«Ex on the Beach»:

Hytteeier i realitysjokk

I år spilles «Ex on the Beach» inn i Hemsedal. Det har foreløpig ikke gått helt på skinner.

SJOKK: Innspillingen av «Ex on the Beach» er godt igang. Det har imidlertid ikke gått helt på skinner, spesielt ikke for hytteeier Steinar Tafjord. Foto: Privat
SJOKK: Innspillingen av «Ex on the Beach» er godt igang. Det har imidlertid ikke gått helt på skinner, spesielt ikke for hytteeier Steinar Tafjord. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette årets sesong av «Ex on the Beach» har allerede skapt overskrifter, til tross for at programmet fremdeles spilles inn - og ikke har blitt vist på tv ennå. I år spilles sesongen inn i Hemsedal grunnet den pågående pandemien, og reiserestriksjonene som hører med.

Det har skapt reaksjoner, spesielt fra bygdas ordfører.

Han mente nemlig at produksjonsselskapet ikke hadde vært helt ærlige om hvilket program som skulle spilles inn da det først var snakk om å legge innspillingen til Hemsedal. Han var også tydelig på at de ikke ønsket et slikt program velkommen i kommunen.

Nå er det imidlertid ikke bare ordføreren som reagerer. Hytteeier Steinar Tafjord fikk seg nemlig et stort sjokk da han mandag denne uken fikk noe uventet besøk.

Det var Kampanje som først omtalte saken.

GRIPER INN: Produksjonen måtte gripe inn etter et raserianfall i «Ex on the Beach Sverige» Vis mer

- Tenkte det var tyveri

Omtrent 200 meter fra «Ex on the Beach»-hytten ligger nemlig hans egen hytte, i enden av en blindvei. Mandag kunne alarmsystemet hans opplyse han om at det var aktivitet utenfor. Da hadde det nemlig rygget to jeeper helt opp til døren hans.

- Først tenkte jeg det var et tyveri, men det kommer ut en blond jente med bind for øynene og det ser jo helt koko ut. De setter opp et stativ og begynner å filme, forteller Tafjord til Kampanje.

AKTIVITET: Både mennesker og biler dukket opp utenfor hytten. Foto: Privat
AKTIVITET: Både mennesker og biler dukket opp utenfor hytten. Foto: Privat Vis mer

Han forteller videre at en rekke personer oppholdt seg utenfor hytten hans i flere timer.

- Dette er et overtramp på en privat tomt. Vi har overhodet ikke fått beskjed om at det skal være en produksjon på nabohytten, og hvert fall ikke at de skal bruke vår tomt til innspilling, forteller han til TV 2.

EIER: Tafjord eier hytten bare 200 meter unna innspillingsstedet i Hemsedal. Foto: Privat
EIER: Tafjord eier hytten bare 200 meter unna innspillingsstedet i Hemsedal. Foto: Privat Vis mer

Tafjord understreker overfor TV 2 at han ikke har et problem med verken «Ex on the Beach» eller produksjonen bak, men reagerer på måten de gikk frem på.

Se og Hør har vært i kontakt med Steinar Tafjord, som ikke har noen ytterligere kommentarer.

NY TILVÆRELSE: Synøve Rex, kjent fra «Ex on the Beach» og «Ex and the City» ble mamma for et halvt år siden. Nå forteller hun om hvordan det nye livet som mamma er. Video: Rød Løper Vis mer

- Ikke overraskende

Se og Hørs reporter i Hemsedal, Jonas Hammer, forteller at årets innspillingshytte ligger i et relativt tettbebygd strøk, og at det var mennesker på flere av nabohyttene da de besøkte innspillingsstedet.

- Selv så vi ingen deltakere eller folk fra produksjonen snuske rundt på steder de ikke skulle da vi var der, forteller han, og fortsetter:

- Men det er jo klart, produksjonen har en utfordring i år når de skal lage strøkne introduksjoner til samtlige deltakere, som de gjør hvert år, og ikke kan «pimpe opp» deltakerne med endeløse strender og kokosnøtter. Så dersom de har «improvisert» litt for å få variasjon i de ikoniske introduksjonsvideoene er ikke det så veldig overraskende.

DEBATT: Da flere svenske Instagram-brukere fyrte seg opp over gamle klipp fra «Ex On The Beach» og «Paradise Hotel» i Danmark valgte leverandøren å avpublisere. Video: Dplay / Viaplay. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ville stoppe innspilling

Som nevnt er det ikke lenge siden ordføreren i Hemsedal, Pål Terje Rørby, gikk hardt ut mot innspillingen og prøvde å stoppe det hele.

På tampen av 2020 gikk han nemlig hardt ut i lokalavisen Hallingdølen mot Rubicon og Discovery, som henholdsvis produserer og distribuerer reality-konseptet.

Der gjorde han det helt klart at skandalerealityen ikke er velkommen til bygda. Han mener nemlig det vil gå hardt utover omdømmet til kommunen, som de siste årene har jobbet hardt for å fremme at den er familievennlig - og ikke bare byr på fyll og afterski.

FORTSATT STORMFORELSKET: Det er snart ett år siden Linn Wøyen Lenes og Øystein Lihaug Solberg forelsket seg på «Ex on the Beach». Mye har skjedd siden den gang. Video: Rød Løper Vis mer

- De har gått bak ryggen på kommunen og kontaktet private selskaper under falske opplysninger. De har solgt inn konseptet som et «rolig datingprogram». Det har gått helt under radaren vår. De fleste produksjonsselskap vet av erfaring at når du kommer til Hemsedal og spør om å få spille inn, så har vi sagt konsekvent nei, fortalte han til Se og Hør.

I en epostkorrespondanse mellom ordføreren og Rubicon, som Se og Hør har fått innsyn i, skrev Rørby blant annet:

«En ting er hvordan dere i seriene deres utnytter unge voksne på en hensynsløs og nedverdigende måte. De gjør det tross alt frivillig og med samtykke. En annen ting er når dere ønsker å dra hemsedalsnavnet ned på samme lavmål. La meg gjøre det klinkende klart. Det ønsker vi IKKE her i Hemsedal».

LES OGSÅ: Legger seg flat etter reality-treff

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer