HYLLES: Dronning Sonja stilte i lilla kjole på bursdagsfeiringen. Det får hun skryt for. Foto: NTB scanpix
HYLLES: Dronning Sonja stilte i lilla kjole på bursdagsfeiringen. Det får hun skryt for. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dronning Sonja:

Hylles for festantrekket på 80-årsdagen: - Fargen kler henne perfekt

Dronning Sonja skuffer ikke moteeksperten.

Publisert

Tirsdag fylte Norges dronning Sonja hele 80 år. Feiringen fant sted flere steder i Oslo på dagtid, og kulminerte med en stor festmiddag på kongsgården på Bygdøy i skumringen.

Nærmere 100 gjester var til stede da den store middagen gikk av stabelen, og dronningen hadde ikke spart på noe.

Side om side med gjester som statsminister Erna Solberg, finanstopp Christian Ringnes, Magne Furuholmen og kronprinsparet, imponerte dronningen i en lilla kjole.

Hylles

For anledningen hadde hun også en stor blomst i håret. Rundt halsen hadde den spreke 80-åringen et perlekjede.

Saken fortsetter under bildet.

FESTLIG: Dronning Sonja og kong Harald sto klare ved kongsgården på Bygdøy, for å ønske gjestene sine velkommen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FESTLIG: Dronning Sonja og kong Harald sto klare ved kongsgården på Bygdøy, for å ønske gjestene sine velkommen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Moteekspert og blogg-redaktør i Aller, Ingeborg Heldal, sier at dronningen så formidabel ut.

- Dronning Sonja må være verdens flotteste 80-åring. Hun har en vitalitet, et glimt i øyet og en utstråling som er misunnelsesverdig, fortelle Heldal fra Bali og fortsetter:

- Jeg synes hun ser helt nydelig ut i denne syrinlilla kjolen, som er både høytidelig og sommerlig. Fargen kler henne perfekt og til tross for at det var mange fantastisk flotte kjoler som fikk luftet seg, må alle finne seg i å stå i skyggen av jubilanten selv, sier moteeksperten.

Artikkelen fortsetter under bildene.

HYGGELIG: Kongeparet tok seg god tid til å hilse på alle de feststemte gjestene, som var kommet for å feire dronningas store jubileum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
HYGGELIG: Kongeparet tok seg god tid til å hilse på alle de feststemte gjestene, som var kommet for å feire dronningas store jubileum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
CELEBERT: Magne Furuholmen var en av mange gjester som dukket opp tirsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
CELEBERT: Magne Furuholmen var en av mange gjester som dukket opp tirsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
PYNTET: Dronning Sonja får skryt for antrekket hun hadde på seg i sitt eget bursdagsselskap. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
PYNTET: Dronning Sonja får skryt for antrekket hun hadde på seg i sitt eget bursdagsselskap. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Egen statue

Da dronning Sonja fylte 80 år i går, ble det flagget over hele det langstrakte land for dronningen.

Den offisielle feiringen av kongeparets 80-årsdager gikk av stabelen med gallamiddag på Slottet, lunsj på Kongeskipet og festforestilling i Operaen allerede i mai.

Men også selve fødselsdagen ble feiret fra morgen til kveld, og det var dronningens hovedinteresser fra barnsben av som sto i fokus, nemlig friluftsliv og kunst.

Dagen ble først markert med avduking av gaven til dronninga fra Den Norske Turistforening. 80-åringen er sprekere enn de fleste på sin egen aller, og det finnes knapt en fjelltopp i landet, som ikke har hatt besøk av den sporty jubilanten.

Gaven var en statue av dronningen selv, og hyller hennes interesse for fjell og natur. Under avdukingen hyllet også kronprins Haakon sin mamma.

- Uansett hvor jeg kommer på tur, så får jeg høre at «her har moren din vært før deg». Det er blitt en løpende spøk i vår familie, sa han med et smil.

Selv sier hun at det er gjennom turgåingen og kunsten hun henter kraft til sitt ellers så travle liv.

Åpnet kunststall

Neste gave som ble åpnet var fra ektemannen, nemlig den gamle slottsstallen som er omgjort til Dronning Sonja KunstStall.

Dronningen har selv ledet arbeidet med utviklingen av kunsstallen, som åpnes på bursdagen med en utstilling med to hovedelementer: norsk grafikk og dronning Mauds fotografier.

Ifølge NRK har over 160 norske kunstnere donert et grafisk verk i anledning kunstdronningens 80-årsdag.

Det var også piknik i Dronningparken for inviterte gjester på formiddagen.

LES OGSÅ: Sophie Elise i flydrama: - Skikkelig skummelt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer