marie Ottersen 70 år.

- Det er selvfølgelig stas å runde 70. Jeg er glad jeg har beholdt helsa, sier den strålende opplagte 70-åringen til Seoghør.no

Fikk hjernesvulst

En utfordring møtte hun tilbake i 2007 da hun kollapset på påskeferie med familien. Hjernesvulsten viste seg heldigvis å være godartet.

Anne Marie har gestaltet en rekke roller siden, og for tiden spiller hun sin avskjedsforestilling "Revisoren" ved Nationaltheatret.

AVSKJEDSFORESTILLING: Anne Marie spiller mot blant andre Mari Maurstad (t.v.) og Mariann Hole i "Revisoren".  Foto: Andreas Fadum
AVSKJEDSFORESTILLING: Anne Marie spiller mot blant andre Mari Maurstad (t.v.) og Mariann Hole i "Revisoren". Foto: Andreas Fadum Vis mer

Se og Hør møtte Anne Marie og de andre skuespillerne på pressevisningen for "Revisoren" tidligere i år.

Stjernen fra legendariske «Fredrikssons fabrikk» var da usikker på om hun kommer til å savne scenelivet når hun går av med pensjon.

Feirer senere

- Akkurat nå tror jeg ikke at jeg kommer til å savne å stå på scenen, for nå er vi midt oppe i prøver og har prestasjonsangst, men det kan nok hende at jeg kommer til å savne det litt. 

- Jeg har tross alt drevet med det siden 1970, sa Anne Marie - som privat er gift med skuespillerkollega Lasse Lindtner (60).

LEGENDARISK: Fredrikssons Fabrikk ble en udødelig klassiker i norsk TV-historie.
LEGENDARISK: Fredrikssons Fabrikk ble en udødelig klassiker i norsk TV-historie. Vis mer

Skuespilleren har tidligere uttalt at hun ofte tenker på døden.

- Jeg tenker en del på døden. Har alltid vært redd for å dø. Men døden er en skjebne som er felles for alt som lever. Vi må akseptere det. Jeg så døden i øynene da jeg fikk hjernesvulst for noen år siden, men jeg opplevde ikke at det var noe «bak der», sa Ottersen til VG i fjor.

I dag er det bursdag som står i fokus for Anne Marie Ottersen. Selve feiringen venter hun med.

- Vi skal feire med barn og barnebarn på et senere tidspunkt, sier Anne-Marie Ottersen til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Kollapset på ferie

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.