«Skal vi danse»:

Hyllet for dansen: - Ble overveldet

Salen reiste seg for Birgit Skarstein under «Skal vi danse». Selv er hun overveldet av responsen.

BEST: Skal vi danse-deltaker Birgit Skarstein og dansepartner Jørgen Raabe fikk toppscore av dommerne. Reporter: Martine Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens første «Skal vi danse»-sending er gjennomført, og premieren bød på flere høydepunkter. Det kanskje aller største kom imidlertid helt på slutten, da verdensmester i paralympisk roing, Birgit Skarstein (31) entret parketten.

Det var knyttet stor spenning rundt hvordan hun og dansepartner Phillip Raabe skulle løse utfordringen ved å sitte i rullestol, men duoen skuffet ikke.

Den grasiøse valsen endte i et løft som fikk salen til å bryte ut i applaus, og da dansen var over var det knapt en tørr øyekrok å se. Dommerne lot seg også begeistre stort, og belønnet Skarstein med kveldens høyeste poengsum.

RØRTE ALLE: Birgit Skarstein sto for en opptreden som etterlot seg få tørre øyekroker. Foto: Espen Solli / TV 2
RØRTE ALLE: Birgit Skarstein sto for en opptreden som etterlot seg få tørre øyekroker. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Overveldet

Etter dansen kunne Skarstein fortelle at hun knapt husket noe fra framførelsen.

- Vi har jobbet veldig hardt for å danse bra, og jeg var veldig spent på hvordan det skulle bli tatt imot. Da vi var ferdige og publikum reiste seg, var jeg så satt ut at jeg ikke klarte å si noe da jeg fikk mikrofonen, sa hun til Se og Hør etter sendingen.

- Jeg var helt stum, og ble overveldet av en varme som kom fra salen. Det var helt elektrisk, og utrolig kult!

LYSTNE: Vita og Wanda Mashadi likte å se på venninna Siri Kristiansen danse, og innrømmer at de gjerne vil være med selv. På én betingelse. Reporter: Martine Johansen. Video: Kine Falch Vis mer

Ettersom hun sitter i rullestol har de siste ukene gått med på å finne ut av hvordan man danser på en best mulig måte, noe som også ble en ny utfordring for dansepartneren hennes.

Skarstein fortalte at de har jobbet knallhardt sammen for å få det til.

- Han er jo en kjempekar. Phillip er veldig åpen og har masse energi. Han er veldig uredd, veldig entusiastisk og engasjert. Vi har jobbet tett sammen for å finne ut ting, den første uken kjørte vi gjennom masse forskjellige koreografier, sa 31-åringen.

Hyller partneren

Hun fortalte at Raabe kastet seg inn i utfordringen, noe hun mente han har klart med glans.

- Vi jobber veldig tett sammen. Jeg føler et ansvar for å bidra - jeg kan jo kjøre rullestol, så kan han danse. Vi begge har veldig lyst til å vise bra dans. Han er gammel konkurransemester, jeg er idrettsutøver, så vi har veldig lyst til å gjøre det ordentlig. Vi er jo detaljorienterte perfeksjonister begge to, sa hun og lo.

DANS: Det er snart klart fort premiere på høstens «Skal vi danse». Vi møtte Øystein, som trener for harde livet, og kjæresten Linn utenfor dansestudioet i Oslo. Reporter: Martine Johansen. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

På spørsmål om hva hun tenkte om å få kveldens høyeste score, svarte hun:

- Det var så utrolig kult, jeg synes jo dommerne virket veldig strenge da jeg hørte på de andre. Jeg synes det så bra ut da de andre danset, så det var mange ganger jeg tenkte «herregud, fikk de ikke mer, det var strengt», sa hun.

Skarstein visste selv ikke hva hun skulle forvente, men røpet at hun ikke hadde sett for seg kveldens beste.

- Sykt rørende

De andre deltakerne er også i ekstase over Skarsteins opptreden. Marte Bratberg (31) fortalte overfor Se og Hør at hun ikke fikk se Skarsteins dansenummer før hun fremførte den på parketten lørdag kveld.

- Jeg så henne for første gang nå og det var sykt fantastisk. Hun strålte, og det var veldig, veldig fint. Hun og Phillip er en veldig god match, og det løftet på slutten var jo sykt rørende. Jeg felte en tåre backstage, fortalte hun.

FØRST UT: Marte Bratberg åpnet premieren. Foto: Espen Solli/TV 2
FØRST UT: Marte Bratberg åpnet premieren. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Kristin Gjelsvik (33) på sin side syntes det ikke var en så kul følelse å være den deltakeren som skulle ut på parketten før Birgit Skarstein.

- Jeg visste at jeg skulle rett før Birgit. Altså bare - gåsehud. Birgit som bare gir tårer i øynene, og får stående applaus. Du har en så sterk og dyktig konkurrent rett etter deg, sa hun til Se og Hør.

KLART FOR DANS: Her er årets «Skal vi danse»-deltakere! Video: Rød Løper/TV 2/Dplay/TV3 Vis mer

Ut mot kritikerne

Nate Kahungu hadde også sitt å si om Skarsteins danseopptreden, og beskrev det som sykt fortjent.

- Jeg har sett henne på trening, og jeg så henne danse mange ganger på prøvene og det var like vakkert hver gang, fortalte han, og la til:

HYLLER SKARSTEIN: Nate Kahungu mente flere må spise hatten sin etter å ha kritisert Skarstein i forkant. Foto: Espen Solli/TV 2
HYLLER SKARSTEIN: Nate Kahungu mente flere må spise hatten sin etter å ha kritisert Skarstein i forkant. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- Det er deilig at de tvilerne der ute endelig holder kjeft. For man kan ikke se på det der etterpå og si: «Man kan ikke danse i rullestol». Hold kjeft, da. Du kan gå på beina dine og du klarer ikke å danse en gang, så ser du den dama der gjøre det der. Hva er det du skal si da? Så all kudos til henne, virkelig.

LES OGSÅ: Dette jobber «Skal vi danse»-proffene egentlig med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer