Golden Globe:

Hyllet ekskona og dama han forlot henne for i takketalen

Ewan McGregor talte fritt fra scenen.

VANT PRIS: Ewan McGregor kunne ta med hjem Golden Globe-trofeet natt til mandag. Fra scenen takket han både ekskona og sin nye flamme. Foto: NTB scanpix
VANT PRIS: Ewan McGregor kunne ta med hjem Golden Globe-trofeet natt til mandag. Fra scenen takket han både ekskona og sin nye flamme. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Golden Globe-utdelingen gikk av stabelen natt til mandag i Beverly Hills, og årets beste filmer og tv-serier fikk den hederen og æren de fortjente. Blant årets vinnere finner vi Ewan McGregor (46), som stakk av med prisen for beste mannlige skuespiller i tv-serie eller film for sin rolle i «Fargo».

Stjernen holdt som forventet en tale etter at prisen ble delt ut, der man tradisjonen tro takker både produksjonen og nære venner og familie for støtten. Skuespilleren gikk derimot nokså langt i talen sin, ifølge People.

Hyllet damene

I fjor høst ble det nemlig kjent at han valgte å forlate kona si gjennom de siste 22 årene, Eve Mavrakis (51), til fordel for 13 år yngre Mary Elizabeth Winstead (33).

I sin takketale natt til mandag hyllet McGregor like så godt begge to fra scenen.

Det skal sies at det ikke er helt tilfeldig at skuespilleren nevnte begge to i talen. Han spiller nemlig mot Mary Elizabeth i serien, mens hans tidligere kone har tatt seg av barna mens han har vært på innspilling.

ROMANTISK: Ewan McGregor og Mary Elizabeth Winstead spiller sammen i «Fargo», og det utviklet seg romantiske følelser i kulissene. Natt til mandag takket skuespilleren henne fra scenen. Foto: NTB scanpix
ROMANTISK: Ewan McGregor og Mary Elizabeth Winstead spiller sammen i «Fargo», og det utviklet seg romantiske følelser i kulissene. Natt til mandag takket skuespilleren henne fra scenen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har alltid elsket å være skuespiller, og jeg har jobbet med fantastiske skuespillere nå. Det hadde ikke eksistert noen Emmett eller Stassi uten David, Michael og Carrie Coon. Det ville heller ikke vært noen Rey uten Mary Elizabeth Winstead, så tusen takk til alle, sa den tydelige rørte prisvinneren til en applauderende sal.

Den skotske «Star Wars»-skuespilleren ble nemlig observert mens han kysset sin skuespillerkollega Mary Elisabeth på en kafé i London i oktober, og kort tid etter gikk kilder nær paret ut til People og hevdet at Ewans ekteskap var over, og at paret har vært separert siden mai.

McGregor og Mavrakis har hele fire barn sammen, som har vært fokus i bruddprosessen. Det var kanskje derfor ikke rart at han valgte å omtale ekskona i talen. ​

BRUDD: Etter 22 år valgte Ewan og Eve å fortalte hverandre. For McGregors del var det til fordel for en 13 år yngre kollega. Foto: NTB scanpix
BRUDD: Etter 22 år valgte Ewan og Eve å fortalte hverandre. For McGregors del var det til fordel for en 13 år yngre kollega. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil gjerne få lov til å takke Ev, som alltid sto ved min side i 22 år. Jeg vil også takke mine fire barn, jeg elsker dere, sa skotten.

Han refererer til de fire barna Clara (21), Esther (16), Anouk (7) og Jamyan (7).

McGregor har vært nominert til Golden Globe-pris totalt fire ganger, men vant natt til mandag for første gang. Potensielt sett kunne Robert De Niro, Jude Law eller Kyle MacLachlan ha tatt prisen fra ham, da de også var nominert. Det skulle likevel bli den skotske stjernens store kveld denne gangen.

Viser kjærligheten

Forholdet mellom McGregor og Winstead har lenge vært basert på spekulasjoner og lukkede kilder, men paret har sakte, men sikkert, valgt å vise frem kjærligheten sin for hverandre. I november ble de to observert sammen i Hollywood på vei til Pages-teateret for å se en oppsetning av stykket «Hamilton».

- De så veldig lykkelige ut sammen. De så ikke ut som om de hadde en bekymring i verden, sa et øyenvitne til The Sun.

HÅND I HÅND: Ewan McGregor gikk hånd i hånd med den nye kvinnen i sitt liv, Mary Elizabeth Winstead i Hollywood i høst. Foto: NTB Scanpix/Splash News
HÅND I HÅND: Ewan McGregor gikk hånd i hånd med den nye kvinnen i sitt liv, Mary Elizabeth Winstead i Hollywood i høst. Foto: NTB Scanpix/Splash News Vis mer

Paret holdt hender mens de gikk nedover gaten og så lettet ut over at de ikke lenger trenger å skjule sin kjærlighet.

Et øyenvitne sa til Daily Mail at han ikke innså at det var en annen kvinne enn kona, Ewan McGregor var på date med.

- Jeg kommenterte til middagspartneren min at jeg syntes det var hyggelig å se et en mann som var så forelsket i kona si etter alle disse årene. Da svarte han «kanskje det ikke er kona hans». De kysset og klemte mye.

TOTAL FORVANDLING: Gode sminkører har sørget for at de færreste vil kjenne igjen Ewan McGregor i sesong 3 av TV-serien «Fargo». Video: FX Vis mer

Ewans kone skal være knust etter å ha blitt dumpet til fordel for 13 år yngre Mary Elizabeth. Før bruddet skal Mary Elizabeth ha hilst på Eve og barna hun har med Ewan McGregor under en middag i desember.

Etter at hun ble dumpet skal Eve ha blitt fortalt at Mary Elizabeth har vært forelsket i ektemannen hennes siden hun var en tenåring, ifølge The Sun.

- Hun prøver å behandle så mye bruddet som hun kan. Det er sikkert mange kvinner som har vært forelsket i Ewan, men de har ikke hatt en affære med ham, sa en kilde nær familien til avisen.

Ewan McGregor er en av Hollywoods mest ettertraktete mannlige skuespillere, og har gjort suksess blant annet i flere «Star Wars»-filmer og filmer som «Trainspotting» og «Moulin Rouge!».

Mary Elizabeth Winstead har blant annet spilt i Bruce Willis-filmene «Live Free or Die Hard» og «A Good Day to Die Hard». Hun giftet seg i 2010 med filmregissøren Riley Steams, men paret ble separert tidligere i år.

LES OGSÅ: - Ewan klinte til med skuespillerkollega

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer