Alexandra Nilsson:

Hylles for bilder bak fasaden

Den svenske influenseren Alexandra Nilsson får ros for å dele «sannheten» bak bildene sine.

OVERRASKET: Den svenske influenseren hylles av følgerne etter en overraskende post på Instagram. Video: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juni skapte den svenske tidligere toppbloggeren Alexandra Barbara Nilsson (29), tidligere kjent under bloggnavnet «Kissie», store overskrifter da hun kom med sjokkbeskjeden om at hun skulle legge ned bloggen sin etter 14 år.

Det lå imidlertid en dypere begrunnelse bak beslutningen, og 29-åringen innrømmet blant annet at hun angret på at hun startet bloggen.

Nilsson innrømmet at hun skapte seg sin egen «nettverden» for å unnslippe virkeligheten.

«Men det var ikke meg, i utgangspunktet har dette aldri vært meg. Jeg skapte et monster som ble så stort at jeg ikke lenger hadde kontroll over det. Monsteret overtok meg fullstendig», skrev hun på bloggen sin.

Overfor Se og Hør fortalte 29-åringen at hun kom til å fortsette med både Instagram og YouTube i tiden fremover. Førstnevnte plattform delte hun denne uken noen svært ærlige bilder av seg selv.

SJOKKERER: Den latinamerikanske influenseren Lele Pons har lagt ut en TikTok som sjokkerer. Vis mer

Viser frem virkeligheten

«Instagram versus virkeligheten». Det skrev Nilsson i et innlegg der hun delte en rekke splittbilder som sammenlignet bilder av henne - de «perfekte» og de «naturlige».

Bildene ser blant annet ut til å være tatt på en strand, på en båt og i Paris.

Innlegget har i skrivende stund over 29 000 likerklikk, og kommentarfeltet er overfylt av ros til Nilsson for de ærlige bildene.

Flere påpeker at influenseren er modig for å vise de mindre «perfekte» bildene på Instagram. Hun blir av flere omtalt som et «forbilde».

«Mer av dette trengs det på Instagram. Heia deg, Alexandra. Skulle ønske at du fantes da jeg var 14 år, for da hadde jeg virkelig behøvd dette, men det funker for en 32-åring også», kommenterer en ivrig følger.

Det er tydelig at disse bildene er etterlengtet for følgerne. Flere påpeker nemlig at de sjelden ser de «uperfekte» Instagram-bildene til influensere.

«Så fint at du tør å vise begge sidene. Det er ikke mange som gjør det for tiden».

Satt seg et mål

Overfor Se og Hør forteller Nilsson at hun den siste tiden har følt seg dårlig over alt det «perfekte» man ser på Instagram. Dette fikk hun til å ta grep, og heller begynne å følge de Instagram-profilene som får henne til å føle seg bra.

- Jeg har begynt å følge de Instagram-profilene som byr på virkeligheten, og det vil jeg også gjøre. Jeg vil også bidra til noe positivt og fint på nettet, sier Nilsson.

FÅR REFS: Bianca Ingrosso delte nylig en video på YouTube hvor hun og flere andre svenske influensere festet, danset og klemmet på hverandre. Nå får hun kjeft fra den svenske regjeringen. Vis mer

29-åringen påpeker at hun fortsatt synes det er gøy å være flott på bilder, men at hun synes det er viktig å vise unge jenter hvordan virkelige kropper ser ut.

- Vi er ikke så brune og retusjerte hele tiden, legger hun til.

VIL BIDRA TIL NOE POSITIVT: Alexandra Nilsson forklarer at hun har satt seg som mål å dele ekte og ærlige bilder på Instagram en gang i uka. Foto: Privat
VIL BIDRA TIL NOE POSITIVT: Alexandra Nilsson forklarer at hun har satt seg som mål å dele ekte og ærlige bilder på Instagram en gang i uka. Foto: Privat Vis mer

Som nevnt har responsen vært enorm, noe Nilsson har fått føle på.

- Responsen jeg har fått er helt sinnssyk. Folk har vært så positive og så glade. Det var ikke i nærheten av det jeg hadde forventet meg, men veldig gøy og det viser at det her er hva folket vil ha - ekte bilder uten filter, fortsetter hun.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen (23) la denne uka ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube Vis mer

Videre forklarer influenseren at hun har satt seg et mål om å dele slike bilder en gang i uken fremover.

- Jeg skal dele bilder som viser hvordan jeg faktisk ser ut, bak det perfekte, for å forsøke å gjøre Instagram til et hyggeligere sted, avslutter hun.

LES OGSÅ: Bekrefter forlovelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer