HOLDER SEG UNNA: Mary Jo Shannon er moren til Kris Jenner, og medvirker ofte i den famøse realityserien. Likevel er hun svært privat, og det vites lite om hennes innholdsrike liv. Foto: NTB scanpix
HOLDER SEG UNNA: Mary Jo Shannon er moren til Kris Jenner, og medvirker ofte i den famøse realityserien. Likevel er hun svært privat, og det vites lite om hennes innholdsrike liv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kardashian-familien

I 2003 endret Kardashian-oldemorens liv seg drastisk

Slik er Kardashian-klanens overhode egentlig.

Publisert

Gjennom utallige sesonger av «Keeping up with the Kardashians» har vi blitt kjent med store deler av familien. Vi har fått komme spesielt tett innpå de fem døtrene Kourtney (39), Kim (38), Khloé (34), Kendall (23) og Kylie (21), samtidig som vi også ofte følger mamma og manager Kris Jenner (63) rundt.

Det er imidlertid et familiemedlem vi aldri helt får lov til å komme inn på. Mary Jo Shannon (84), simpelthen omtalt som MJ av nær familie, er klanens matriark. Hun er moren til Kris Jenner, og er derfor bestemoren til de fem ovennevnte barna og oldemor til deres respektive barn igjen.

Se dette innlegget på Instagram

I love my grandma!!!!

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Hun er ofte med i serien, men gjør sjelden noe ut av seg. Det viser seg imidlertid at 84-åringen har en svært spennende livshistorie, som garantert hadde blitt et eget realityprogram om det hadde eksistert da hun vokste opp. Som sine barn og barnebarn, har hun nemlig selv hatt sitt å stri med gjennom livet.

Gift i to måneder

MJ ble født i 1934, men ble født inn i et helt annet liv enn det hun lever i dag. Hun kom nemlig til verden i Arkansas. Lite er kjent om oppveksten hennes, men hun har tidligere uttalt at hun begynte på en skole for unge kvinner da hun var 15 år gammel. Her lærte hun om manerer og etikette.

Som resten av familien ble hun tidlig interessert i menn, men hun fikk ikke prøve ut markedet lenge før hun falt pladask. Hun fikk nemlig sitt første kyss som 15-åring, og det var med ham hun senere bestemte seg for å gifte seg med.

Det skulle derimot ikke vare lenge.

- Vi var bare gift i to måneder. Det var mindre enn det Kim var, har hun tidligere uttalt, og refererte til Kim Kardashians korte ekteskap til Kris Humphries - som bare varte i 72 dager.

Kim Kardashians bestemor har påpekt likheten ved flere anledninger.

- Vi har så mye til felles. Jeg mener, historien gjentar seg selv. Jeg kan ikke tro det, fordi jeg var gift i to måneder da jeg var 18 år. Jeg var ferdig på videregående og fikk en forlovelsesring rett etterpå. Jeg hadde datet ham i fire år. Så innså jeg at det ikke var så gøy lenger, så jeg gikk ut av det, sa hun, og fortsatte:

- Når du gifter deg lurer du på hva du har gjort, og jeg prøvde å holde meg i ekteskapet så lenge jeg kunne, har hun uttalt, ifølge Daily Mail.

Hun skulle imidlertid ikke være ensom resten av livet. En eller annen gang etter skilsmissen møtte hun Robert Houghton, som hun fikk døtrene Kris og Karen med. Karen har valgt å leve et helt normalt liv unna rampelyset, mens hennes søster Kris kan sies å være en av verdens mest omtalte kvinner.

Tragisk ulykke

Ekteskapet med Robert skulle dessverre heller ikke vare for Mary Jo sin del. De gikk hver til sitt i 1962, men det skulle ikke ta mange år før hun møtte sin nye og siste kjærlighet - Harry Shannon. Han jobbet som forretningsmann, og familien flyttet etter hvert til Oxnard i California. Det er ikke kjent når de giftet seg, men de var sammen i over 40 år.

Ekteskapet fikk en tragisk slutt i 2003. Harry var nemlig en farsfigur for både Kris og Karen, og da han det året døde i en bilulykke, var det ifølge Cosmopolitan svært ødeleggende for familien. Kris har tidligere omtalt ham som faren hennes.

Se dette innlegget på Instagram

My gorgeous grandma MJ

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Mary Jo giftet seg aldri igjen, og det er ikke kjent om hun har vært i noe annet forhold siden den gang. Hun har imidlertid hatt nok å drive med på egen hånd.

- Min mamma har drevet en klesbutikk for barn i over 45 år. Den heter Shannon & Company, og jeg pleide å jobbe der da jeg var liten. Min far var i en bilulykke i 2003, og da han var på sykehuset ville mamma stenge butikken. Men jeg sa jeg skulle jobbe der for henne, har Kris tidligere uttalt.

Barnebarna hennes har også tilbrakt mye tid i butikken, ifølge Daily Beast.

- De var mye i butikken i oppveksten. Jeg husker at Kim satt på gulvet og telte penger. Hun pleide å synge, har Kardashian-matriarken tidligere uttalt.

Trives ikke i rampelyset

I motsetning til sine barn og barnebarn, har Shannon aldri lagt seg under kniven for kosmetiske inngrep. Hun er helt naturlig i ansiktet, men bruker sminke for å gjemme det som kan gjemmes. Hennes naturlige skjønnhet har kommet henne til gode flere ganger i livet.

Hun har blant annet vært modell for Kim Kardashians sminkemerke, sammen med Kim og Kris. På bildet hadde hun på seg en blond parykk, men det var stort sett det mest unaturlige ved fotoseansen.

MJ trives nemlig ikke spesielt godt i rampelyset, og liker seg aller best alene.

- Du får denne fantastiske kvalitetstiden til å gjøre hva du vil, spise hva du vil, bruke hva du vil, og ingen skal si noe på det. Og om du føler for å dolle deg opp for en kveld ute, så gjør du det, har hun sagt til Daily Beast.

FORRETNINGSKVINNE: Mary Jo driver fortsatt klesbutikken sin, og har ingen intensjon om å stoppe. Foto: NTB scanpix
FORRETNINGSKVINNE: Mary Jo driver fortsatt klesbutikken sin, og har ingen intensjon om å stoppe. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun setter likevel pris på familien sin, uansett hvor berømte de er og hva som nå enn skrives om dem i pressen. Hun har uttalt at hun støtter dem fullt ut, om det så angår mennene de gifter seg med eller bildene de legger ut på nettet.

- Jeg tror at dere alle elsker å være nakne. Det gjelder også halvparten av alle på nettet. Jeg tror det er en greie nå. Jeg skjønner det ikke helt, så jeg holder meg litt unna. Men jeg pleide ofte å gå i bikini da jeg var yngre. Selv hjemme kunne jeg tørke støv av et forkle og ha på en bikini. Jeg har alltid likt å være fri, har hun sagt til Kim i et Youtube-intervju.

LES OGSÅ: En ting ved dette bildet får britene til å se rødt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer