P3 Gull

Hyllet moren under takketalen

Disse vant pris under P3 Gull i kveld.

STORT: Ina Wroldsen vant P3-prisen, og var tydelig rørt da hun takket for den. Hun valgte blant andre å takke sin egen mor. Foto: NRK
STORT: Ina Wroldsen vant P3-prisen, og var tydelig rørt da hun takket for den. Hun valgte blant andre å takke sin egen mor. Foto: NRK Vis mer

Årets «P3 Gull» gikk av stabelen lørdag kveld, og flere celebre gjester hadde dukket opp på Tjuvholmen i Oslo for å få med seg den store anledningen.

Før programmet var det akkurat disse som stjal oppmerksomhet, mens det under showet var norske musikere som skulle få all oppmerksomheten. P3 deler som kjent årlig ut flere priser under den innholdsrike kvelden.

Det var Herman Flesvig som loset seerne gjennom programmet, mens kjendiser som blant andre Henrik Elvejord Borg og Melina Johnsen fra «Ex on the Beach» delte ut priser.

FULLT FRES: Det var god stemning i Skur 13 lørdag kveld. Foto: NRK
FULLT FRES: Det var god stemning i Skur 13 lørdag kveld. Foto: NRK Vis mer

Løp opp på scenen

Den første prisen som skulle deles ut var Årets liveartist, og det var den såkalte Andregenerasjonen som skulle dele ut prisen. Gutta har blant annet laget podkast og videoer på YouTube, og med Cengiz Al i spissen, er det ikke rart de er blitt populære.

En rekke talentfulle nordmenn knivet om æren, men det var Cezinando som til slutt stakk av med den gjeve prisen. Han avsluttet blant annet årets Øyafestival, etter å ha reist land og strand rundt med sitt eget soloshow. Han løp energisk opp på scenen for å ta imot prisen.

- Det her betyr veldig mye, tusen, tusen takk, sa han, og takket bandet og produksjonen rundt ham.

STOLT: Cezinando vant pris for Årets liveband, og var tydelig stolt da han tok imot prisen. Foto: NRK
STOLT: Cezinando vant pris for Årets liveband, og var tydelig stolt da han tok imot prisen. Foto: NRK Vis mer

Det var nok et knippe P3-profiler skulle dele ut pris for årets nykommer. Vida Lill berge og Adelina Ibishi skulle dele ut prisen for Årets nykommer, der det var flere nye, håpefulle artister kunne tildeles den spesielle æren. Mange av dem har markert seg tydelig det siste året, kanskje spesielt mye på nettopp P3.

Boy Pablo stakk av med prisen. De er derimot på turné i Asia for øyeblikket, og fikk derfor ikke mottatt prisen på Tjuvholmen. Kanalen valgte imidlertid å sende prisen ned på forhånd, slik at gruppa kunne overraskes.

- Tusen takk for denne prisen her, det er helt sykt, sa vokalisten i en videosnutt som ble spilt under programmet.

Seier for Sigrid

For å dele ut pris for årets låt ble en av landets mest populære duoer brakt inn på scenen. Ronny Brede Aase og Silje Nordnes sto på scenen og presenterte de beste låtene fra det siste året, men bare en av dem kunne bli kåret til den beste. Markus Nerby ble også med i utdelingen, i en form for sketch.

Brått dukket også Melina og Henrik fra «Ex on the Beach» opp på scenen, som en del av vitsen. Prisen skulle derimot deles ut til slutt, og det var 21 år gamle Sigrid Raabe som til slutt fikk æren. Låten «Strangers» har mildt sagt vært en landeplage, og har også nådd utenfor våre grenser.

HURRA: Sigrid vant pris for årets låt. Foto: NRK
HURRA: Sigrid vant pris for årets låt. Foto: NRK Vis mer

- Dette her er sykt stort, sa hun, og takket flere involverte. Bandet hennes sto blant annet stolte bak henne, mens hun gliste fra øre til øre.

Rundt klokken 22:10 var det duket for en siste pris, der ingen har vært nominerte. Den såkalte P3-prisen hyller mennesker som har satt sine spor i norsk musikk, og for å dele ut prisen dukket Live Nelvik, Christine Dancke og Herman Flesvig opp på scenen.

Da begrunnelsen ble lest opp, ble det mer og mer tydelig at det var Ina Wroldsen som var prismottakeren. Det ble en følsom affære. Wroldsen ble blank i øynene, og var tydelig rørt av æren. Flere videohilsener ble også spilt av, der blant andre Maria Mena og Simon Cowell roste artisten.

- Det er et celebert selskap å bli dratt frem i. Den her prisen er ikke bare min, den tilhører lyd, lys og bandet mitt. Den tilhører låtskriverne og produsentene jeg får jobbe med, sa hun til jubel fra salen.

Prisen dediserte hun også til sin mor, Kristin Wroldsen.

RØRT: Ina Wrodlsen stakk av med pris i kveld. Foto: NRK
RØRT: Ina Wrodlsen stakk av med pris i kveld. Foto: NRK Vis mer

Her er vinnerne:

Årets låt

Seeb + Dagny – «Drink About»

Sigrid – «Strangers» - vinner

Ina Wroldsen – «Strongest»

Cezinando + Chirag – «Er dette alt»

Emilie Nicolas – «Feel Fine»

Årets liveartist

Cezinando - vinner

Sigrid

Arif og Unge Ferrari

Fieh

Kjartan Lauritzen

Årets nykommer

Halie

Boy Pablo - vinner

Myra

Virkelig

Ruben

P3-prisen

Ina Wroldsen

LES OGSÅ: Overrasket med ødelagt bein