Petter Stordalen

Hyllet moren:
- Et hjerte av gull

Hotellkongen Petter Stordalen med rørende hyllest til moren Kari.

HYLLEST: Petter Stordalens mamma fylte nylig år. I den anledning delte hotellkongen en hyllest til moren på Instagram. Foto: Fredrik Hagen / NTB
HYLLEST: Petter Stordalens mamma fylte nylig år. I den anledning delte hotellkongen en hyllest til moren på Instagram. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PI midten av november var det storstilt feiring i Stordalen-familien, da mamma Kari Stordalen kunne feire at hun hadde rundet 80 år.

Hotellkongen Petter Stordalen (58) har et nært forhold til begge foreldrene sine, og har vært åpen om at er vokst opp i et gjestfritt og åpent barndomshjem der både Kari og Knut Anker Stordalen bidro til å legge grunnlaget for hans butikk- og hotellinteresse.

Faren gikk bort i 1994.

Lørdag fylte moren Kari 80 år, og det gikk ikke ubemerket hen i familien Stordalen. Hun ble feiret med brask og bram, og Petter Stordalen la ut en rørende hyllest til sin mor på sosiale medier i anledning jubileet.

Han takker henne for at hun aldri har vært redd for å være annerledes, og for at hun har bidratt til å skape et hjem overøst med kjærlighet og trygghet.

OM KJÆRESTEN: Petter Stordalen var gjest på «Senkveld», og der åpnet han seg om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

«Mamma har alltid vært annerledes, og aldri vært flau for å vise det. Vi fire søsknene var muligens flaue over det da vi var små, men så fort vi ble litt eldre, elsket vi det! Hjemmet hun skapte for oss står som selve symbolet på trygghet, kjærlighet, åpenhet og toleranse. Det var også verdiene hun var aller mest opptatt av at vi skulle ta med oss videre. Det er jeg evig takknemlig for».

«Å være flink i sport, få gode karakterer eller se ut som alle andre syns mamma er helt uvesentlig. Det viktige er hvem du er, og at du er snill med andre. Det er du, mamma. Du har et hjerte av gull og et fantastisk humør».

Ekskonene hyllet ekssvigermor

80-åringen ble feiret med en storstil fest, og Petter delte også bilder av han og moren som danset til Elvis.

FOTO: Skjermdump // Instagram
FOTO: Skjermdump // Instagram Vis mer

Gratulasjonen sto i kø i kommentarfeltet på Instagram, og begge ekskonene til Petter - og Karis to ekssvigerdøtre Ingrid Fuglehaug Stordalen og Gunhild Stordalen - sendte sine hjerteligste gratulasjoner.

«Gratulerer med dagen fine og gode Kari. Håper du får en strålende dag og feiring med familien din og gode venner. Den varmeste klem», skrev Ingrid. Hun var gift med Petter i 17 år, og de gikk fra hverandre i 2003.

PETTER STORDALEN: Det var igjen klart for en ny sesong av «Ullared», og i den første episoden dukket Petter Stordalen opp. Video: Discovery+ Vis mer

De har barna Emilie (29), Henrik (27) og Jakob (24) sammen.

«Gratulerer til verdens beste favoritt eks-svigers», skrev Gunhild Stordalen.

FOTO: Skjermdump // Instagram
FOTO: Skjermdump // Instagram Vis mer

Hun og Petter var gift i perioden 2010 til 2019. Begge ekskonene har for øvrig et nært vennskap med hverandre - og det er et tydelig tegn på samholdet og nærheten i familien Stordalen.

LES OGSÅ: - De reddet livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer