- I dag gråter vi fordi det er slutt

Statsminister Jens Stoltenberg hyllet Rolv Wesenlund i bisettelsen.

HYLLET WESENLUND: - Han ga oss veldig mye munterhet. Noen ganger så lo vi så tårene trillet. I dag gråter vi fordi det er slutt, sa statsministeren. Foto: NTB scanpix
HYLLET WESENLUND: - Han ga oss veldig mye munterhet. Noen ganger så lo vi så tårene trillet. I dag gråter vi fordi det er slutt, sa statsministeren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Det var en alvorstynget statsminister, Jens Stoltenberg, som talte i Rolv Wesenlunds bisettelse i Frogner kirke torsdag ettermiddag.

- I dag så er vi et trist folk. Unge og gamle har stanset opp, mange er i kirken, men ennå flere er foran TV-skjermene. Vi vender oss mot båren i sorg og i takknemlighet slik vi siden 60-tallet har vendt oss mot humorkongen i glede og forventning, sa Stoltenberg.

Statsministeren var blant mange kjente gjester i bisettelsen, og hyllet humorkongen.

- Han ga oss veldig mye munterhet. Noen ganger så lo vi så tårene trillet. I dag gråter vi fordi det er slutt.

Stoltenberg kalte Wesenlunds humor for grenseløs.

- Han fylte lørdagskveldene med karakterer som i dag har blitt en del av fortellingen om oss selv. Rolv Wesenlund fikk flere generasjoner nordmenn til å omfavne mannen med hatt og frakk som kverulerte seg gjennom livet. Det var stor kunst og humor uten grenser.

- Norge har fostret mange ruvende kunstnere, men bare én Rolv Wesenlund!

LES OGSÅ: Her ankommer kronprinsen
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer