Hadid-familien:

I dag er barna hennes tre av verdens fremste supermodeller

Selv fikk Yolanda Hadid en tøff start på livet.

DEN GANG DA: Yolanda Hadid poserer på hesteryggen med sine nå tre verdensberømte barn på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: Instagram
DEN GANG DA: Yolanda Hadid poserer på hesteryggen med sine nå tre verdensberømte barn på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Modellbransjen forandrer seg fort, og med sosiale medier i bildet vokser det stadig fram nye supermodeller.

Mens man på 90-tallet hadde storheter som Iman, Naomi Campbell og Cindy Crawford, som for øvrig fortsatt jobber aktivt, har vi i dag en ny generasjon med modeller. Blant disse finner vi en søskenflokk på tre, som alle de siste åra har utmerket seg stort i bransjen.

MODELL-FAMILIE: Yolanda Hadid er stolt av døtrene sine. Her er hun på rød løper sammen med både Bella og Gigi. Foto: NTB scanpix
MODELL-FAMILIE: Yolanda Hadid er stolt av døtrene sine. Her er hun på rød løper sammen med både Bella og Gigi. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gigi (21), Bella (20) og Anwar Hadid (17), i synkende rekkefølge etter alder, er kanskje USAs mest omtalte trio. På catwalken i Paris og på forsidene av verdens største magasiner ser man søsknene, kanskje spesielt Gigi og Bella.

Det kanskje ikke alle er klar over, er at deres mor også har en stor modellkarriere på CVen. Yolanda Hadid (53), som i dag er bedre kjent for sin opptreden på realityprogrammet «The Real Housewives of Beverly Hills», har en aktiv fortid bak seg.

Den er også fylt med flere traumer.

Vokste opp uten far

Livet til Yolanda Hadid startet i 1964 i Nederland. Hun vokste opp i byen Papendrecht vest i landet sammen med foreldrene og broren. Livet skulle likevel få en tøff start for nederlenderen.

Da hun var bare sju år gammel døde faren i en bilulykke, noe hun åpent har skrevet om på sin egen nettside.

- Mamma var fantastisk, sterk og kjærlig. Hun lærte seg å være en selvstendig mor, etter å ha blitt enke som 30-åring. Hun dediserte livet sitt til broren min og meg, skriver hun på nettsiden sin.

Saken fortsetter under bildet.

PASSER PÅ: Yolanda Hadid, tidligere Foster, er mor til tre av USAs mest kjente modeller. Døtrene Gigi og Bella gjør det stort i utlandet, og minstegutten Anwar har såvidt startet sitt inntog i motebransjen. Hun er en aktiv mor, og deler ofte bilder av barna i sosiale medier. Her følger hun med på dattera Gigi fra den røde løperen i forkant av American Music Awards i fjor. Foto: NTB scanpix
PASSER PÅ: Yolanda Hadid, tidligere Foster, er mor til tre av USAs mest kjente modeller. Døtrene Gigi og Bella gjør det stort i utlandet, og minstegutten Anwar har såvidt startet sitt inntog i motebransjen. Hun er en aktiv mor, og deler ofte bilder av barna i sosiale medier. Her følger hun med på dattera Gigi fra den røde løperen i forkant av American Music Awards i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hadid, som hadde pikenavnet van den Herik, startet modellkarrieren sin i hjemlandet. Hun var opptatt av hester, men når hun ikke drev med dem sto karrieren i fokus.

Det var da den nederlandske designeren Frans Molenaar spurte henne om hun kunne erstatte en av modellene hans at hun ble oppdaget. Det av selveste Eileen Ford, som sørget for at hun fikk en kontrakt med Ford Models.

Tre barn og skilsmisse

Det var starten på en 15 år lang modellkarriere, som tok henne verden rundt. I 1994 flyttet hun til Los Angeles, der hun og ektemannen Mohamed Hadid startet et liv sammen. De fikk barna Gigi, Bella og Anwar.

Ekteskapet varte til 2000, da hun og Hadid skilte lag. Hun valgte imidlertid å beholde etternavnet hans, som barna også bærer. Kjærligheten fant hun på nytt i 2011, da hun giftet seg med komponisten David Foster. De to skilte lag i 2015.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMENSVEISET FAMILIE: Gigi, Yolanda, Anwar og Bella poster ofte bilder av seg selv med familien på sosiale medier. Foto: Instagram
SAMMENSVEISET FAMILIE: Gigi, Yolanda, Anwar og Bella poster ofte bilder av seg selv med familien på sosiale medier. Foto: Instagram Vis mer

Sjelden sykdom

I 2012 ble realitystjerna, som da var opptatt med filming til TV-serien«The Real Housewives of Beverly Hills», diagnostisert med Lyme borreliose.

Lyme borreliose er en sykdom som blant annet kan gi smerter i muskler og ledd, utmattelse og svettetokter, i tillegg til å påvirke hjertet, andre indre organer og sentralnervesystemet, ifølge Norsk Lyme Borreliose-forening.

Her i Norge har ekspedisjonsfarer, forfatter og programleder Lars Monsen (52) vært en skarp stemme i borreliose-debatten de siste åra. Ti prosent av dem som har fått behandling mot borreliose etter å ha blitt bitt av flått, er uføre som følge av sykdommen, skrev Dagbladet i 2012.

❤Your siblings are worth a thousand friends......... #Family #Loyalty #AlwaysAndForever

A photo posted by YOLANDA (@yolanda.hadid) on

Yolanda Hadid sa i 2015 at sykdommen hadde påvirket henne såpass mye at hun ikke kunne lese, skrive eller engang se på TV, ifølge People. I år har hun planer om å gi ut en bok om problemet.

Den har foreløpig tittelen «Believe Me: My Battle with the Invisible Disability of Lyme Disease».

På tross av å hevde å ha nedsatt funksjonsevne som følge av sykdommen, kaster hun ikke bort tid hva det angår å støtte barna sine.

I sosiale medier omhandler en god prosentandel av alt hun publiserer, om nettopp barna. Hun sparer heller ikke på kjendisbarnas barndomsbilder, som hun ofte publiserer.

Kan overta tronen

Moteekspert Ida Einarsdottir spådde overfor Dagbladet i 2015 at både Gigi og Bella Hadid skulle gjøre det stort.

- Det spekuleres i om Hadid-søstrene er i ferd med å overta motetronen, sa hun.

Hadid-søstrene har i likhet med Jenner-jentene, Kylie og Kendall, også vært innom realityverdenen. Mamma Yolanda Foster har nemlig ofte med seg døtrene på opptak.

- Det er viktig å påpeke at det er Kendall Jenner og Gigi Hadid som virkelig er de store it-jentene. Søskentrenden har likevel ikke gått motebransjen hus forbi, sa Einarsdóttir.

Siden den gang har Bella Hadid gjort det enda større, og er betraktet som en supermodell. At hun blant annet gikk for Victoria's Secret har bidratt til dette. Hennes profilerte forhold med artisten The Weeknd har også økt stjernestatusen hennes, selv om superparet gjorde et slutt etter halvannet år i fjor.

Lillebror Anwar på 19 har også gjort sitt inntog i motebransjen, men først om fremst for mindre designere og lokale motevisninger i hjembyen Los Angeles.

BERØMT TRIO: Anwar, Bella og Gigi Hadid i 2016. Foto: Instagram
BERØMT TRIO: Anwar, Bella og Gigi Hadid i 2016. Foto: Instagram Vis mer

LES OGSÅ: Sannheten bak Kylie Jenners arr

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer