Jon Almaas:

Hyttedrømmen går i oppfyllelse

Jon Almaas har fått grønt lys av kommunen.

SJELDEN MULIGHET: Programleder Jon Almaas sikret seg en ferieperle til 13,2 millioner kroner i Kragerø. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SJELDEN MULIGHET: Programleder Jon Almaas sikret seg en ferieperle til 13,2 millioner kroner i Kragerø. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august i fjor ble det kjent at programleder Jon Almaas (53) og kona Ellen Christin Heider (54) hadde oppgradert til en større ferieperle på Bærø i Kragerø.

Tomten, som rommer 17,5 mål, har en hovedhytte, et innredet eldhus og et båthus. Eiendommen er også utstyrt med egen brygge og privat strandlinje.

Helt optimalt var det likevel ikke. I oktober kom det fram at ekteparet ønsket å gjøre flere endringer på hytta i mangemillionersklassen.

GIKK GALT: Det gikk ikke helt som det skulle da TV-profil Harald Rønneberg skulle på hyttetur. Vis mer

Fått tillatelse

Almaas og kona sendte dermed en søknad til kommunen som blant annet omfattet fasadeendringer på hovedhuset, samt oppgraderinger innendørs.

Nå har Kragerø kommunen godkjent planene, og dermed kan Almaas sette i gang med renoveringsplanene, skriver Telemarksavisa.

SOLID OPPGRADERING: Jon Almaas har vært hytteier i Kragerø i flere år. I fjor gikk han og kona til innkjøp av en ny og større fritidseiendom i skjærgården til 13 millioner kroner, som de nå skal pusse opp. Foto: Cornelius Poppe / NTB
SOLID OPPGRADERING: Jon Almaas har vært hytteier i Kragerø i flere år. I fjor gikk han og kona til innkjøp av en ny og større fritidseiendom i skjærgården til 13 millioner kroner, som de nå skal pusse opp. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

- Bygningsmyndigheten kan ikke se at omsøkte fasadeendring medfører en vesentlig endring i bygningens karakter, og anser derfor byggets arkitektoniske kvalitet som ivaretatt, heter det i plan- og bygningssjef Grethe Krokstad og konsulent Elsa Sveindal Rosfjords vurdering, gjengitt av Telemarksavisa.

Tiltakene innebærer blant annet å bytte og utvide alle vinduer. De nye vinduene vil ha samme farge og utforming som eksisterende. Paret vil også bytte terrassedør og utvide den noe i bredde og høyde.

KONGEN BEFALER: Det er ikke alle som synes det har vært like gøy å konkurrere mot Jon Almaas i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Tjente to mill.

Videre skal to vinduer erstattes med to dører, som skal fungere som henholdsvis bakvei og kjøkkeninngang. Planen er også å sette inn fire takvinduer i andre etasje for å få inn mer lys. Dette blir flate, ikke-reflekterende vinduer, to mot sør og to mot nord, som det heter i søknaden.

Hyttekjøpet på Bærø skjedde etter at TV-profilen før sommeren i fjor solgte hytta si på Stabbestad i Kragerø for 5,5 millioner.

Ifølge Telemarksavisa tjente Almaas to millioner kroner på salget, før han deretter gikk til innkjøp av sin nye fritidsbolig for 13,2 millioner kroner.

Fritidsboligen på Bærø, som gikk 700 000 kroner under prisantydning, består av ni rom - hvorav seks er soverom.

LES OGSÅ: - Ble mye dyrere enn vi hadde trodd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer