Emilie Nereng:

Hylles etter dette

Influenser Emilie Nereng delte et ærlig bilde av kvisene sine. Nå har hun et håp om at flere skal snakke om uren hud, og føle seg vakker med det.

OVERRASKER: Den norske influenseren Emilie Nereng delte et svært ærlig bilde med følgerne sine på Instagram. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Privat
OVERRASKER: Den norske influenseren Emilie Nereng delte et svært ærlig bilde med følgerne sine på Instagram. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det er relativt sjelden kost at man ser verdenskjente stjerner stolt vise seg frem uren hud i sosiale medier eller på den røde løperen.

Det har imidlertid skjedd ved enkelte tilfeller, blant annet i 2018 under Golden Globe-utdelingen. Da dukket nemlig realityprofilen og modell Kendall Jenner (25), som var kjent for å ikke ha én kvise i ansiktet, opp på den røde løperen med uren hud. Dette ble hun hyllet for fra flere hold.

KVISER: Kendall Jenner fikk mye oppmerksomhet for sin urene hud under Golden Globe-utdelingen for to år siden. Foto: REX / Shutterstock / NTB
KVISER: Kendall Jenner fikk mye oppmerksomhet for sin urene hud under Golden Globe-utdelingen for to år siden. Foto: REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Jenner har imidlertid tidligere innrømmet at hun slet mye med kviser i ungdomsårene, noe som førte til dårlig selvtillit.

- Jeg følte meg utstøtt. Når jeg snakket brukte jeg hånden min til å dekke for ansiktet. Selvsagt var jeg forelsket på videregående, men jeg tenkte ikke engang på å se på gutter, har hun blant annet uttalt.

FASCINASJON: Mange elsker å se «pimple popping». Det har Sandra Lee utnyttet til det fulle. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Overrasket

I går var det imidlertid en helt annen som overrasket ved å dele et ærlig bilde av sin urene hud, nemlig den norske influenseren Emilie Nereng (25).

På Instagram delte hun et bilde av seg selv tatt bakfra hvor man tydelig kunne se flere kviser på både ryggen og i ansiktet. Til bildet skrev hun blant annet følgende:

«Hands up hvis du også synes det er for lite kviser på Instagram».

Det var «God kveld Norge» som først omtalte saken.

I skrivende stund har innlegget fått godt over 21 000 likerklikk, og i kommentarfeltet har det strømmet inn med støttende kommentarer, hvor flere påpeker at uren hud er et viktig tema å belyse.

«Vakker», har influenserkollega Sophie Elise Isachsen (25) kommentert, etterfulgt av to emojier formet som hjerter, mens treningsinfluenser Inger Houghton (35) har lagt igjen en emoji med stjerner i øynene.

KROPPSHETS: Svenske Angelica Blick er lei av å få hets for sin veltrente kropp, nå slår hun tilbake. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Vil normalisere kviser

Uren hud er for øvrig også temaet i Nerengs podkast «Foodies». I den nyeste episoden av podkasten snakker hun nemlig med en hudlege for å oppklare alle mytene som omhandler kviser.

Når Se og Hør slår på tråden til Nereng forklarer hun at hun ønsket å dele bildet på bakgrunn av at hun selv er en person som har ønsket å gjøre noe med sin urene hud, og fordi det er noe hun har snakket lite om tidligere.

VIL BIDRA: Emilie Nereng hadde en dårlig dag med vonde kviser da hun besluttet å ta bildet. Nå ønsker hun å skape en større aksept rundt uren hud. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VIL BIDRA: Emilie Nereng hadde en dårlig dag med vonde kviser da hun besluttet å ta bildet. Nå ønsker hun å skape en større aksept rundt uren hud. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg hadde en dårlig dag med vonde kviser og følte meg ikke noe bra, og da bestemte jeg meg for å ta det bildet. Jeg får så lyst til å skape en større aksept rundt det, og da må jeg bidra selv, konstaterer hun.

Nereng forklarer at hun føler at hun aldri ser noen andre ha kviser, og når hun selv sliter med huden blir hun ofte opptatt av alle andres hud.

- Jeg har kjent mye på at jeg ikke ser noen kviser, og da føler jeg at man har en sjelden, ekkel greie, legger hun til.

KRITISK: Emilie Nereng sier det hun mener om regjeringens forslag til å kutte avgiftene på lettbrus i sin Youtube-video. Foto: Emilie Nereng / Youtube. Vis mer

Var nervøs for responsen

Nereng legger ikke skjul på at hun var nervøs for hva slags reaksjoner hun kom til å motta ved å dele bildet. Derfor valgte hun å sende bildet til venninnene sine for å høre om de oppfattet budskapet hennes, noe de gjorde.

- Jeg tenkte litt på at det var et lettkledd bilde, noe jeg ikke deler særlig mye av. Og det er ikke det at jeg vil ha en unnskyldning for å dele et bilde, men det koster meg en del. Jeg ville være helt sikker på at budskapet kom frem, fortsetter hun.

OVERVELDENDE RESPONS: Influenseren synes det er helt fantastisk å se all den fine responsen hun har fått for å dele bildet. Foto: Tore Skaar
OVERVELDENDE RESPONS: Influenseren synes det er helt fantastisk å se all den fine responsen hun har fått for å dele bildet. Foto: Tore Skaar Vis mer

Og det gjorde det, for som nevnt har kommentarene vært utallige av det positive slaget, noe Nereng er veldig glad for.

- Det er helt fantastisk å se. Det er nå mitt nest mest likte bilde på Instagram, og jeg har fått overveldende respons både i innboksen og i kommentarfeltet. Jeg har ikke fått en eneste stygg kommentar, og nå bruker jeg tiden på å stå litt i det og kjenne på den gode følelsen av at mange har satt pris på det.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» er nybakt mor. Nå deler hun ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Følt på skammen

Influenseren innrømmer at hun selv har kjent på en skam over å ha uren hud. Mye på grunn av at hun har hørt solskinnshistorier hvor andre har prøvd forskjellige ting for å bli kvitt kvisene og lyktes.

- Jeg føler at det er ditt eget ansvar å bli kvitt kvisene. Spesielt når jeg driver med ernæring så er det mange ting man snakker om som skaper kviser, og man blir fortalt at man bør unngå ditt og datt for å slippe kviser, og at man burde ta piller og spise forskjellige ting for å få bedre hud, sier hun, og legger til:

- Jeg har testet alt, og det har ikke funket for meg, og da føles det både litt urettferdig og man blir litt redd for å bli oppfattet som en usunn person. Det er nok det mange sitter med. Jeg tror ikke det finnes noen andre som bruker mer penger på renseprodukter enn dem som sliter med huden sin.

Selv har Nereng hatt uren hud siden ungdomstiden, men hun påpeker likevel at hun har sluppet billig unna.

- Det er nok fordi jeg gikk på p-piller som veldig mange andre unge jenter gjør. De skal holde det litt i sjakk, men p-piller har utrolig mange bivirkninger. Det var egentlig da jeg byttet prevensjonsmiddel at det ble verre og jeg fikk mer kviser. Men for meg har det på en måte vært verdt det. Jeg kjenner jeg blir litt irritert når jeg snakker med hudleger som anbefaler meg å gå på p-piller for å få bedre hud.

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

- Kviser skal være helt greit

Nereng er klar i sin sak på at hun ønsker at kviser skal være helt greit, og at man skal kunne føle seg vakker med det.

- Hvorfor tror du det er så mye skam knyttet til kviser?

- Jeg tror det er fordi det er noe du ikke skal ha, og da blir det litt sånn at når man først får det, så tenker man at man er nødt til å fjerne det. I tillegg er det jo noe som er i ansiktet eller på ryggen, så det er noe du legger så tydelig merke til, svarer hun, og fortsetter:

- Jeg tror ikke det hjelper med verken reklamer for produkter som skal fjerne kviser, eller artikler som snakker om ting du kan gjøre mot kviser. Jeg tror det bare fører til at det blir et større problem.

LES OGSÅ: Brast i tårer etter å ha fått kritikk for kvisene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer