Disse kjendisene har faktisk vært sammen:

I 1996 forlovet Brad Pitt seg med Gwyneth Paltrow. Tre år tidligere var han i et helt annet forhold - husker du med hvem?

Her er de «glemte» Hollywood-parene.

GAMMEL FLAMME: Filmstjernen Brad Pitt har vært i flere profilerte forhold - mot slutten av 1990-tallet var han eksempelvis forlovet med Gwyneth Paltrow (t.h.). Men før den tid var han sammen med en annen skuespiller - som var ti år yngre enn ham. Foto: NTB scanpix
GAMMEL FLAMME: Filmstjernen Brad Pitt har vært i flere profilerte forhold - mot slutten av 1990-tallet var han eksempelvis forlovet med Gwyneth Paltrow (t.h.). Men før den tid var han sammen med en annen skuespiller - som var ti år yngre enn ham. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Når to berømtheter blir kjærester, omtales de gjerne i vendinger som «superparet», «stjerneparet» og det mer internasjonale «power couple».

IKONISK PAR: Ava Gardner og Frank Sinatra i 1951. Foto: AP/ NTB scanpix 
IKONISK PAR: Ava Gardner og Frank Sinatra i 1951. Foto: AP/ NTB scanpix  Vis mer

Noen Hollywood-par har gått inn i historien som ikoniske: Frank Sinatra og Ava Gardner, Humphrey Bogart og Lauren Bacall, Madonna og Sean Penn, Cher og Sonny Bono, Brad Pitt og Jennifer Aniston - for å nevne noen.

Andre kjendisromanser har vært lettere å glemme. De har kanskje vært kortvarige, svært diskrete, eller de to kjendisene har utgjort et noe umake par - framfor å være en «match made in heaven».

Årets valentinsdag er forbi, men det betyr definitivt ikke at det er for sent å mimre tilbake til noen av de mer obskure Hollywood-parene.

Salma Hayek og Edward Norton

På slutten av 1990-tallet og starten av 2000-tallet gjorde både Salma Hayek (50) og Edward Norton (47) suksess i filmbransjen. Hayek spilte i filmer som «Dogma», «Wild Wild West» og «Frida», mens Norton gjorde seg bemerket i «American History X», «Fight Club» og «25th Hour».

Fra 1999 til 2003 var de to dessuten et par, og duoen spilte mot hverandre i «Frida» fra 2002 - Hayek i hovedrollen som kunstner Frida Kahlo, Norton i rollen som Nelson Rockefeller.

Paret møttes ifølge Zimbio gjennom sin felles kiropraktor, og duoen dukket opp på både Oscar-utdelingen og Golden Globe sammen. Selv om de var kjærester i flere år, er det neppe mange som husker dette paret, som Vanity Fair omtaler som et «glemt kjendispar».

EKSER: Salma Hayek og Edward Norton kom sammen på Golden Globe i januar 2003. Foto: Mark J. Terrill/ AP/ NTB scanpix
EKSER: Salma Hayek og Edward Norton kom sammen på Golden Globe i januar 2003. Foto: Mark J. Terrill/ AP/ NTB scanpix Vis mer

De siste åtte åra har Salma Hayek vært gift med franskmannen François-Henri Pinault (54), som hun har dattera Valentina Paloma Pinault (9) med.

I et intervju med Allure i 2015 fortalte filmstjerna om sin datingfortid:

- Jeg var så bekymret, og jeg datet noen folk jeg ikke burde ha datet. Man blir desperat, og man begynner å se vidunderlige ting i de gale fyrene. Jeg fant også noen ganske bra fyrer. Men jeg skulle ønske at jeg kunne si til meg selv: 'Hei, slapp av. Du kommer til å få en fantastisk ektemann som kommer til å tilbe deg', sa Hayek.

LYKKELIG GIFT: Salma Hayek og ektemannen Francois-Hennri Pinault på The Fashion Awards 2016 i London. Foto: Reimschuessel / Splash News / NTB scanpix
LYKKELIG GIFT: Salma Hayek og ektemannen Francois-Hennri Pinault på The Fashion Awards 2016 i London. Foto: Reimschuessel / Splash News / NTB scanpix Vis mer

Edward Norton har på sin side vært gift med den kanadiske filmskaperen Shauna Robertson (42) siden 2012. De to møttes på midten av 2000-tallet, og paret har sønnen Atlas Norton (snart 4) sammen.

Helen Mirren og Liam Neeson

Den engelske skuespillerlegenden Helen Mirren (71) har seinere i år vært gift med den amerikanske filmskaperen Taylor Hackford (72) i 20 år.

Lenge før de to ble et par, hadde hun imidlertid en romanse med den syv år yngre, nord-irske skuespilleren Liam Neeson (64).

Vanity Fair skriver at romansen er omgitt av en viss mystikk: Neeson var i starten av karrieren sin, og ettersom de to begynte å date på starten av 1980-tallet, var skriverier på internett stadig noe som lå i framtida.

HETE SCENER: Helen Mirren og Liam Neeson sammen i «Excalibur» fra 1981. Foto: Mary Evans Picture/ NTB scanpix
HETE SCENER: Helen Mirren og Liam Neeson sammen i «Excalibur» fra 1981. Foto: Mary Evans Picture/ NTB scanpix Vis mer

De to skuespillerne møttes på innspillingssettet til «Excalibur» (1981), og det var der følelsene mellom dem oppstod, ifølge Vanity Fair.

Rollen i «Excalibur», der Neeson spilte ridderen Gawain, var hans første filmrolle. I et intervju med Anderson Cooper i CBS News-programmet «60 Minutes» i 2014, mimret Neeson tilbake til den gang.

STØDIG PAR: Helen Mirren og Taylor Hackford har snart vært gift i 20 år. Foto: NTB scanpix
STØDIG PAR: Helen Mirren og Taylor Hackford har snart vært gift i 20 år. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg ble forelska i Helen Mirren. Herregud. Kan du se for deg å ri rundt i skinnende rustning, slåss med sverd og sånt, og så forelsker du deg i Helen Mirren? Det blir ikke bedre enn det, sa Neeson.

Mirren hjalp 28 år gamle Neeson med å få en agent, og en rekke filmroller i Hollywood fulgte. Han ble for alvor kjent da han spilte tittelrollen i «Schindlers liste» (1993), og ti år senere spilte han i den moderne juleklassikeren «Love Actually» - som nå får en oppfølger.

Liam Neeson giftet seg med den britiske skuespilleren Natasha Richardson i 1994, og de to fikk sønnene Micheál (21) og Daniel Neeson (20) sammen.

I mars 2009 ble Neeson brått og tragisk enkemann, to dager etter at kona hadde skadet hodet i en skiulykke.

MISTET KONA: Liam Neeson sammen med Natasha Richardson på MET-gallaen i New York i mai 2005, nesten fire år før hun døde. Foto: Stuart Ramson / AP/ NTB scanpix
MISTET KONA: Liam Neeson sammen med Natasha Richardson på MET-gallaen i New York i mai 2005, nesten fire år før hun døde. Foto: Stuart Ramson / AP/ NTB scanpix Vis mer

Sandra Bullock og Ryan Gosling

Hollywood-stjerner har en påtakelig tendens til å forelske seg når de spiller i filmer sammen, og slike romanser fører innimellom til noen relativt usannsynlige par.

Ett av disse er Sandra Bullock (52) og Ryan Gosling (36), som ifølge New York Daily News møttes da de spilte inn thrilleren «Murder by Numbers» (2002) sammen.

Om aldersforskjellen på 16 år var årsaken vites ikke, men romansen ble av det korte slaget: I 2003 var forholdet over. Buzzfeed omtaler duoen som «det mest marerittaktige paret», og nettstedet har publisert en rekke bilder - med tilhørende, humoristiske bildetekster - av de to sammen.

MOTSPILLERE: Sandra Bullock og Ryan Gosling i en scene fra «Muder by Numbers», som gikk på kino i 2002. Foto: Mary Evans Picture/ NTB scanpix
MOTSPILLERE: Sandra Bullock og Ryan Gosling i en scene fra «Muder by Numbers», som gikk på kino i 2002. Foto: Mary Evans Picture/ NTB scanpix Vis mer

Ryan Gosling, som i ettertid datet «The Notebook»-motspiller Rachel McAdams (38), holder vanligvis tett om privatlivet sitt. I et intervju med den britiske avisa The Times i 2011, sa han likevel følgende om det som skal være Bullock og McAdams:

- Jeg hadde to av de beste kjærestene noensinne. Jeg har ikke møtt noen som kan overgå dem.

OGSÅ EKSER: Ryan Gosling og Rachel McAdams på SAG Awards i 2007. Foto: GABRIEL BOUYS / AP/ NTB scanpix
OGSÅ EKSER: Ryan Gosling og Rachel McAdams på SAG Awards i 2007. Foto: GABRIEL BOUYS / AP/ NTB scanpix Vis mer

Gosling, som i dag har barna Esmeralda (2) og Amada (snart 1) med skuespiller Eva Mendes (42), la til at filmbransjen var mye av grunnen til at forholdene tok slutt.

- Når begge to er i show business, blir det for mye show business. Det stjeler alt lyset, slik at ingenting annet kan gro, sa han til The Times i 2011 ifølge Huffington Post.

Sandra Bullock giftet seg med «bad boyen» Jesse James (47) i 2005, men ekteskapet tok slutt i 2010 i kjølvannet av heftige utroskapsrykter. Bullock er mor til adoptivbarna Louis og Laila Bullock.

KORTVARIG FORHOLD: Ryan Gosling kom sammen med Sandra Bullock på «The Believer»-premieren i Los Angeles høsten  2001, noen måneder før filmen deres «Murder by Numbers» hadde premiere i USA. Foto: Fred Prouser/ REUTERS/ NTB scanpix
KORTVARIG FORHOLD: Ryan Gosling kom sammen med Sandra Bullock på «The Believer»-premieren i Los Angeles høsten 2001, noen måneder før filmen deres «Murder by Numbers» hadde premiere i USA. Foto: Fred Prouser/ REUTERS/ NTB scanpix Vis mer

January Jones og Ashton Kutcher

Hun har hatt suksess som Betty Draper i dramaserien «Mad Men» (2007-2015), han er fortsatt aller mest kjent som Michael Kelso i komiserien «That '70s Show» (1998-2006). Og for snart 20 år siden var de et par!

Ifølge E!News datet January Jones (39) og Ashton Kutcher (39) fra 1998 til 2001, på den tida hun var helt fersk i Hollywood.

Jones skapte overskrifter i etterkant av et GQ-intervju i 2009, der journalisten tolket henne dithen at Kutcher ikke hadde tro på skuespillertalentet hennes:

- Fyren jeg datet da jeg først kom til L.A. støttet ikke det at jeg var skuespiller. Han var sånn 'jeg tror ikke du kommer til å være god til dette' (...) Han har bare fine ting å si nå. Så om noe, burde jeg kanskje takke ham. Fordi i det øyeblikket du sier til meg at jeg ikke kan gjøre noe, det er da jeg er mest motivert, sa hun den gang.

VAR SAMMEN: Ashton Kutcher gir January Jones en tullete omfavnelse på en veldedighetsgalla i Los Angeles i april 2000. Foto: Jill Connelly/ REUTERS/ NTB scanpix
VAR SAMMEN: Ashton Kutcher gir January Jones en tullete omfavnelse på en veldedighetsgalla i Los Angeles i april 2000. Foto: Jill Connelly/ REUTERS/ NTB scanpix Vis mer

Selv om January Jones verken da eller siden har bekreftet at ekskjæresten hun snakket om var Kutcher, har hun i nyere tid tatt bladet fra munnen om sin berømte eks.

Da hun gjestet «Watch What Happens Live» i 2016, sa hun følgende om Kutcher etter først å blitt spurt ut om det mye omtalte GQ-intervjuet:

- Jeg har ikke snakket med ham (...) Jeg er superglad på vegne av ham og familien hans, som er politiske og alt det der, sa Jones ifølge UsWeekly.

Etter å ha datet Jones, giftet Kutcher seg med Demi Moore (54). De to var gift fra september 2005 til november 2013, men brøt med hverandre to år tidligere.

I dag er Ashton Kutcher gift med «That '70s Show»-kollegaen Mila Kunis (33), som han har barna Wyatt Isabelle (2) og Dimitri Portwood (2 mnd) med. January Jones har sønnen Xander Dane (5), men hvem som er far til barnet har forblitt en hemmelighet.

OGSÅ EKSER: Etter at January Jones datet Ashton Kutcher, var hun i et forhold med artist Josh Groban. De to var sammen fra 2003 til 2006. Foto: Rene Macura/ AP/ NTB scanpix
OGSÅ EKSER: Etter at January Jones datet Ashton Kutcher, var hun i et forhold med artist Josh Groban. De to var sammen fra 2003 til 2006. Foto: Rene Macura/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Juliette Lewis og Brad Pitt

Filmstjerna Brad Pitt (53) har vært i en rekke profilerte kjendisforhold.

Mot slutten av 1990-tallet var han forlovet med Gwyneth Paltrow (44), fra 2000 til 2005 var han gift med Jennifer Aniston (48), og nylig gjennomgikk han et svært oppsiktsvekkende og mye omtalt brudd med kona Angelina Jolie (41).

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Før alt dette var han imidlertid i et forhold med skuespiller og artist Juliette Lewis (43). De to begynte å date i 1989, da Lewis var knapt 17 år gammel, ifølge Cosmopolitan.

Pitt og Lewis møttes da de spilte inn filmen «Too Young to Die?» (1990) sammen, og forholdet varte faktisk i fire år - til 1993. Året de slo opp var duoen dessuten aktuelle i en annen film sammen, nemlig «Kalifornia: Passasjeren i baksetet».

UNGT PAR: Brad Pitt og Juliette Lewis kom sammen på Oscar-utdelinga i mars 1992. Foto: Reed Saxon/ AP/ NTB scanpix         
UNGT PAR: Brad Pitt og Juliette Lewis kom sammen på Oscar-utdelinga i mars 1992. Foto: Reed Saxon/ AP/ NTB scanpix          Vis mer

Juliette Lewis, som er ti år yngre enn Brad Pitt, har tidligere snakket svært varmt om sin verdensberømte ekskjæreste:

- Det forundrer meg at folk fortsatt er fascinert over at vi var sammen i fire år. Jeg var tenåring på den tida. Det er et helt liv siden. Jeg var i gymnas-årene og det var et vidunderlig, kjærlig forhold med en morsom, smart fyr. Så var det over og han ble utrolig berømt, sa Lewis til Daily Mail i 2010.

MOTSPILLERE: Brad Pitt og Juliette Lewis spilte i flere filmer sammen på starten av 1990-tallet. Her er de i en scene fra «Kalifornia: Passasjeren i baksetet». Foto: Mary Evans Picture/ NTB scanpix
MOTSPILLERE: Brad Pitt og Juliette Lewis spilte i flere filmer sammen på starten av 1990-tallet. Her er de i en scene fra «Kalifornia: Passasjeren i baksetet». Foto: Mary Evans Picture/ NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik prøver hun å holde seg ung: - Får krisehjelp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer