Veronica Kristiansen:

Hyllet sin avdøde mor med tatovering

Veronica Kristiansen er ikke den eneste håndballstjerna som hyller familiemedlemmer med tatoveringer.

TATOVERING MED BETYDNING: Veronica Kristiansen (27) har hyllet moren med tatovering. Hun gikk bort da «Vikki» var et barn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TATOVERING MED BETYDNING: Veronica Kristiansen (27) har hyllet moren med tatovering. Hun gikk bort da «Vikki» var et barn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Norges håndballjenter kjemper for tiden med nebb og klør i VM, som i år finner sted i Tyskland, og onsdag er de klare for kvartfinale mot Russland.

Det finnes derimot flere fellestrekk på landslaget enn selve idretten. Flere av håndballproffene har tatoveringer med en helt spesiell betydning.

Veronica Kristiansen (27) har valgt å hylle moren, som døde av brystkreft da håndballprofilen bare var ni år gammel.

På leggen har hun tatovert en betydelig solsikke, sammenflettet med det engelske ordet for tro, «believe».

HYLLER FAMILIEN: Veronica Kristiansen og Camilla Herrem har begge hyllet familiemedlemmer med tatoveringer. Her under kampen mellom Spania og Norge mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HYLLER FAMILIEN: Veronica Kristiansen og Camilla Herrem har begge hyllet familiemedlemmer med tatoveringer. Her under kampen mellom Spania og Norge mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det var favorittblomsten til mamma. Under begravelsen gikk vi alle tre søstrene frem til kisten og la ned hver vår solsikke, sier hun til Aftenposten.

Spesielt draktnummer

Draktnummeret har også sin spesielle betydning. Firetallet viser til den fjerde måneden i året, april. Det var måneden som moren gikk bort.

Det er ikke første gang Veronica har åpnet seg om moren bortgang. Hun har tidligere sagt til Dagbladet at tapet førte til en mer sammenspleiset familie.

- Jeg synes vi har fått et tettere bånd etter at mamma gikk bort. (...) Det har knyttet oss alle tettere til hverandre, forklarte hun.

«Vikki» er ikke den eneste på landslaget som har dedisert kroppskunst til familiemedlemmer.

«Familie betyr alt»

Amanda Kurtovic (24) har blant annet en stor «G» på håndleddet, som er forbokstaven til bestemoren. Camilla Herrem (31) kan skilte med hele syv tatoveringer, der én har spesiell familiær betydning.

I nakken har hun fått tatovert initialene CACCC, som er en familiehyllest. Det er nemlig forbokstavene til hennes foreldre og søsken: Carl Otto, Aslaug, Carl Åge, Cathrine og henne selv - Camilla.

FAMILIE: Camilla Herrem har tatovert «Family means everything» på den ene armen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FAMILIE: Camilla Herrem har tatovert «Family means everything» på den ene armen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Venstrevingen har «Family means everything» («Familie betyr alt») på den ene armen og «Have the courage to be yourself» («Ha mot til å være deg selv») på det ene benet.

Norske kjendiser

Håndball-heltene er langt ifra de eneste idrettsheltene som har hyllet familie og venner med kroppkunst.

Her hjemme har den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly (44) hyllet døtrene Mia (13) og Amanda (13), i form av en tatovering på det ene benet.

Heller ikke fotballhelten David Beckham (42) er redd for å vise hva han føler for familien sin.

På høyre side av halsen har han fått inngravert «Buster» i nøkkelskrift etterfulgt av et hjertesymbol.

- Jeg har kalt Brooklyn for Buster helt siden dagen han ble født ... Elsker deg, Bust, skriver han om eldstesønnen Brooklyn Beckham (18).

Fotballspilleren har også hedret kona Victoria Beckham (43) med tallene «99», som han har på en av fingrene sine.

1999 var nemlig året da David og Victoria giftet seg, og det var også det året de to ble foreldre for første gang.

LES OGSÅ: Lindsey Lohan kobles til Sør-Koreas «Hulken»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer