Hyllet etter 33 år i konas skygge

Meryl Streep har ett av de mest suksessfulle ekteskap i Hollywood. I natt fikk mannen en tårevåt hyllest av kona.

ALLTID I BAKGRUNNEN: Meryl Streeps ektemann Don Gummer er alltid i nærheten når Streep går på den røde løperen, men er sjelden ved sin kones side. Her er de fra Golden Globe og Oscar.  Foto: All over press
ALLTID I BAKGRUNNEN: Meryl Streeps ektemann Don Gummer er alltid i nærheten når Streep går på den røde løperen, men er sjelden ved sin kones side. Her er de fra Golden Globe og Oscar. Foto: All over press Vis mer
SEOGHØR.NO: Meryl Streep (62) har bak seg en stor filmkarriere og hele 17 Oscar-nominasjoner. Ved hennes side gjennom hele karrieren har ektemannen Don Gummer (65) stått.

Skulptøren er svært sjelden er å se ved «Jernkvinnens» side på den røde løperen på Oscar og andre utdelinger, men ser man i bakgrunnen på bilder dukker han ofte opp.

Men til tross for den anonyme opptredenen i konas skygge, blir deres ekteskap sett på som et av de mest suksessfulle i showbusiness.

De to møttes via Meryls bror Harry, som var nær venn med Don. De to giftet seg 15. september 1978 i hjemmet til foreldrene hennes på Mason's Island i Connecticut, og 33 år seinere er de fortsatt lykkelig gift og med fire barn sammen.

Da Streep natt til mandag vant sin tredje Oscar, og sin andre for beste kvinnlige hovedrolle med «Jernkvinnen», var hun rask med å takke ektemannen.

- Først må jeg få takke Don, for når man takker mannen din på slutten av talen kommer musikken. Men jeg vil at han skal vite at alt jeg sette høyest i livet vårt, har du gitt meg, sa Streep med tårer i øynene.

Og en svært rørt ektemann tok til seg ordene fra skuespillerstjernen.

LES OGSÅ: Her er alle vinnerne.
LES OGSÅ: Her er årets flotteste kjoler
LES OGSÅ: Lopez med puppe-glipp: - Hun ser billig ut

Slik har Streep selv mange ganger fått spørsmål om oppskriften for et langt ekteskap.

- Jeg har ingen anelse. Tror du det er vanskelig å være gift med en skuespiller? Da burde du prøve å være gift med en kunstner. Men mannen min forstår fikseringen skuespillere har med jobben sin. Det ville vært annerledes å være gift med en advokat, har hun sagt. 

Men gir også litt innblikk i oppskriften.

- Godvilje og villighet til å føye seg, og til å holde kjeft innimellom. Det finnes ikke noe kart over hvordan man skal oppdra en familie, det er alltid store forhandlinger.

Meryl var tidligere forlovet med skuespiller John Cazale. De to forlovet seg under innspillingen av «Hjortejegeren» i 1976, men året etter ble han diagnostisert med kreft, noe han døde av i mars 1978. Så da Streep fikk sin første Oscar-nominasjon i 1979 for nettopp Hjortejegeren, var det Gummer hun var sammen med.

Siden den gang har hun vunnet to Oscar-priser for kvinnelig birolle i Kramer vs. Kramer, og vant for beste hovedrolle med Sophie's Choice. Natt til mandag vant hun for «Jernkvinnen», der hun portretterer Margaret Thatcher.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det kunne ikke gått verre