Kronprinsesse Mary fyller 50 år:

Hylles for dette

Lørdag 5. februar fyller kronprinsesse Mary av Danmark 50 år.

SAMLET: Den danske kronprinsfamilien. Øverste rad f.v.: Prinsesse Isabella, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian. Nede sitter prins Vincent og prinsesse Josephine. Foto: Hasse Nielsen
SAMLET: Den danske kronprinsfamilien. Øverste rad f.v.: Prinsesse Isabella, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian. Nede sitter prins Vincent og prinsesse Josephine. Foto: Hasse Nielsen Vis mer
Publisert

Hun er Danmarks kronprinsesse og landets neste dronning. Lørdag 5. februar fyller kronprinsesse Mary 50 år. Det runde året har allerede rukket å bli markert i Danmark - blant annet med en rekke portretter av den kommende dronningen.

Hun har også fått et barnesykehus oppkalt etter seg, skriver B.T.

Fredag, dagen før den store dagen, feirer Det danske kongehuset kronprinsessen med enda flere bilder. Denne gangen er imidlertid hele kronprinsfamilien fotografert.

Deler nye bilder

Fredag kveld dukket det opp fire nye bilder på kongehusets nettside. Tre av dem ble delt videre til kongehusets Instagram-konto. Et av hele kronprinsfamilien samlet, et av kronprinsparet og et av jubilanten selv.

På familiebildet ser man prinsesse Isabella (14), prins Christian (16), tvillingene prins Vincent og Josephine (11), kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary. Det er imidlertid én detalj som kupper oppmerksomheten fra jubilanten på familiebildet.

Barna er alle kledd helt likt.

FAMILIE: Kronprinsfamilien smilte pent på familiebildet. Foto: Hasse Nielsen
FAMILIE: Kronprinsfamilien smilte pent på familiebildet. Foto: Hasse Nielsen Vis mer

Iført dongeribukser, hvit skjorte og svarte lakksko, ser barna - alle med sitt brune hår - nesten identiske ut.

«For et vakkert familiebilde», har én kommentert.

«Vanvittig vakker familie», har en annen skrevet.

Kronprinsesse Mary er kledd i et par beige dressbukser og hvit skjorte. Kronprinsen på sin side har klassisk mørke dressbukser med hvit skjorte.

KRONPRINSPAR: Portrett av kronprinsparet. Foto: Hasse Nielsen
KRONPRINSPAR: Portrett av kronprinsparet. Foto: Hasse Nielsen Vis mer

Selv om mange ser ut til å elske familiebildet, har mange også bitt seg merke i jubilanten selv - og de har ikke noe mindre pent å si om den kommende dronningen.

VAKKER: Lørdag fyller kronprinsesse Mary 50 år. Foto: Hasse Nielsen
VAKKER: Lørdag fyller kronprinsesse Mary 50 år. Foto: Hasse Nielsen Vis mer

«Hun er det vakreste i verden», har en skrevet.

«Veldig nydelige bilder av Mary», skriver en annen.

Rørt av hyllesten

Tirsdag kunngjorde kongehuset at kronprinsesse Mary hadde fått et barnesykehus oppkalt etter seg. Sykehuset, som har fått navnet Mary Elizabeth Hospital - Riket for barn, unge og gravide, er ventet å åpne i 2025.

I en video ga kronprinsessen uttrykk for å være rørt av hyllesten hun får.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Jeg er rørt og stolt over at sykehuset kommer til å ha mitt navn, sa hun i videoen som er delt på Instagram.

I tillegg til bilder og rørende gester som å oppkalle sykehus etter kronprinsessen, skulle det fredag denne uken etter planen ha blitt holdt en bursdagsfeiring på Rosenborg slott.

Den festen ble imidlertid avlyst grunnet pandemien.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle har tidligere sagt følgende om avlysningen:

- Gallamiddagen ble avlyst på grunn av covid-19, akkurat slik som både dronning Margrethes 80-årsdag og hennes feiring av 50 år på tronen ble, fortalte Vagle til Se og Hør.

LES OGSÅ: Symbolrik feiring: Slik forklares detaljene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer