ÅPENHJERTIG: Lene Marlin hylles for sin åpenhet etter at hun i en kronikk i Aftenposten forteller om at hun prøvde å ta sitt eget liv. Foto: Stella Pictures
ÅPENHJERTIG: Lene Marlin hylles for sin åpenhet etter at hun i en kronikk i Aftenposten forteller om at hun prøvde å ta sitt eget liv. Foto: Stella PicturesVis mer

Hylles for åpenhet om selvmordsforsøket

Flere norske kjendiser uttrykker sin støtte til Lene Marlin etter hennes personlige avsløringer.

SEOGHØR.NO: Mandag publiserte Aftenposten en kronikk på sine nettsider skrevet av den folkekjære artisten Lene Marlin (34).

Her forteller hun åpenhjertig om de vansklige tenåringsårene, den psykiske knekken etter at karrieren tok av i på slutten av 90-tallet og at hun prøvde å ta sitt eget liv. Les hele kronikken her.

«Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg aldri skulle snakke om dette offentlig. Ikke fordi jeg skammet meg. Det gjør jeg ikke. Men mest fordi jeg bare ville bli ferdig med det.

Men år har gått, og jeg har innsett at jeg aldri blir helt ferdig med det. Det er en del av meg. Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt:

At jeg prøvde å ta mitt eget liv.

At jeg ikke fikset det konstante presset,» skriver Marlin.

I et intervju med Aftenposten snakker hun ut om hvorfor hun, som tidligere har vært svært tilbakeholden når det kommer til å snakke om privatlivet sitt, nå åpner opp om den tunge tiden:

PAR: Lene Marlin er forlovet med skuespiller Kåre Conradi. Her er paret på vei inn til Märtha Louises 40-årslag på Slottet i 2011. Foto: Stella Pictures
PAR: Lene Marlin er forlovet med skuespiller Kåre Conradi. Her er paret på vei inn til Märtha Louises 40-årslag på Slottet i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Første tenkte jeg at dette er noe folk ikke trenger å vite så mye om, men jeg ser at det er flere og flere som sliter og har det tøft, og mange går på den samme smellen som jeg gjorde. Kan jeg hjelpe noen ved å skrive dette, hadde det vært bra. Det er min hovedmotivasjon.

- Forferdelig smerte

I kronikken skriver Marlin at hun var forberedt på at hun skulle dø, etter selvmordsforsøket.

«Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende kald og rolig. Jeg ville virkelig dø den natten. Da øynene lukket seg, var det liksom greit. Men flere timer etterpå våknet jeg. Helt forvirret, og med en forferdelig smerte.

Jeg hadde ikke nok krefter til å prøve igjen. Som var ironisk; jeg var for svak til å dø».

Hylles for åpenheten

Nå hylles Lene Marlin for sin åpenhet.

AUF-leder Eskil Pedersen (30) skriver på Twitter at han tror at Marlins åpenhet vil hjelpe mange i lignende situasjoner:

Også Marlins artistkollega Sondre Lerche (31) hyller Tromsøværingen, og har delt kronikken videre med sine Twitter-følgere:

Også fotballkommentator og programleder Davy Wathne (64) har engasjert seg på sosiale medier:
 

- Hold ut litt til!

Avslutningsvis i kronikken skriver Lene Marlin at det er viktig å se fremover, selv når man er i de mørkeste stunder:

«Så hvis du som leser dette ikke har det så godt akkurat nå, ikke helt ser hvordan livet noen gang kan bli bedre; vær så snill, hold ut litt til! Tro meg, det er verdt det!».

Kontakt Mental Helse Norge på telefonnummer 116 123 dersom du, eller noen du kjenner, trenger hjelp.

LES OGSÅ: Lene Marlin og Kåre Conradi er forlovet