ALLE ELSKER MARGARET: Norske Margaret Berger blir rangert som den største favoritten under semifinalen i Eurovision torsdag kveld.  Foto: NTB scanpix
ALLE ELSKER MARGARET: Norske Margaret Berger blir rangert som den største favoritten under semifinalen i Eurovision torsdag kveld. Foto: NTB scanpixVis mer

Hylles på Twitter

Margaret Berger hylles på Twitter etter å ha sunget i den andre semifinalen.

SEOGHØR.NO: Eurovision-sirkuset er i full gang i den svenske byen Malmø, og torsdag er det duket for den andre semifinalen i konkurransen der norske Margaret Berger kjemper om en plass i finalen.

17 bidrag blir til ti i løpet av kvelden og Georgia og Azerbaijan er spådd som Bergers største konkurrenter i semifinalen. Andre favoritter som Danmark og Sverige er allerede videre til finalen som finner sted på Malmø Arena lørdag kveld.  

Kort tid etter Bergers opptreden strømmet det inn skryt på Twitter. 

- Elsker musikken. Elsker fremføringen. Jeg gir deg min kjærlighet også, skriver en Twitter-bruker. 

- Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Margaret Berger har den beste sangen i 2013 og gir oss kvalitetsmusikk, mener en annen. 

- Så langt har det beste vært Norge. Margaret Berger har så mye styrke i blikket sitt. 


- Fantastisk jobb av Margaret Berger. Du har en fantastisk stemme. 


- Jeg bare elsker Margaret Berger og måten hun eier kvelden

Dette er bare noen av den positive responsen Margaret Berger høster på Twitter. 

Også media har vært positive til Norges bidrag. Den svenske Eurovision-eksperten Anders Nunstedt har rangert torsdagens bidrag for den svenske avisen Expressen. Han er ikke i tvil om at Norge vil imponere stort under semifinalen, men er fortsatt ikke fornøyd med Margarets «tamme» sceneshow. 

- Årets beste låt! Men dessverre er ikke sceneshowet like overbevisende som Bergers fine electropopslager. I en kald scenografi som minner om Abbas «Voulez-vous» sliter nordmannen med å skape action, skriver Nunstedt som gir Bergers bidrag fire stjerner. 

Det samme gjør Aftonbladet som også mener Berger blir best i kveldens semifinale. 

- Utmerket skandinavisk electropop. Man merker at Margaret har hørt på Bjørk og The Knife. Og øvet inn samme «mmm» og «yeah» som Robyn. Men er opptreden for kjølig og stelt for Eurovision? undrer journalisten Markus Larsson. 

Margaret svarte på kritikken rundt sceneshowet da hun møtte norsk presse onsdag kveld og fortalte at det hele var nøye planlagt. 

- Vi har tatt noen valg som jeg mener gjør at vi skiller oss ut. Det er ikke pyro eller tusen trommer. Dette har vi gjort av en grunn. Vi er fullt klar at i Eurovision skal det skje masse, men jeg ønsker ikke at det skal være et sirkus. Jeg vil at folk skal få med seg låten, sier hun til pressen.  

Berger var også journalistenes favoritt før semifinalen.  

- Margaret har fått slappet av og spist sammen med crewet, og får nå siste sminke touch up av Susanne Hoftun. Nervene er fullstendig under kontroll! sier Head of Delegation Stian Malme rett før sendingen begynner. 

Og om Margaret får kritikk for et nedtonet sceneshow, kan man ikke si det samme om Latvias bidrag PeR som åpnet showet med et forrykende show med glitrende dresser, stagedive og høy disco-faktor.

San Marinos Valentina Moletta høstet stor applaus i pressesenteret for sin sang «Crisalide». Azerbaijans Farid Mammadov blir reget som en farlig konkurrent for Margaret. I fjor var Eurovision-finalen i Mammadovs hjemland Baku. 

Finske Krista Siegfried har skapt kontroverse med sitt lesbiske TV-kyss, men mange tror likevel hun får en plass i finalen. Det greske bidraget «Alcohol is free» fikk folk til å danse i pressesenteret. 

Berger skal være i godt humør før hun straks går på scenen. 

- Margaret Berger ler og spøker med teamet sitt; en god måte å bli kvitt nervene, skriver Eurovision på sin offisielle Twitter-konto. 

Ungarns artist Bye Alex har fått hipster-stempel før semi-finalen. Norges bidrag høstet stor applaus i pressesenteret og mange norske flagg vaiet inne på Malmø Arena. 

Georgias ballade har høstet mye skryt i forkant av semifinalen. Romanias bidrag blir regnet blant kveldens merkeligste. 

LES OGSÅ: - Det verste må være å snuble og bli liggende 

Se den andre semifinalen Eurovision Song Contest på NRK i kveld kl. 21.00.

Disse møter Margaret i den andre semifinalen: 

Latvia
San Marino
Makedonia
Aserbajdsjan
Finland
Malta
Bulgaria
Island
Hellas
Israel
Armenia
Ungarn
Albania
Georgia
Sveits
Romania