Tom Stiansen:

I corona-karantene

- Det er egentlig ikke så kjedelig.

KARANTENE: Programlederen sitter nå i foreldrenenes hus sammen med kona, etter en tur til Italia. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KARANTENE: Programlederen sitter nå i foreldrenenes hus sammen med kona, etter en tur til Italia. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det mye omtalte coronaviruset spredt seg over landegrenser i hele verden.

Sykdommen ble oppdaget i industribyen Wuhan i Kina, og har siden spredd seg til store deler av verden. I Norge har så langt 277 mennesker fått påvist coronasmitte, og Folkehelseinstituttet oppdaterte i helgen sine karanteneanbefalinger.

Anbefalingene om karantene ble utvidet til å gjelde alle som har vært i områder med vedvarende smitte av coronavirus. Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Flere og flere har derfor sett seg pent nødt til å plasseres i karantene, i frykt for at de kan være smittet, og blant disse er den tidligere toppalpinisten Tom Stiansen (49).

Stiansen er for de aller fleste godt kjent som programleder for både «71 grader Nord» og i senere tid «71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis», som han for tiden er aktuell med.

Nå sitter 49-åringen, i likhet med en rekke andre nordmenn, i corona-karantene, etter en tur til Italia. Det ble klart da han denne uka gjestet P4s «Radiofrokost».

Til Se og Hør forteller Tom at han og kona, Hanne Eline Stiansen, nå har sittet i karantene i to dager, og at han er i fin form.

- Jeg har sitti siden søndag, så to dager da. Jeg er ikke syk, jeg har bare vært i Italia - som veldig mange andre. Jeg var i et 50-årslag for et vennepar, så vi dro ned på onsdag. Da var det ingen advarsler, men så kom det på kartet på fredag, sier programlederen.

TUNGEKYSS: I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får Jon Almaas et litt annerledes møte med ulv. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

- Ikke så kjedelig

Søndag dro de hjem, og da bar det rett i karantene. Turen gikk imidlertid ikke hjem til paret - men til Stiansens foreldre, som for tiden er i Afrika. Dermed er parets to tenåringer, Tinus (19) og Bo (16), alene hjemme.

- Nå er ungene alene hjemme. 19-åringen syns det er helt topp, men 16-åringen er litt bortkjemt, og syns ikke det er så kult å smøre matpakka si selv. Men nå får han lære det, og de lider ingen nød, forteller 49-åringen lattermildt.

Foreløpig har ikke programlederen så mye imot å være hjemme, og innrømmer at han får tid til å ta tak i ting han vanligvis skyver unna.

- Det er egentlig ikke så kjedelig. Jeg får rydda litt i mail-innboksen og gjort sånne to do-greier, så det passer fint. Litt synd bare, for jeg skulle egentlig vært med på «Postkodelotteriet» for å dele ut penger, men det gikk i vasken, så det får Jorun Stiansen gjøre alene.

Glad i hverdagen

At det er kona den tidligere alpinisten sitter i karantene med - gjør trolig ikke så mye. Ekteparet Stiansen har vært kjærester siden 1991, og gift siden år 2000.

- Jeg var aldri i tvil om at Hanne var den rette for meg. Det har vært 25 flotte år med mange uforglemmelige opplevelser, fortalte Stiansen til Her og Nå tilbake i 2015.

Stiansen medga videre at de to er nøye med å feire bryllupsdagen, 1. juli hvert år, og setter av tid til kos og hygge i hverdagen.

- Levende lys på bordet hører med, både til frokost og middag, sa han den gang til Her og Nå.

Til Dagbladet har han tidligere fortalt at ekteparet ikke gjør noe spesielt når de skal pleie forholdet, annet enn å tilbringe tid sammen med barna.

- Vi er glad i hverdagen, vi tar det med ro og har mye fredagspizza med ungene, sa han den gang.

LES OGSÅ: Stjernen frykter coronavirus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer