Karsten Warholm tok OL-gull og satte ny verdensrekord:

Hylles verden over: - Naturstridig

Karsten Warholm (25) løp inn til OL-gull på 400 meter hekk i Tokyo tirsdag morgen. Nå får han sin fortjente hyllest fra flere profiler.

Tokyo, Japan 20210803. 
Karsten Warholm jubler for OL-gull og verdensrekord med tiden 45,94 under OL finalen i 400 hekk på Olympisk stadion i Tokyo.
Foto: Heiko Junge / NTB
Tokyo, Japan 20210803. Karsten Warholm jubler for OL-gull og verdensrekord med tiden 45,94 under OL finalen i 400 hekk på Olympisk stadion i Tokyo. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TOKYO/OSLO (Dagbladet): Det var duket for en skikkelig duell mellom Karsten Warholm og hans største rival Rai Benjamin (24) på dagens 400 meter hekk finale i Tokyo.

Nordmannen er rangert som nummer en i verden, mens Benjamin er rangert på plassen bak. Og Warholm skulle virkelig vise hvorfor han er rangert øverst.

SJOKK: Karsten Warholm sjokkerte en hel idrettsverden med nok en ny verdensrekord på 400 meter hekk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJOKK: Karsten Warholm sjokkerte en hel idrettsverden med nok en ny verdensrekord på 400 meter hekk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Warholm trakk det lengste strået og løp inn på tiden 45.94, som er ny verdensrekord. Han slo med det sin egen verdensrekord på distansen som var på 46,70.

Nå hylles han verden over.

Presidenten i ekstase

President i Friidrettsforbundet, Anne Farseth, var i ekstase etter løpet til 25-åringen fra Ulsteinvik.

- Dette er så enormt. Det er ikke noe annet enn fantastisk. For en måte å løse oppgaven sin på, helt utrolig imponerende, sier en meget glad Farseth til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hun mener også at gullet til Warholm har svært stor betydning for både norsk idrett generelt og norsk friidrett.

- Det er kjempeviktig for norsk idrett og betyr så utrolig mye. Det betyr nok ekstremt mye for han selv, men også for forbundet og alle unge utøvere som kommer etter han. Han viser at alt er mulig.

Hylles i alle kanaler

På Twitter var det også flere norske idrettsprofiler som tok til det sosiale mediet for å hylle den norske idrettshelten, i tillegg til internasjonale medier.

Den tidligere fotballprofilen, Jan Åge Fjørtoft, skriver blant annet:

«Jaaa! 400 meter hekk!!! Gull for vår legende! »

I tillegg publiserte BBC sin hyllest på samme plattform, hvor de blant annet skriver, «Karsten Warholm er på en annen planet».

OVERRASKER: Petter Northug byr på sommerstemning i sin nye låt og hinter samtidig til hva vi kan vente oss fremover. Video: Rød Løper / Per Magne Dalen Vis mer

NRKs kommentator Jann Post gikk også av hengselene etter OL-gullet til Warholm.

- Han er naturstridig. Har han lurt oss i hele år? Det er et utenomjordisk løp, ropte Post på NRK Radio og fortsatte:

- Det er det mest ekstreme idrettsøyeblikket jeg har vært i nærheten av i hele mitt liv.

Også internasjonale mediefolk og journalister tok til Twitter for å hylle den nybakte gullvinneren. Journalist i Washington Post, Michael Lee, skriver:

«Karsten Warholm flydde over hekkene. Uvirkelig»

Den tidligere amerikanske fotballspilleren, Shannon Sharpe, var også i full begeistring over Warholms prestasjon.

«Folkens, jeg tror ikke dere skjønner hva dere nettopp så. Jeg kan fortsatt ikke forstå at Warholm løp så fort»

- Enorm opplevelse

Kristine Haddal, moren til Warholm, er manageren til sin sønn. Hun var i likhet med resten av Idretts-Norge, naturlig nok i ekstase etter sønnens prestasjon.

- Det her var en enorm opplevelse. Helt fantastisk, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at fokuset var på en bestemt ting både før og underveis av løpet.

- For min egen del fokuserte jeg kun på at han skulle komme først over målstreken. Så tok det faktisk noen sekunder før jeg skjønte at det var ny verdensrekord, forteller hun.

RØRT: Oda Djupvik ble rørt da hun så kjæresten på Bislett. VIdeo: Bratland/Løkås. Vis mer

I Warholms hjembygd, Ulsteinvik, var det rigget og klart for både familie og bygdefolk å se 25-åringen i aksjon tirsdag morgen. Stemningen i bygden var enorm da OL-gullet var et faktum.

- Stemningen sto i taket. Vi hadde samlet både familie, venner og bygdefolk, så det ble en helt utrolig stemning. Men nå skal vi ha en god frokost, før jeg vet at det er planlagt om en markering.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Det er tungt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer