Hyllet sin avdøde venn fra scenen

Matthew Morrison dedikerte sang til «Glee»-kollega Corey Monteith.

Hyllet sin avdøde venn fra scenen
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mange stjerner har uttrykt sin sorg etter at «Glee»-skuespiller Cory Monteith ble funnet død på sitt hotellrom i Canada lørdag kveld. 

Den unge stjernen blir beskrevet av alle som en snill og sjarmerende fyr som døde altfor tidlig bare 31 år gammel. 

Sang til kameraten 
Matthew Morrison ble godt kjent med Monteith under innspillingen av «Glee». Søndag kveld sto han på scenen i New York med sitt show «54 Below». Matthew syntes det var veldig vanskelig å gjennomføre showet, men valgte å hylle sin venn fra scenen og dedikerte en sang til ham. 

- Vi mistet en flott mann altfor tidlig. Han var en vakker person, sa Morrison fra scenen.  

Morrison skal ha vært i tvil om han skulle opptre, men ville ikke skuffe fansen.  

- Dere kom for å se et show, jeg kom hit for å holde et show og det skal vi gjøre. Vi gjør det i Corys ære. 

34-åringen sang «What I did for love» fra musikalen «A Chorus Line» til minne om kameraten. 

- Han var veldig følelsesladet på scenen. Det var vanskelig for ham å opptre, men han ville ikke skuffe noen, sier en av teatergjestene til Us Weekly.  

Døde alene
«Glee»-stjernen sjekket inn på hotellet i Vancouver 6. juli, og skulle sjekke ut lørdag formiddag. Da han ikke sjekket ut til avtalt tid, oppsøkte hotellansatte rommet hans. Der fant de skuespillerens livløse kropp. 

Monteith skal allerede ha vært død i flere timer da kroppen hans ble funnet. Mandag skal Cory obduseres. Dødsårsaken er ennå ikke klar, men avdøde skal ha vært åpen om sitt rusmisbruk og la seg inn til avvenning i april.  

Rusproblem 
Den kanadiske skuespilleren har vært åpen om sitt problematiske forhold til rus. I slutten av mars fortalte han via sin talsperson at han hadde lagt seg inn på en avrusningsklinikk for å få bukt med problemene sine. 

For en drøy måned siden viste han seg offentligsammen med kjæreste og «Glee»-kollega Lea Michele (26) etter rehab-oppholdet. Da virket Monteith i bedre form enn på lenge. 

I 2011 fortalte han i et intervju at han begynte å slite med stoffmisbruk i 13-årsalderen. Allerede som 19-åring oppsøkte han en rehabiliteringsklinikk for første gang. 

Cory Monteith ble født i den kanadiske byen Calgary, og begynte sin skuespillerkarriere i Vancouver. Han fikk rollen som Finn Hudson i den populære musikalserien «Glee» da den gjorde sin debut på TV-skjermen i 2009.  

Følg Se og Hør på Facebook, Twitter: @se_og_hoer, og Instagram: seoghoer.

Last ned vår gratis mobil-app på iTunes og Google Play, og kjøpe Se og Hør på iPad her.

Har du et tips til oss? Trykk her og du kan bli 25.000 kroner rikere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer