Lizzo:

Hylles for ærlig nakenbilde

Rapperen slår et slag for kroppsmangfold.

HYLLES: Rapperen Lizzo hylles etter at hun delte et bilde av seg selv på Instagram nylig. Foto: Arroyo-oconnor / Pa Photos / NTB
HYLLES: Rapperen Lizzo hylles etter at hun delte et bilde av seg selv på Instagram nylig. Foto: Arroyo-oconnor / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske rapperen Melissa Viviane Jefferson (32) - best kjent under artistnavnet Lizzo - har toppet hitlistene verden over med låter som «Truth Hurts» og «Good As Hell».

Foruten å være en bestselgende artist er 32-åringen også svært aktiv i kroppsdebatten, og opptatt av å kjempe for kroppspositivitet- og mangfold.

Hennes seneste bidrag til å skape et mer mangfoldig skjønnhetsideal er et heller lettkledd bilde på Instagram. Rapperen har delt et uredigert bilde der hun sitter uten klær, samtidig som hun slår et slag for uretusjerte bilder i sosiale medier.

«Normalt ville jeg fikset på magen og glattet ut huden min, men jeg ønsket å vise dere hvordan jeg ser ut naturlig», skriver 32-åringen i innlegget som har fått godt over to millioner likerklikk.

Bildet er delt som en del av et samarbeid med merket Dove, som for tiden fronter en kampanje som skal redusere de negative virkningene av sosiale medier - og prøve å endre hvordan man snakker om skjønnhet.

I kommentarfeltet hylles 32-åringen for bildet hun har delt - av blant andre flere kjendiser. Både den amerikanske motedesigneren Marc Jacobs (58) og sangeren Grimes (33) har lagt igjen hjerter under bildet.

HYLLET: Influenser Camilla Lorentzen har over 90 000 følgere på Instagram, og der blir hun både hyllet og kritisert. Vis mer

- Skremmende

Doves kampanje skal blant annet oppfordre unge til å ikke bruker filter når de deler bilder av seg selv i sosiale medier.

- Det som er skremmende, er at jeg følte det på samme måte da jeg var 12-13 år. Jeg husker at jeg våknet opp og hadde lyst til å være en annen. Jeg ville endre kroppen min, øyefargen, håret mitt, figuren min og hudfargen, sier Lizzo til People i forbindelse med kampanjen.

Hun sier videre at mulighetene for å pynte på seg selv på internett har blitt mye større med årene som har gått.

- Jeg kunne ikke endre bildene eller bruke filter. Det skremmer meg at det nå finnes verktøy som kan utnytte den usikkerheten og gjøre den større, fortsetter 32-åringen.

IKKE FLAU: Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

Lizzo har også engasjert seg sterkt i kampen mot politivold som oppsto etter George Floyds dødsfall i mai i fjor. I fjor sommer ga hun blant annet fra seg kontrollen på Instagram-profilen sin til aktivister fra Black Live Matter-bevegelsen.

Poenget var å få ut informasjon om rasisme og hvordan den kan bekjempes. Popartistene Selena Gomez (28) og Lady Gaga (35) lånte også ut kontoene sine.

LES OGSÅ: Tapte i spill - publiserte nakenbilde på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer