Idrettsgallaen:

Hyllet forloveden etter prisdryss: - I år skal vi gifte oss

Brytetalentet Stig-André Berge kuppet Idrettsgallaen.

VANT Tre PRISER: Utøverne selv stemte fram bryter Stig-André Berge som vinner av «Utøvernes pris». Han skulle selv dele ut prisen til vinneren sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, og så veldig overrasket ut da hun leste opp hans navn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANT Tre PRISER: Utøverne selv stemte fram bryter Stig-André Berge som vinner av «Utøvernes pris». Han skulle selv dele ut prisen til vinneren sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, og så veldig overrasket ut da hun leste opp hans navn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

HAMAR/OSLO: I kveld inviterer norsk idrett til fest for året som gikk. Selv om det til tider har vært et turbulent idrettsår sett med norske øyne, har vi også noen sterke sportslige prestasjoner å feire.

Utøverne selv stemte fram bryter Stig-André Berge som vinner av «Utøvernes pris». Han skulle selv dele ut prisen til vinneren sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, og så veldig overrasket ut da hun leste opp hans navn.

- Det er en av de gjeveste prisene å vinne i kveld, sa Tiril Sjåstad Christiansen, før hun leste opp navnet til Berge.

- Det var en bombe det også, gitt, sa Berge i takketalen etter å ha summet seg litt og mottatt hyllesten fra publikum.

Vant tre priser

Berge vant også prisen «Årets forbilde» tidligere i kveld.

PLANLEGGER GIFTEMÅL: Stig-André Berge og Rosell Utne på rød løper i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PLANLEGGER GIFTEMÅL: Stig-André Berge og Rosell Utne på rød løper i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har vel aldri blitt satt ut så mye som jeg ble nå. Jeg holdt på å si ganske mange ting som ikke egner seg på tv, det kan vi ta på nachspiel etterpå, sa Berge blant annet.

- Denne er ikke bare min, den er hele bryte-Norge sin, sa han om prisen.

Berge gikk deretter over til å takke forloveden, Rosell Utne, og hadde samtidig en spesiell beskjed:

- Det året her skal jeg gi tilbake henne, så i år skal vi gifte oss.

- Satser på at hun blir gravid

Brytetalentet avslører bryllupsdatoen overfor Seoghør.no:

- Det blir sommerbryllup 8. juli i eksotiske Båtsfjord i Finnmark. Samboeren min er derfra. Jeg har jo fortsatt karantene etter Rio-OL på grunn av Zika-viruset, så vi får vente litt.

- Så satser vi på at hun er gravid 9. juli. Ække det i orden, da?

Forloveden skyter bestemt inn:

- Han tror at det skal skje på bryllupsnatten, ja. Han har jo egentlig hatt lyst på barn siden vi ble sammen, men så har jeg hele tiden sagt at vi må vente til etter OL - slik at fokuset vårt ligger ett sted. Når vi har hus og alt på plass så kan vi få barn.

Stig-André Berge ble altså kveldens store vinner med tre priser. Han ble også kåret til «Årets navn» av det norske folk. Tidligere i kveld har han fått pris for «Årets forbilde» og «Utøvernes pris».

Han hadde tårer i øynene da han mottok kveldens tredje pris.

Bronse i Rio

Stig-André Berge ble belønnet med en olympisk bronsemedalje i Rio etter fire år med blodslit. Den norske bryterfavoritten tok den første OL-medaljen i øvelsen siden Jon Rønningen vant gull i Barcelona-OL i 1992.

For Stig-André Berge ble det en emosjonell bronsefinale. Før nordmannen kvalifiserte seg til OL i vår, mistet han sin mor Anne Elisabeth, en av hans store støttespillere, i kreft, noe han har snakket åpent om flere ganger.

- I hennes siste døgn lovet jeg henne at jeg skulle fortsette jobben og klare en medalje her i Rio, fortalte han pressen etter bragden.

Norges medaljevinner kunne også fortelle at han ikke husket stort av sitt livs viktigste brytekamp da han sto på pallen.

Se antrekkene fra kvelden her.